Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Όχι στα αποτυχημένα σχέδια ανάπτυξης ΣΕΒ και ΔΝΤ

«Σήμερα η επίθεση που δεχόμαστε κλιμακώνεται, με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται προς ψήφιση» λέει ο Γ. Παπασπυρόπουλος μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ.

Όλοι αύριο
στην απεργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΟΛΓΑΣ) - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ -  ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΕΣΠ  ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

«Όλες και όλοι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων αύριο Τετάρτη 2 Οκτώβρη απέναντι στο νομοσχέδιο που υπονομεύει συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα».

Με το παραπάνω μότο, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, βροντοφωνάζει με φωνή στεντόρεια: Όχι στα αποτυχημένα σχέδια ανάπτυξης ΣΕΒ - ΔΝΤ που βασίζονται στη συντριβή της εργασίας! Παρών θα δώσουν εργαζόμενοι και το προεδρείο του ΕΕΣΠ στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί προ του ΕΚ Πατρών, στην οδό Κλοκοτρώνη, στις 10.30 το πρωί

Και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ,  η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα.

Σε μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μετά την επιτυχία των κινητοποιήσεων της 24ης Σεπτέμβρη, που οδήγησε στην καθυστέρηση της κατάθεσης του νομοσχεδίου, ο αγώνας συνδικάτων και εργαζομένων απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ξήλωμα των κατακτήσεων των προηγούμενων ετών και επαναφορά στην κατάσταση διάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, κλιμακώνονται.


Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να δώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων την Τετάρτη 2 Οκτώβρη απέναντι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να επαναφέρει – μόνιμα αυτή τη φορά- τις ακραία νεοφιλελεύθερες προτάσεις ΣΕΒ -ΔΝΤ, για μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε χαμηλούς μισθούς και στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και συγχρόνως να χειραγωγήσει το εργατικό κίνημα.


Καλούμε όλες και όλους, εργαζόμενους-ες, άνεργους-ες, νέους και νέες να συμμετέχουν μαζικά στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και να παλέψουν για ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, που θα κατοχυρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για όλους-ες».

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας καλεί σε δυναμική συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά από τα γραφεία του στην οδό Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας).


Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:


 «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Προχωράμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που σαρώνει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες


Απαντάμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.


Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη. Να μην χαθεί στιγμή, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. 

Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί αγωνιστικό απεργιακό κλίμα.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη».


Το μέλος του ΔΣ του ΕΚΠ Γιώργος Παπασπυρόπουλος



«Από τα πρώτα μέτρα που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση ήταν η υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε υποδιεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας.
Μία κίνηση που βαφτίστηκε ως αποκομματικοποίηση.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι υπό την πίεση του ΣΕΠΕ και τις καταγγελίες των συναδέλφων και των σωματείων, μετά από πολλά χρόνια είδαμε να εφαρμόζεται το ωράριο στο χώρο των τραπεζών, από όπου προέρχομαι» λέει ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος μέλος του ΔΣ του ΕΚΠ κια εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης της Αριστεράς ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Και επισημαίνει:

Η συνέχεια δόθηκε με το ξήλωμα της γνωστής μας "αιτιολογημένης απόλυσης" και της "ευθύνης εργολάβων", που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Με μία τροπολογία τον Αύγουστο του 2019 που κατατέθηκε με τη λήξη των εργασιών της Βουλής τη συγκεκριμένη ημέρα,  η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξόφλησε κάποια από τα γραμμάτια της στο ΣΕΒ και τους εργοδότες.

Και τα δύο αυτά σημεία, αποτελούσαν σημαντικό ανάχωμα για τον κόσμο της εργασίας.

Σήμερα η επίθεση που δεχόμαστε κλιμακώνεται, με το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται προς ψήφιση».





Το Προεδρείο του ΕΕΣΠ  θα δώσει παρών στην κινητοποίηση



«Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάντα σύμμαχοι με τους εργαζόμενους – συνεργάτες τους, στην διεκδίκηση μεγαλύτερου εισοδήματος και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους» αναφέρει σε ανακίνωσήτου ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών.



Και συνεχίζει:



«Το αντεργατικό "Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο" που προωθεί η κυβέρνηση μόνο "αναπτυξιακό"  δεν είναι.



Καλούμε όμως τους συναδέλφους μας να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.



Το Προεδρείο του ΕΕΣΠ  θα δώσει το παρών στην κινητοποίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς