ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

«Κάποιοι θέλουν τους ανθρώπους πρεζάκια, νεκρούς...»


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδεχόμενος τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου, έκανε λόγο «για δόγμα του σοκ» αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.



«Δόγμα σοκ»
και στο ΚΕΘΕΑ !
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ, ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ!  ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

«Κάποιοι θέλουν τους ανθρώπους πρεζάκια, νεκρούς να σέρνονται στον δρόμο, να κάνουν επιχειρήσεις σκούπα, να τους πεθαίνουν να τους τελειώνουν" κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Κώστας Αρβανίτης, με αφορμή την απόπειρα κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!
Αντιδράσεις  ξεσηκώθηκαν από την Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, το προσωπικό του, το χώρο των κομμάτων, τον πρ. Υπ. Υγείας Ανδρ. Ξανθό, τον αν. Υπ. Υγείας Παύλο Πολάκη και από οικογένειες πολιτών  που περιθάλπουν ή περιέθαλψαν οικεία πρόσωπά τους. 
Στο μεταξύ με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδεχόμενος τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου, έκανε λόγο «για δόγμα του σοκ» αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Όπως είπε, ανάλογη προσπάθεια να αρθεί το αυτοδιοίκητο είχε γίνει πολλά χρόνια πριν, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι το ΚΕΘΕΑ έχει καταγράψει μία πολυετή παρουσία και δράση, που έχει τη δική της δυναμική.

«Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς, είναι να εξηγηθεί αυτό και να υπάρχουν οι προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στη Βουλή» είπε ο Αλ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «πώς δικαιολογείται το έκτακτο και το επείγον μιας τέτοιας κίνησης;».

Με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε:

«Την ίδια στιγμή που έχουν σκοπό να ιδιωτικοποιήσουν κάθε δημόσιο οργανισμό που παράγει κέρδη, κρατικοποιούν το ΚΕΘΕΑ που εδώ και 36 χρόνια παράγει κοινωνικό έργο. Στη πραγματικότητα, θέλουν να τελειώσουν με οτιδήποτε δε μπορούν να ελέγξουν.

Μόνο που το ΚΕΘΕΑ δεν είναι γραφειοκρατικός οργανισμός για να διορίζουν έμμισθους γραφειοκράτες να τον διοικούν, αλλά ζωντανό κύτταρο δράσης μέσα στη κοινωνία. Με βαθιές ρίζες και με προσφορά -όχι σε αριθμούς- αλλά σε ανθρώπινες ζωές.

Η σπουδή τους να το τελειώσουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει τις προθέσεις τους και τους εκθέτει ακόμη περισσότερο».

Παύλος Πολάκης: Θέλει να βολέψει τους δικούς της η κυβέρνηση!

Η ΝΔ στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους, θέλει να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων (ΚΕΘΕΑ), ενός οργανισμού που έχει δώσει πάρα πολλά στην μάχη της αποτοξίνωσης και στηρίζεται από χιλιάδες οικογένειες, των οποίων τα μέλη σώθηκαν, και αυτό η κυβέρνηση το κάνει γιατί θέλει να βολέψει ανθρώπους τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο Κόκκινο.



ΚΕΘΕΑ: Η κυβέρνηση δεν θέλει το αυτοδιοίκητο!

Εν μια νυκτί, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος επί 37 χρόνια βρίσκεται στον πυρήνα της υποδειγματικής λειτουργίας του.

Αντισυνταγματικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  επεμβαίνει στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που υπηρετεί έναν πολύ ευαίσθητο κοινωνικό χώρο. Η Πράξη υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ, αφού συγχρόνως καταργεί την αποστολή του, τον σκοπό του και τη δυνατότητά του για ίδρυση νέων μονάδων!

Εντελώς αναίτια, με παντελή απουσία τεκμηρίωσης και χωρίς προειδοποίηση και διάλογο, η κυβέρνηση τινάζει στον αέρα την ομαλή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ. Υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον και στρέφεται ενάντια σε μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες που μέσα από το ΚΕΘΕΑ βρίσκει τον δρόμο της επανένταξης στην ελληνική κοινωνία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλους τους τρόπους για την απόσυρση ή την ακύρωση μιας πράξης που είναι συκοφαντική, αντισυνταγματική, βάζει σε κίνδυνο την πορεία χιλιάδων εξυπηρετούμενων και ανοίγει το δρόμο για τη διάλυση της απεξάρτησης, πασχίζοντας ταυτόχρονα να απαντήσουμε στα προβλήματα που ήδη έχουμε ανοιχτά για τη λειτουργία του οργανισμού. Και σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε τον κάθε πολίτη να αγωνιστεί μαζί μας.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ, του σκοπού του και της δυνατότητας ίδρυσης νέων μονάδων, η οποία γίνεται  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι με κοινοβουλευτική διαδικασία και η οποία βάζει ταφόπλακα σε έναν Φορέα που έχει αναγνωριστεί από όλη την κοινωνία και από τους πλέον έγκυρους διεθνούς οργανισμούς (σύμβουλος στον ΟΗΕ για τις εξαρτήσεις).

Δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στους αγώνες των εργαζομένων, των εθελοντών, των μελών και των οικογενειών τους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Κώστας Αρβανίτης

«Κάποιοι θέλουν τους ανθρώπους πρεζάκια, νεκρούς να σέρνονται στον δρόμο, να κάνουν επιχειρήσεις σκούπα, να τους πεθαίνουν να τους τελειώνουν" κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Κώστας Αρβανίτης. 
Μιλώντας στο Κόκκινο ανέφερε μεταξύ άλλων: "Το ΚΕΘΕΑ έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια μπορείς να ανατρέψεις τα πράγματα, μπορείς να σηκωθείς όρθιος» και τόνισε πως αυτό που λένε στο ΚΕΘΕΑ είναι: «Μπορείς αλλά όχι μόνος».


 Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός


«Την συγκεντρωτική και αυταρχική κατεύθυνση που εγκαινίασε εξαρχής η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το Υπουργείο Υγείας με την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)«, τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός με αφορμή την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τις πρακτικές της κυβέρνησης »ερασιτεχνικές και αυταρχικές λογικές πελατειακού κράτους και ημετεροκρατίας".


Επίσης με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την κυβερνητική πράξη οι:

Δεν υπάρχουν σχόλια: