ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ειδήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων

Καθολική ήταν η συμμετοχή των δημοσιογράφων που κήρυξε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, από κοινού με τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, αντιδρώντας στις αντεργατικές διατάξεις του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση.
Στην περιοχή ευθύνης της ΕΣΗΕΠΗΝ, οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι-μέλη της συμμετείχαν στην απεργία.


Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, ισχνή μερίδα εργοδοτών επέλεξε να τηρήσει μια διαμετρικώς αντίθετη στάση από τους υπόλοιπους εκδότες, σε μια «κλασική», (όπως τείνει να χαρακτηριστεί) προσπάθεια έκφρασης της δικής τους αντίληψης, για βασικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες Νέα Κρήτη και Χανιώτικα Νέα, στη Ρόδο οι εφημερίδες Ροδιακή και Δημοκρατική και στην Καλαμάτα, οι εφημερίδες Ελευθερία και Θάρρος.

Σ’ ότι αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ΙΟΝΙΑΝ, CORFU CHANNEL και STARΤ TV μετέδωσαν εκπομπές, ενώ ορισμένες ιστοσελίδες ανήρτησαν ειδήσεις, χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί χρέος του να ευχαριστήσει τους  δημοσιογράφους (μέλη και μη μέλη) στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου που ανταποκρίθηκαν αγόγγυστα και σθεναρά για μία ακόμη φορά στο κάλεσμα για απεργιακό αγώνα.



Απειλήθηκε δημοσιογράφος με σπασμένο ποτήρι

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του μέλους της Γιώργου Κώνστα στα Χανιά.

Ο συνάδελφος μαζί με ερευνήτρια του Ινστιτούτου  Υποτροπικών, Ελιάς και Αμπέλου την περασμένη Τρίτη επιχείρησε να εισέλθει σε αγρόκτημα του Ινστιτούτου.

Ωστόσο απειλήθηκε από κάτοικο της περιοχής ο οποίος κινήθηκε εναντίον του και εναντίον της ερευνήτριας, απειλητικά κρατώντας σπασμένο ποτήρι και θέτοντας ευθέως σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. Για το θέμα έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε  ότι οι δημοσιογράφοι των Χανίων είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν να ενημερώνουν τους πολίτες για τα ερευνητικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου και για κάθε άλλο ζήτημα δημοσίου ενδιαφέροντος και δεν θα υποκύψουν σε όποιες απειλητικές συμπεριφορές. 

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί  τις  αστυνομικές αρχές να πράξουν ότι ορίζει ο νόμος ώστε να προστατευθεί η δημοσιογραφική εργασία και οι λειτουργοί της.

Επίσης καλεί τις τοπικές αρχές (δήμο, περιφέρεια, βουλευτές κα.) να  πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα  ώστε να μην παρατηρηθούν εκ νέου τέτοιου είδους περιστατικά.

 

Συνάντηση των ΔΣ του ΕΕΣ Πατρών και του ΣΚΕΑΝΑ

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (ΕΕΣΠ) συνάντηση με τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ).
Η συνάντηση έγινε σε θερμό συναδελφικό κλίμα. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία και συντονισμός των δράσεων και των πρωτοβουλιών, των δύο μαζικών και ιστορικών Συλλόγων της πόλης μας,  με στόχο την υπεράσπιση της δοκιμαζόμενης από την μακροχρόνια κρίση τοπικής μικρομεσαίας επιχείρησης και την προβολή της πόλης και της περιοχής με σκοπό την εξωστρέφεια και την προσέλκυση επισκεπτών.
Από την πλευρά του ΕΕΣΠ παρευρέθηκαν στην συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Σολωμός, ο Ταμίας κ. Κωνσταντάτος και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Νικολακόπουλος. Από τον ΣΚΕΑΝΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Στεργίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ματθαιόπουλος και ο Ταμίας κ. Κολλιόπουλος.

Η ΠΔΕ συμμετέχει στο RUN GREECE PATRAS 2019
Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ) Βόρειας Πελοποννήσου διοργανώνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στην Πάτρα, τον λαϊκό αγώνα δρόμου “RUN GREECE PATRAS 2019” με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για θεσμό με αθλητικούς και κοινωνικούς στόχους για το λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πλαισιώνει τη δράση με σειρά δραστηριοτήτων κοινωνικού χαρακτήρα, που στοχεύουν στην προαγωγή και προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Πιο συγκεκριμένα ο Αγώνας αυτός αποσκοπεί στην:
·        Προβολή της τοπικής αθλητικής κοινωνίας και του αθλητικού τουρισμού στην Αχαΐα.
·        Ανάδειξη του ρόλου του θεσμού της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της περιοχής μας, του τουρισμού και του αθλητισμού.
·        Έμμεση και άμεση ενίσχυση της βάσης της πυραμίδας του Στίβου και του Κλασικού Αθλητισμού στην Περιφέρεια.
·        Ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και προσαρμογή της αθλητικής ανάπτυξης στις δομές της.

Παρατείνεται η προθεσμία για προτάσεις χρηματοδότησης ύψους 18 εκατ ευρώ  
Μέχρι την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 παρατάθηκε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για τρία προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ, που διατίθενται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στον Περιφερειάρχη ο Διοικητής του ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019
Ζητήματα που αφορούν την τοπική αγορά εργασίας και την προώθηση κοινών δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης στη Δυτική Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Ο κ. Πρωτοψάλτης θα επισκεφθεί τον Περιφερειάρχη στο γραφείο του, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου 2019, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Πάτρα, ενώ στις 12.30 μ.μ. οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.
  «Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών»
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε ζωή», προχώρησε στην ονοματοδοσία του πρωταθλήματος Κ-21 (πρώην Εφήβων) της ΕΣΠΕΠ, σε πρωτάθλημα Κ-21 «Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών».
Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο, την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση της κοινωνίας στο να γίνουν δότες Μυελού των Οστών, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και δίνουν τον δικό τους αγώνα ζωής, αναζητώντας συμβατό δότη.
Η Εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών αποτελεί, το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, δίνοντας την ευκαιρία για ζωή και έμπρακτης έκφρασης κοινωνικής αλληλεγγύης.    
Παράλληλα κατά την διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Κ-21 «Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών», θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα και θα ακούγεται ηχητικό μήνυμα από τα μεγάφωνα των κλειστών Γυμναστηρίων, καθώς επίσης, θα συμπληρώνονται σχετικές αιτήσεις για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, αυξάνοντας την παγκόσμια αλυσίδα ζωής.
Επίσης στις κάρτες που θα εκδώσει η Ένωση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, στους παράγοντες των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στους πάγκους, κατ’ την διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει αντίστοιχο κοινωνικό μήνυμα.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: