ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Δημ. Παπαδημούλης: Με ενωμένες δυνάμεις κατά της Ακροδεξιάς

Μιλώντας στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα

«Πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα, γύρω από κοινούς στόχους, όχι μόνο για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση ενός επικίνδυνου μείγματος νεοφιλελεύθερων συνταγών με ακροδεξιές ιδέες και πρακτικές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά για να θεμελιώσουμε σε στέρεο έδαφος δύο πράγματα:

Πρώτον την πρόοδο της χώρας μας στη μεταμνημονιακή περίοδο, με ισχυρότερη ανάπτυξη, ταχύτερη μείωση της ανεργίας, οικοδόμηση κοινωνικού κράτους, περιορισμό της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς και εκσυγχρονισμό της διοίκησης στη θέση ενός φθαρμένου πελατειακού κράτους». 

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα «Η Πρωτοβουλία Πολιτών Πάτρας για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων», με θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Όπως πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, «πρέπει επίσης να δώσουμε μία ώθηση στην Ευρώπη, που υπονομεύεται από το συνδυασμό δύο δηλητηρίων: Το δηλητήριο του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει το δηλητήριο της ακροδεξιάς και ξυπνά ξανά τα τέρατα του φασισμού και του ναζισμού».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πορεία, είπε ότι «εάν αυτή η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε πέντε πράγματα με τη θηλιά του μνημονίου στο λαιμό, και αν καταφέραμε άλλα πέντε στους πρώτους έξι μήνες με την Ελλάδα εκτός μνημονίου, σκεφτείτε τι μπορούμε να πετύχουμε εάν κερδίσουμε μία νέα τετραετία, διαμορφώνοντας μία πλατιά προοδευτική δημοκρατική συμμαχία γύρω από ένα πρόγραμμα ικανό να συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας». 

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να διαμορφώσουμε ένα νέο συνασπισμό πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ικανό να κυβερνήσει αυτό τον τόπο και να τον οδηγήσει σε μία κατεύθυνση ανάπτυξης, κοινωνικής προκοπής, κοινωνικής δικαιοσύνης, δηλαδή να παράγουμε περισσότερο πλούτο και να τον μοιράζουμε δικαιότερα».

Για αυτό, όπως σημείωσε, «χρειάζονται συμμαχίες γύρω από κοινούς στόχους και κοινά προγράμματα, διότι αυτός ο τόπος, αυτός ο λαός, ιστορικά πάντα είχε μία πλειοψηφία από το δημοκρατικό κέντρο και προς τα αριστερά, και γιατί αυτή την ώρα είναι και εθνικό πατριωτικό καθήκον, αυτή η πλειοψηφία να δώσει την απάντησή της».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «ο κίνδυνος είναι η παλινόρθωση μιας Νέας Δημοκρατίας που απέχει παρασάγγας από τη Νέα Δημοκρατία που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, που έλεγε ότι τους ακραίους δεν τους ήθελε μέσα στο κόμμα - αλλά ήλθε ο Σαμαράς και έκανε μεταγραφή τα 'ορφανά' του Καρατζαφέρη και του Παττακού και ήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους ανέβασε στη μαρκίζα και τους έδωσε προαγωγή».

Αναφερόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «η μεγάλη κουβέντα που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως δηλαδή είναι περίπου φυσικό φαινόμενο να υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες, δείχνει το τι θα συμβεί για τους ασθενέστερους, για το κοινωνικό κράτος και για την αξιοκρατία, εάν αφήσουμε να επικρατήσει αυτή η επικίνδυνη παλινόρθωση».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε κριτική και στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι «η ηγεσία του έχει επιλέξει με δική της ευθύνη ως βασική γραμμή, τη λεγόμενη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας εγκαταλείψει ακόμη και την απολίτικη θεωρία των ίσων αποστάσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας».

Επίσης είπε ότι «ορισμένα ηγετικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν κρύβουν ότι βιάζονται να γίνουν υπουργοί σε μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την αντιδεξιά, δημοκρατική και αντινεοφιλελεύθερη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων που συνεχίζουν να στηρίζουν το κόμμα του ΚΙΝΑΛ. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο» συνέχισε, «εμείς θέλουμε να διαμορφώσουμε αυτό το ευρύτερο προοδευτικό δημοκρατικό μέτωπο, το οποίο χωράει, εκτός από τους ανθρώπους της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού Κντρου, της ευρύτερης Αιστεράς και της Οκολογίας και δυνάμεις της λαϊκής και έντιμης Κεντροδεξιάς, που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τον Πάνο Καμμένο στο σενάριο 'επειδή διαφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών πάω να ρίξω την κυβέρνηση', αθετώντας και τις δεσμεύσεις που και ο ίδιος είχε αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Ακόμη, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι «πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ευρύ πολιτικό δημοκρατικό μέτωπο, για να μπορέσουμε να θεμελιώσουμε σε ισχυρές δημοκρατικές και κοινωνικές βάσεις την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και για να μπορούμε να συνεχίσουμε έναν πρωτοποριακό και θετικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στα πολιτικά πράγματα, διότι η αντι- ΣΥΡΙΖΑ υστερία δεν οδηγεί στην Κεντροαριστερά, δεν οδηγεί ούτε καν στο δημοκρατικό Κέντρο, αλλά οδηγεί στην αγκαλιά μιας εξ άλλης ρεβανσιστικής Δεξιάς - και αυτό που είναι ιστορικό καθήκον για όλους μας στην Ελλάδα, έρχεται να δέσει και να κουμπώσει με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Διότι την ώρα που η Ελλάδα κάνει αργά κάποια βήματα προς τα εμπρός, τα πράγματα στην Ευρώπη κινούνται προς τα πίσω».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που πρόκειται να γίνει στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της ευρωομάδας των σοσιαλιστών, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Λυπάμαι που η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο αρνείται τη συμμετοχή στο διάλογο, αλλά να έχει βγάλει και απαγορευτικό, δηλαδή να μην πάει κανείς στην εκδήλωση που οργανώνει η πολιτική τους οικογένεια και θα μιλήσει ο αρχηγός τους Ούντο Μπούλμαν».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε ότι «θέλουμε συμμάχους και συνομιλητές σε μία προσπάθεια να διαμορφώσουμε μία πλατιά πλειοψηφία, ώστε να γίνουμε μία χώρα με δίκαιη ανάπτυξη και δίκαιη κατανομή των καρπών της, ισχυρό κοινωνικό κράτος και νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά, διότι μόνο εμείς που βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ποτέ πια αυτή η χώρα δεν θα υποστεί αυτή την κοινωνική οδύνη και αυτή την εθνική ταπείνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: