«Παραπληροφορείτε τον ελληνικό λαό και δημιουργείτε ψευδείς
εντυπώσεις. Σας ενοχλεί που τη Συμφωνία την φέρνουμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ»
και όχι επειδή διαφωνείτε πραγματικά με αυτά τα λόγια απάντησε στην
κριτική της Ν.Δ., ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδομώντας ένα προς ένα
όσα επιχειρήματα ακούστηκαν όλο το τελευταίο διάστημα κατά της
Συμφωνίας των Πρεσπών.
O Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι πράγματι "η κρίσιμη ώρα. Είναι η ώρα της εθνικής αυτοπεποίθησης και της εθνικής υπερηφάνειας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα κοιτάζοντας την αλήθεια. Η ιστορία θα δικαιώσει την Ελλάδα, όχι εμάς... την Ελλάδα που η Ιστορία της δεν της επιτρέπει να είναι κομπάρσος... Η χώρα με την ψήφο των βουλευτών θα προχωρήσει μπροστά. Η Ελλάδα παίρνει πίσω τα σύμβολά της, την Ιστορία της, την αρχαία ελληνική Μακεδονία και η γειτονική χώρα γίνεται μια φίλη χώρα".
Μετά από μια ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβέρνησεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας και τις διαπραγματεύσεις που επιδίδονταν τα προηγούμενα χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την διπλή ονομασία, άλλη για το εξωτερικό και άλλη για το εσωτερικό και να είναι αποδεκτός ο όρος Μακεδονία ως συνθετικό στο πΓΔΜ.
"Η αδράνεια, η ατολμία, η αναβλητικότητα είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση των γειτόνων μας με τη Συνταγματική τους ονομασία από περισσότερες από 130 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα. O Τύπος και το σύνολο της κοινής γνώμης την αποκαλούν «Μακεδονία»" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας για υποκρισία την αξιωματική αντιπολίτευση.
"Πετύχαμε όσα δεν καταφέρνατε όσα πολεμούσατε όλα τα προηγούμενα
χρόνια. Και μας λέτε προδότες που τα πετύχαμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο
Πρωθυπουργός.
Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Κυρ. Μητσοτάκη με τα λόγια του πατέρα του Κων. ΜητσοτάκηΟ κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και είπε πως παρά τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές είχε τη σωστή εκτίμηση τη στιγμή της δημιουργίας του κράτους των βόρειων γειτόνων μας, αλλά παρατήρησε πως "οι πατριδοκάπηλοι του κόμματος του, αυτοί που έχτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω στο ψέμα και τον εθνικισμό, του έβαλαν απροσπέλαστα εμπόδια".
Επικαλέστηκε, μάλιστα, τα λόγια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σημειώνοντας: "Ο ίδιος έλεγε τότε το εξής :
Είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα, αυτό το κράτος με το όνομα "Μακεδονία" και να μην δεχόμαστε να μείνει με ένα σύνθετο όνομα». Και προσέθετε ότι «αυτή την ώρα χρειάζεται ειλικρίνεια και εντιμότητα και θάρρος, αυτό χρειάζεται η εξωτερική μας πολιτική -και αυτό νομίζω είναι που μας λείπει».
"Κάθε αριστερός και προοδευτικός πολίτης που βλέπει τις σβάστικες, τους νεοναζί και τους διάφορους συνοδοιπόρους τους, να βιαιοπραγούν, να απειλούν το πολίτευμα, να ανοίγουν κεφάλια φωτορεπόρτερ και 17χρονων παιδιών, να καίνε σπίτια βουλευτών στο όνομα δήθεν της ιστορίας της Μακεδονίας, τι άποψη διαμορφώνει για τους εχθρούς της Συμφωνίας των Πρεσπών;" αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
"Μου είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβω κυρία Γεννηματά, πως με τόση ευκολία ταυτίζεστε με τον κ. Μητσοτάκη"
"Μου είναι πραγματικά δύσκολο να καταλάβω κυρία Γεννηματά, πως με τόση ευκολία ταυτίζεστε με τον κ. Μητσοτάκη", είπε και συνέχισε: "Ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία που αναδύεται η πιο επιθετική μορφή ακροδεξιάς, με αφορμή το μακεδονικό. Αλλά με βοήθησε να καταλάβω η ανακοίνωσή σας στη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου. Γιατί αντικειμενικά είπατε εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα".
Επισήμανε ότι η κ. Γεννηματά διαπράττει "στρατηγικό λάθος" και εξήγησε: "Όχι μόνο γιατί υποβιβάζετε το εθνικό στο τυφλά κομματικό. Αλλά γιατί δείχνετε να αγνοείτε ότι ο προοδευτικός χώρος στην Ελλάδα, όταν το απαίτησαν οι συνθήκες, βρέθηκε στην ίδια πλευρά της ιστορίας. Εσείς σήμερα, παίρνετε οριστικό διαζύγιο από αυτή την παράδοση".
Αλ. Τσίπρας σε ΚΚΕ: Η αυτοδιάθεση των λαών βασικό στοιχείο της αριστερής σκέψης
Ο πρωθυπουργός σχολίασε τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και παρατήρησε:
"Δεν θέλω να κάνω κριτική με κέντρο την ιστορία του ΚΚΕ. Να αναφερθώ στο Σλαβομακεδονικό αλφαβητάρι που μοίραζαν οι Κομμουνιστές στην Τασκένδη στα παιδιά των Σλαβομακεδόνων μαχητών του ΔΣΕ. Ούτε στους 70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ούτε στην Σλαβομακεδόνισσα Ειρήνη Γκίνη / Μίρκα Γκίνοβα, την πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στον εμφύλιο. Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας με τις ερινύες σας για όλα αυτά".
Ζήτησε από το ΚΚΕ να απαντήσει, χωρίς να ψάχνει υπεκφυγές, πως θεωρεί ότι πρέπει να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος τη γειτονική χώρα; Με ποιο όνομα; Πώς να τους λένε τελικά αυτούς τους ανθρώπους;
Πηγή: avgi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου