ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Μίλησε υπό την προστασία παλιού Λαμπράκη

Η ομιλία Βασιλάκη φέτος διεξήχθη υπό την ομπρέλα του παλιού Λαμπράκη της Πάτρας Παν. Λυκουρέση, που προσφέρθηκε αυθόρμητα. «Σκέφθηκα ότι ο αγωνιστής θα γίνονταν μούσκεμα μέχρι να ολοκληρώσει την ομιλία του και αμέσως είπα να τον καλύψω από την βροχή», είπε στο Istologio G.Mosxou, που ήταν παρών στην εκδήλωση όπως πάντα.


Ο Πατρινός Παν. Λυκουρέσης προσφέρθηκε να σταθεί στον ομιλητή Μιχ. Βασιλάκη, κατά την εκδήλωση για την μνήμη του Ν. Τεμπονέρα

 
Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, χιονόνερο που κατά διαστήματα εξελίσσονταν σε βροχόπτωση και παγωνιά από το πρωί έως και απόψε, ενώ από την αυριανή ημέρα η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες σε όλη την Αχαΐα, οι δημοκρατικοί πολίτες του αντιδεξιού τόξου, πιστοί στα δημοκρατικά τους αισθήματα, έδωσαν και απόψε ηχηρό παρών, απαντώντας κάλυψη που δίνει η Δεξιά σήμερα στους φασίστες της ΧΑ, και τιμώντας την μνήμη του αγωνιστή καθηγητής Νίκου Τεμπονέρα, που έπεσε από τον λοστό του γνωστού Καλαμπόκα, πριν 28 χρόνια θύμα της μισαλλοδοξίας  της ακραίας Δεξιάς και των δολοφονικών οργανώσεων Ρέητζερ και άλλων ακραίων στοιχείων τηςε.
Οι Πατρινοί απέδειξαν και φέτος ότι δεν ξεχνούν τη θυσία του αγωνιστή καθηγητή και την δολοφονική πρακτική της Δεξιάς. Πλήθος κόσμου, συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019, έξω από το σχολικό συγκρότημα που πήρε τιμητικά το όνομα του δολοφονηθέντος καθηγητή, καθώς σήμερα οι θλιβερές μνήμες του Γενάρη του ’91, παραμένουν ζωντανές, σε ανθρώπους που στην εφηβεία τους ανδρώθηκαν πρόωρα, στοιχειώνοντας.
Στην τρίλεπτη ομιλία του ο Γραμματέας του ΕΑΜ Μιχ. Βασιλάκης, αναφέρθηκε στο πολιτικό περίγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου εξελίχθησαν τα δραματικά γεγονότα της 9 Ιανουαρίου πριν 28 χρόνια.
Προηγήθηκαν ομιλίες φορέων της Εκπαίδευσης κια ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τα κόμματα της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ από την ΠΑΣΚΕ, το ΕΑΜ, τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επαγγελματικές τάξεις, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.
Οι συγκεντρωμένοι όπως, κάθε χρόνο, κατέθεσαν ένα λουλούδι στο μνημείο που έχει στηθεί έξω από το σχολείο, ενώ παρόντες ήσαν και η χήρα του Νίκου Τεμπονέρα, Αθηνά, όπως και ο γιος του και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Διονύσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος ομιλητής Μιχ. Βασιλάκης, που προσήλθε στο βήμα υπό βροχή και χωρίς ομπρέλα, ωφελήθηκε της προστασίας, υπό την ομπρέλα που κρατούσε ο παλιός λαμπράκης της ειρηνιστικής νεολαίας της Πάτρας Παν. Λυκουρέσης, ο οποίος σε όλη την διάρκεια της ομιλίας ήταν δίπλα στον ομιλητή.
«Σκέφθηκα ότι ο αγωνιστής θα γίνονταν μούσκεμα μέχρι να ολοκληρώσει την ομιλία του και αμέσως είπα να τον καλύψω από την βροχή», είπε στο Istologio G.Mosxou, που ήταν παρών στην εκδήλωση όπως πάντα.
Χαρακτηριστικό επίσης, φέτος ήταν η ωριμότητα που περιέβαλε την εκδήλωση, καθώς δεν ακούστηκαν οι περυσινές αποδοκιμασίες κλακαδόρων, προς τις πολιτικές παρουσίες Μετά την κατάθεση στεφάνων και τις ομιλίες οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν, υπό το σύνθημα «Νίκο Τεμπονέρα ζεις, εσύ μας οδηγείς».  
ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μία στιγμή δεν ξεχάσαμε την θυσία του Νίκου 
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, με τον συντονιστή της ΝΕ Μιχ. Σιδηρόπουλο, κατά την κατάθεση στεφάνου στη μνήμη του αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για την συμπλήρωση 28 χρόνων από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα αναφέρει τα εξής:
«Είκοσι οκτώ χρόνια μετά από την μοιραία νύχτα του Γενάρη του 1991 και την δολοφονία του αγωνιστή της αριστεράς Νίκου Τεμπονέρα διά χειρός Γιάννη Καλαμπόκα, πρόεδρου της τοπικής ΟΝΝΕΔ.
για να μην περάσει το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της τότε κυβέρνησης Κων/νου Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση μεταξύ άλλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ακόμα και σήμερα που ο απόγονός του, ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ονειρεύεται μια Πάτρα με ιδιωτικά Πανεπιστήμια θέτοντας εμπόδια στην ανάπτυξη του δημόσιου Πανεπιστημίου της.
Ούτε μια στιγμή δεν ξεχάσαμε τους αγώνες του για Δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα που γίνεται προσπάθεια να αναγεννηθεί η Δεξιά μέσα από τις υστερικές τσιρίδες των έντρομων πρωτοκλασάτων στελεχών της.
Ο Νίκος Τεμπονέρας παραμένει ζωντανός. Στις καρδιές μας, στους αγώνες μας, στην Ιστορία μας.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες της Πάτρας την Τετάρτη 9.1.2018 και ώρα 6:00 μ.μ. να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο μνημείο Νίκου Τεμπονέρα».










Δεν υπάρχουν σχόλια: