Ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι οι εφοριακοί δεν είναι «ράμπο» αλλά απλοί άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους και θέλουν να γυρίσουν σώοι στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους. Είπε δε ότι μετά τα πρόσφατα περιστατικά εναντίον συναδέλφων υπάρχουν εφοριακοί που φοβούνται να βγουν για ελέγχους καθώς σε ορισμένους υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας.
«Έχουμε δύο σημεία που πρέπει να επισημάνουμε: Έχουμε άσκηση βίας σε ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου καθώς και επανάληψη αυτών των φαινομένων ακόμα και μετά την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που κατατάσσει τις πράξεις αυτές στις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες και μάλιστα με πολύ αυστηρές ποινές. Είναι θέμα που πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερως κι εμάς ως εργαζόμενους αλλά και τη διοίκηση που πρέπει να μας παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας.
Γιατί όσοι πάμε να κάνουμε έλεγχο είμαστε άνθρωποι, είμαστε οικογενειάρχες, δεν έχουμε με κανέναν τίποτα, απλά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας προς όφελος της κοινωνίας. Ο σκοπός του προληπτικού ελέγχου δεν είναι ούτε να τιμωρήσει, ούτε να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν επαγγελματία», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν να προστατευτούν οι εφοριακοί από τέτοιου είδους φαινόμενα ο κ. Καββαθάς σημείωσε:
«Δεν είμαστε Ράμπο. Κι αυτά που ακούω περί εκπαιδεύσεως των εφοριακών σε πολεμικές τέχνες είναι για γέλια. Εμείς είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε είναι αφενός μεν η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που έγινε και αφετέρου δε να καταλάβει ο κόσμος ότι κάνουμε τη δουλειά μας και λειτουργούμε προς όφελος της κοινωνίας. Κι εδώ έχει ευθύνες η διοίκηση καθώς θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα τέτοιο περιβάλλον ώστε να ελέγχονται όλοι οι επιτηδευματίες κι έτσι να μην δημιουργείται το αίσθημα της αδικίας σε κάποιους.
Παλαιότερα υπήρχαν τα βιβλία, που σήμερα έχουν καταργηθεί, κι έτσι κάποιοι κλάδοι είναι δύσκολο να ελεγχθούν όπως π.χ. οι γιατροί, τα συνεργεία, τα φροντιστήρια κ.α. Όπως και στη διακίνηση όπου έχουν καταργηθεί τα θεωρημένα παραστατικά κι εκεί υπάρχει ένα κενό».
Επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. στάθηκε ιδιαίτερα στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας οι οποίες δεν επιτρέπουν στις υπηρεσίες να λειτουργούν όπως θα έπρεπε: «Αυτή την στιγμή για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες όπως πρέπει χρειαζόμαστε τουλάχιστον 30% αύξηση του προσωπικού. Τώρα όλες οι υπηρεσίες έχουν κάτω από 400 άτομα πρέπει να φτάσουμε περίπου στα 550. Να φανταστείτε ότι πριν από περίπου 10 χρόνια οι υπηρεσίες αυτές αριθμούσαν περίπου 1.000 άτομα προσωπικό. Καταλαβαίνετε τι έχει γίνει», επισήμανε ο κ. Καββαθάς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς