ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Επί τάπητος το ελληνικό χρέος στο Washington Group




“Ζεσταίνεται” η συζήτηση για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Washington Group, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 που πραγματοποιείται στον Καναδά. 


Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει να υπάρξουν εξελίξεις για το ζήτημα αυτό, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, με την πολιτική αστάθεια να κάνει την εμφάνισή της σε χώρες του Νότου, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να σπεύδει να κατευνάσει την όποια ανησυχία σημειώνοντας πως «η Ιταλία δεν μας ανησυχεί» για να προσθέσει ότι «με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει». 

Φυσικά, για να υπάρξει συνολική λύση για το ελληνικό ζήτημα, το Βερολίνο θα πρέπει να πάψει να παίζει καθυστερήσεις, με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς να παραπέμπει τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Πάντως, μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή τοποθέτηση του επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος έστειλε σαφές μήνυμα προς τη γερμανική πλευρά πως “οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο εμπροσθοβαρών μέτρων για το χρέος, ώστε η Ελλάδα να έχει έναν καθαρό διάδρομο για τα επόμενα 10-15 χρόνια”. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έστειλε και μήνυμα μη αντιστροφής των μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: