ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ο αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ για την επίθεση που δέχεται τονίζει:

Με σχετική αναφορά στο Υπ. Υγείας, αντεπιτίθεται στο σύστημα της καραδεξιάς που έχει φωλιάσει στον ΙΣΑ και προαναγγέλλει εξελίξεις, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ (φωτογραφλια), για τις επόμενες ημέρες. Η σύγκρουση με τα συμφέροντα που λυμαίνονται την  Υγεία αποκτά ενδιαφέρον. Αφωνία από την ΝΔ, παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ.
«Διοικητικά τα

καθήκοντά μου»

ΣΥΡΙΖΑ: ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. - ΝΔ: ΑΦΩΝΙΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΗ. - ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ



«Στο πλαίσιο της ορθής συνταγογράφησης, ο νόμος ορίζει ότι σε ποσοστό έως 15% οι γιατροί θα μπορούν να υποδεικνύουν το φάρμακο όχι μόνο με τη δραστική ουσία αλλά και με την εμπορική ονομασία που είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του ασθενή» τονίζει ο διωκόμενος Πατρινός γιατρός, αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόποιυλος.

Παράλληλα, επιτέλους, παίρνει θέση  ο ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται υπέρ της προσπάθειας του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, για να μπει τάξη στην ατασθαλεία διαχείρισης της συνταγογράφησης, που παρατηρείται επιμόνως από  μεγάλη μερίδα των παρανομούντων γιατρών. Αξιοπρόσεχτη είναι η  άφωνη στάση του συνόλου τωνν κομμάτων. ΝΔ: Αφωνία τρανταχτή. - Υπόλοιπη αντιπολίτευση: Απλοί θεατές

Ταυτόχρονα εμμέσως επικρίνει την... κολοβή θέση υποστήριξης της παρανομίας του καραδεξιού Πατούλη, που βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από τα δύο μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ,  τα οποία εξελέγησαν με την στήριξη του ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  

Ωστόσο, ο ΙΣΑ υπονομεύοντας την σχετική απαγόρευση που ισχύει εδώ και οκτώ χρόνια κάνει χρήση καταχρηστική του κανόνα εξαίρεσης για ειδικά φάρμακα βαριών ασθενειών  κατά τον οποίο ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφεί με τη δραστική ουσία και προσπαθεί να γενικεύσει την εξαίρεση που υπάρχει στον νόμο. Έτσι είναι πάγια η τακτική αρκετών  γιατρών  να μη συμπληρώνουν το σωστό πεδίο με την εμπορική ονομασία του φαρμάκου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να παραπλανάται το σύστημα της ΗΔΙΚΑ και να μην μπορεί να προσδιοριστεί το ποσοστό του 15% που ορίζει ο νόμος. 

Η υπόθεση είναι απλή. Ο κ. Γεωργακόπουλος, εντεταλμένος από τον νόμο, που εδώ και οκτώ χρόνια ισχύει, χρόνια κατά τα οποία δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ανακάλυψε ότι κατ' επανάληψη γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, στην αναγραφή συνταγών προς τους ασθενείς τους, δεν γράφουν την σύσταση της φαρμακευτικής ουσίας, που ενδείκνυται για την πάθησή τους, αλλά την ονομασία του φαρμάκου, κατά την προτίμηση της εταιρείας που το παρασκευάζει.

Τούτο παραβιάζει τους κανόνες που έχουν τεθεί για μη διαφήμιση των εταιρειών μέσω του ΕΟΠΥΥ, καθότι αποδεδειγμένα αυτή η ενέργεια ανοίγει πόρτες  συναλλαγής με τις εταιρείες, οι οποίες ξεπληρώνουν αυτήν την εκδούλευση με προσφορά ταξιδιών και άλλων παροχών, που υποτίθεται αποσκοπούν στην ενημέρωση των γιατρών μέσω σεμιναρίων ή συνεδρίων στο εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο ΙΣΑ, αντί να διαφυλάξει το απαράβατο της νομοθεσίας, προχωρεί σε υπονόμευσή της για λόγους ευνόητους. Και μπροστά στο εμπόδιο που βρίσκει εκ μέρους του  Τάκη Γεωργακόπουλου, αποφασίζει  δολοφονίας χαρακτήρος του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Τον καλεί να δώσει απολογία εντός δεκαπέντε ημερών σε Πειθαρχικό Συμβούλιο που έστησε. Ποιον; Αυτόν που διαφυλάττει το ιατρικό κύρος, το όποιο τόσο έχει βληθεί, αλλά και το Ταμείο των εργαζομένων, το οποίο αιμοδοτεί τον ΕΟΠΥΥ!  Ποιον; Αυτόν που τον διόρισε ο Υπουργός Υγείας (Ανδρ. Ξανθός, εν προκειμένω) και που, αυτός και μόνον αυτός, κατά νόμον έχει δικαίωμα ελέγχου των πράξεων του αντιπροέδρου.

Δήλωση Τ. Γεωργακόπουλου: Θα συνεχίσω τα ασκώ τα νόμιμα καθήκοντά μου 

Για προσπάθεια τρομοκράτησής του προκειμένου να μην τηρεί τα νόμιμα καθήκοντά του έκανε λόγο από τη μεριά του ο κ. Γεωργακόπουλος. Μιλώντας στην εφημερίδα “Αυγή”, χαρακτήρισε μη νόμιμη και καταχρηστική την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΣΑ για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος του, καθώς, όπως σημειώνει, τα καθήκοντά του ως αντιπρόεδρου του ΕΟΠΥΥ είναι διοικητικά και όχι ιατρικά. Προανήγγειλε δε σχετική αναφορά του τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα έπρεπε να είναι αρωγοί

“Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα λειτουργούν με γνώμονα την αντιμετώπιση της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος προς όφελος των πολιτών και μόνο” διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. 

Σχολιάζοντας την κλήση σε πειθαρχικό έλεγχο του Παναγιώτη Γεωργακόπουλου, τονίζει ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα έπρεπε να είναι αρωγοί στις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον περιορισμό της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, της προστασίας των ασθενών από την εκμετάλλευση και της ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων και παράνομων συναλλαγών με στόχο να διασφαλιστεί η “πρόσβαση όλων σε ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: