ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Θα εκπαιδευτούν το «επιχειρείν» νέοι της Δυτ. Ελάδας


Πενήντα Έλληνες φοιτητές ή απόφοιτοι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρότζεκτ, στο οποίο μετέχουν συνολικά πέντε χώρες, και έχει ως στόχο να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα, ενώ οι καλύτεροι ίσως καταφέρουν να πείσουν επενδυτές να τους στηρίξουν οικονομικά για να στήσουν την επιχείρησή τους.
 
Σκοπός του συγκεκριμένου “πρότζεκτ” είναι να διερευνηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε αυτές τις πέντε χώρες σε νέες επιχειρήσεις, σε συγκεκριμένους τομείς και καινοτομικές δράσεις, και μέσα από την διερεύνηση των αναγκών, να βγει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα βοηθήσει νέους ανθρώπους, που έχουν ιδέες, να τις υλοποιήσουν. Οι χώρες, που έχουν επιλεγεί είναι, εκτός από την Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Αλβανία και η FYROM. 
 
“Έχουμε νέους, που δυσκολεύονται να βρουν βιώσιμες θέσεις εργασίας, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθούν να είναι ανοιχτά μυαλά και να έχουν ιδέες, που δυνητικά θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, αλλά βρίσκονται σε ένα καθεστώς και μια κουλτούρα, που δεν τις ενισχύει. Έτσι, βρεθήκαμε 5 εταίροι από διαφορετικές χώρες και είπαμε να διερευνήσουμε βασικούς τομείς ανάπτυξης, όπως είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να φτιάξουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα” εξήγησε μιλώντας “Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7”, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Συρμακέσης.
 
Από την Ελλάδα θα επιλεγούν 50 νέοι άνθρωποι και άλλοι τόσοι από τις υπόλοιπες τέσσερις χώρες, που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Τα 250 άτομα με έξοδα των χωρών, θα μεταφερθούν σε 5 διαφορετικές περιοχές, όπου θα παρακολουθήσουν 5 τριήμερα  εκπαιδευτικά workshops, “στο πως κάποιος στήνει την δική του επιχείρηση, περισσότερο πως παίρνουμε την ιδέα και εάν κάτι θα μπορούσε να είναι επαγγελματική διέξοδος. Μάλιστα η διαδικασία δεν θα είναι, ένας καθηγητής βγαίνει και μιλά, και κάνει διαλέξεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες πιο διαδραστικές” επισήμανε ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. 
 
Στη συνέχεια  θα μείνουν οι 10 καλύτεροι της κάθε χώρας ανά θεματική ενότητα, συνολικά 50 άτομα, και με την κατάλληλη καθοδήγηση και υποστήριξη, να μπορέσουν να παρουσιάσουν τις ώριμες ιδέες τους. “Θα τους μαζέψουμε όλους τον Ιούνιο του 2019  στην Σόφια, όπου έχουμε προγραμματίσει, ένα ανοιχτό “πανηγύρι τεχνολογίας”, για οικογένειες και νέους ανθρώπους, αλλά θα υπάρχουν και teaching events, συμμετοχή αυτών των ανθρώπων με τράπεζες, με επιχειρηματικούς άλλους οργανισμούς, κ.α., όπου θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Ευελπιστούμε ότι από αυτή την  διαδικασία θα ενισχυθεί η ελεύθερη σκέψη των δικών μας, ώστε να καταλήξουμε σε ώριμα αποτελέσματα, που ευχόμαστε κάποια από αυτά, να βρουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση” ανέφερε ο κ. Συρμακέσης.
 
Η επιλογή των ατόμων θα γίνει με την εξής διαδικασία. Θα υπάρξει μια ανοικτή πρόσκληση για όποιον πιστεύει ή έχει μια ιδέα, στη συνέχεια θα δουν τις αιτήσεις, γιατι  τα 50 άτομα μπορεί να φαίνονται λίγα, αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Συρμακέσης, “το δικό μας άγχος είναι, μήπως δεν πιάσουμε αυτόν τον αριθμό, γιατι χρειάζεται να μετακινηθούν  σε 5 χώρες και έχουν 15 ημέρες ταξίδι στο εξωτερικό, όπου εκεί θα πρέπει να παρακολουθήσουν και να καταφέρουν να περάσουν αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία, ωριμάζοντας ιδέες, και αυτό ξέρετε δεν είναι και πολύ εύκολο”.
 
Αυτή την στιγμή η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος προσπαθεί να δημοσιοποιήσει τους άξονες, που θα έχει ενδιαφέρον για να αναπτύξουν δραστηριότητες, όπως είναι οι πέντε τομείς, που έχουν επιλεγεί, δηλαδή περιβάλλον, ενέργεια, πληροφορική, τρόπος ζωής και τεχνολογία. 
 
Ευελπιστούν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχει βγει η ανακοίνωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και το πρώτο workshop θα γίνει τον Οκτώβριο του 2018 σε Ελλάδα, μετά στην Κύπρο και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν το 2019. “Υπάρχει χρόνος, απλώς ψάχνουμε από τώρα φοιτητές ή απόφοιτους, που ενδιαφέρονται για τέτοιου τύπου δράσεις, παρακολουθούν την δουλειά, που κάνουμε, και να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους” κατέληξε ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του INTERREG Balkan-Mediterranean και συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: