ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

«Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια»


Φωτογραφία για Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το «θα χυθεί αίμα» του Ρουβίκωνα

Εισαγγελική παρέμβαση στο ανώτατο επίπεδο εκδηλώθηκε από εισαγγελικής πλευράς για τις δηλώσεις εκ μέρους μελών της λεγόμενης συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», ότι «θα χυθεί αίμα» κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Αυτά, ενώ άλλη παρέμβαση εκδηλώθηκε κατα της Λίνας Παυλίδου, προέδρου των «Ελλήνων Πολιτεία», για τις μισαλλόδοξες αναρτήσεις της στο fb.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη σηματοδοτώντας και το ενδιαφέρον της εισαγγελικής αρχής για τις δηλώσεις που είχαν προκαλέσει αίσθηση και πολιτικές αντιδράσεις, ζητώντας την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. 


Η σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνθηκε προς στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη κινείται προς την κατεύθυνση της πλήρους έρευνας του θέματος.


«Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια»

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα» προειδοποιεί η αναρχική ομάδα

«Ρουβίκωνας», σε... σχόλιό της για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την προσεχή Κυριακή, υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ειδικότερα, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του «Ρουβίκωνα», ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά, δημιουργώντας ερωτήματα: 


«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους».

Πάντως, εισαγγελικές πηγές, σημείωναν πως η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις «Ρουβίκωνα» για το συλλαλλητήριο της Κυριακής, σηματοδοτούν την πρόθεση των εισαγγελικών αρχών να μην παραμένουν αμέτοχες σε πρακτικές που πυροδοτούν εγκληματικές συμπεριφορές και έκνομες δράσεις.



«Μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες»


Αίσθηση έχει προκαλέσει το ακροδεξιό παραλήρημα, της Λίνας Παυλίδου η οποία είναι πρόεδρος του μορφώματος"Ελλήνων Πολιτεία" και λέγοντας "πάμε να τους τελειώσουμε" σχολιάζει το συλλαλητήριο της Αθήνας. 

Η Λίνα Παυλίδου ανήρτησε βίντεο στο facebook στο οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζεται να λέει: "Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική, δεν παραχωρούμε δεν εκποιούμε". "Μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις. Την Κυριακή, αν δεν τους τελειώσουμε, έχουμε τελειώσει", αναφέρει σε άλλο σημείο. "Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν". 

Το βίντεο που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media θα πρέπει να ερευνηθεί σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με αναφορά της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητεί να διερευνηθούν τυχόν κολάσιμες πράξεις από το βίντεο. Υπενθυμίζεται πως ήδη η εισαγγελέας έχει εν;αργοποιηθεί για το συμβάν.

Εισαγγελική παρέμβαση για το ακροδεξιό παραλήρημα της Παυλίδου και το «Μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες» NEWSROOM 1.2.2018 | 19:47 Εισαγγελική παρέμβαση για το ακροδεξιό παραλήρημα της Παυλίδου και το «Μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες» Tweet Send Mail SHARES 188 ΣΧΟΛΙΑ 5 Αίσθηση έχει προκαλέσει το ακροδεξιό παραλήρημα, της Λίνας Παυλίδου η οποία είναι πρόεδρος του μορφώματος«Ελλήνων Πολιτεία» και λέγοντας «πάμε να τους τελειώσουμε» σχολιάζει το συλλαλητήριο της Αθήνας. Η Λίνα Παυλίδου ανήρτησε βίντεο στο facebook στο οποίο μεταξύ άλλων εμφανίζεται να λέει: «Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική, δεν παραχωρούμε δεν εκποιούμε». «Μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις. Την Κυριακή, αν δεν τους τελειώσουμε, έχουμε τελειώσει», αναφέρει σε άλλο σημείο. «Αν δεν τους τελειώσουμε, θα μας τελειώσουν». Το βίντεο που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα social media θα πρέπει να ερευνηθεί σύμφωνα με τη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με αναφορά της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητεί να διερευνηθούν τυχόν κολάσιμες πράξεις από το βίντεο. Υπενθυμίζεται πως ήδη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την ανάρτηση μέλους του Ρουβίκωνα στην προσωπική ιστοσελίδα στο Facebook. Στην ανάρτηση αναφέρει ότι την ερχόμενη Κυριακή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα «μπορεί να χυθεί αίμα». Ακόμη, η Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο. Συγκεκριμένα γνωστό μέλος του Ρουβίκωνα σε χθεσινή ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook αναφέρει: «Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι "θα είναι η μέρα τους" και κάποιοι άλλοι θέλουν "να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες". Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους». Για να επανέλθει λίγες ώρες μετά με δεύτερη ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Ασφάλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εάν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν. Κατανοητό;». Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: