ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Τόνοι αρμέ μπετό στην προστατευόμενη Βλυχάδα



Το ξυλότυπο του κορυφαίου ορόφου και οι μπετόβεργες, καλύφθηκαν κατά την μέγιστη έκτασή τους, μετά τα οκτώ μποφόρ, που ανεμόδαραν την Θήρα χθες όλη την ημέρα!



Τριώροφο κτίριο, υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με ασανσέρ υπό την θηραϊκή γη – Ενεργοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Νησιού – Επίκειται άρση της αδείας!


Το βάθος του φρεατίου για το ασανσέρδείχνει το υψόμετρο.
Σιγή ασυρμάτου και αφάνεια εικόνας επικρατεί στο άντρο της οικοδομικής αυθαιρεσίας στην Σαντορίνη, ενώ η συλλογικότητα «Πολίτες Οίας» ανέβασαν στο AVAAZ κάλεσμα,  (https://secure.avaaz.org/)  με το οποίο δημοσιοποιούν προς κάθε αρμόδιο την αυθαιρεσία και ζητούν την παρέμβασή του για την αντιμετώπιση των οργανωμένων συμφερόντων που λυμαίνονται το περιβάλλον.

Πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou αναφέρουν πως η αυθαιρεσία από σήμερα είναι σε γνώση υψηλά ισταμένων στην κυβέρνηση και είναι θέμα ημερών η ανάκληση της αδείας που έχει δοθεί στην εταιρεία, αλλά δεν αντιστοιχεί προς την αυθαιρεσία  που λαβαίνει χώρα στη Βλυχάδα Θήρας.
Μετά την επιτόπια διαπίστωση της Αστυνομίας χθες, σήμερα και άλλες υπηρεσίες βρέθηκαν στον τόπο της κατασκευής για να πιστοποιήσουν την παρανομία.

Τόνοι τσιμέντου και σίδερου έχουν εμφυτευτεί στην άσπα (ηφαιστειακή σύνθεση της θηραϊκής γης) της περιοχής, σε έναν οικόπεδο, κατά υπολογισμούς 70 στρεμμ. επί ενός  κτίσματος σε απόσταση λιγότερη των 150 μ, που θυμίζει οχυρό Ρούπελ. Με διαδρόμους και πλάγιες εσοχές, με αψίδες  παραδοσιακού υπόσκαφου Θηραϊκής νοοτροπίας και με έξοδο στην πρόσοψη της υφαιστειακής πλαγιάς. Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Istologiou G. Mosxou πιστοποιούν την αυθαιρεσία.

Αλλά και με το κυριότερο, που αποτελεί αναγκαίο εξάρτημα για υπερπολυτελές ξενοδοχειακό κατάλυμα για κροίσους, που θυμίζει  χώρους παλατιού. Την δημιουργία τσιμεντένιας υποδοχής (φρεατίου) για εγκατάσταση ασανσέρ επί τριώροφου κτιρίου.

Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, είναι αδύνατη η περαιτέρω ανέγερση, καθώς οι υπηρεσίες του νησιού είναι σε γνώση, ενώ όλη την ημέρα σήμερα τηλεφωνικές κλήσεις του Istologiou προς την Πολεοδομία Θήρας έμεναν αναπάντητες.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα συμπεριλαμβάνονται σε ΦΕΚ του 2012, που εκδόθηκε μετά από διαμαρτυρίες πολιτών, για την προστασία του περιβάλλοντος στην Θήρα.

Το ΦΕΚ που προστατεύει την Βλυχάδα Θήρας

Άνω δεξιά διακρίνονται τα σίδερα του οπλισμού.
Στο ΦΕΚ 114, της 30 Απριλίου 2012, σελ. 1456, δημοσιεύεται νόμος, σύμφωνα με τον οποίο ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής Νικ. Σηφουνάκης, στις 27 Απριλίου 2012, υπέγραψε Διάταγμα Περί Τροποποίηση και συμπλήρωση του από 16−2−1990 π.δ/τος «Καθορισμός ζώνης, οικιστικού ελέγχου κατωτάτου ορίου κατάτμησης και λοιπών όρων και περιορισμών δόμησης στην εκτός εγκεκριμένου σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προϋφιστάμενων του έτους 1923 περιοχή των κοινοτήτων Θήρας, κλπ», όπου το  κεφάλαιο Ε του άρθρου 2 του ιδίου ως άνω π.δ/τος, αναφέρεται ότι αντικαθίσταται ως εξής: «Ε. Γενικές Διατάξεις»

«1. Απαγορεύεται κάθε δόμηση ή αλλοίωση του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος:
α. Σε ζώνη πλάτους 150μ. από τη γραμμή αιγιαλού στην περιοχή προστασίας των φυσικών σχηματισμών − διάβρωσης − κατά μήκος τμήματος της βορειοανατολικής ακτής του νησιού βόρεια του Μονόλιθου και μέχρι το ύψος του Βούρβουλου.
β. Σε ζώνη πλάτους 150μ. από τη γραμμή αιγιαλού στην περιοχή προστασίας των φυσικών σχηματισμών − διάβρωσης − κατά μήκος τμήματος της ακτής δυτικά της Βλυχάδας και μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου.

2. Απαγορεύεται η διάνοιξη οδών παράλληλων προς την ακτή ή την καθορισμένη γραμμή αιγιαλού σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από αυτή. Οι οδοί εξυπηρέτησης τροχοφόρων καθώς και οι χώροι στάθμευσης στις παράκτιες περιοχές πρέπει να απέχουν εκατό (100) μέτρα από την καθορισμένη γραμμή αιγιαλού. Επιτρέπεται η δημιουργία δημοτικών οδών προσπέλασης κάθετα προς την παραλία.

3. Η ελάχιστη απόσταση τοποθέτησης των κτισμάτων από τη γραμμή του αιγιαλού ορίζεται σε εκατό (100) μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

4. Κατ’ εξαίρεση των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου:
α. Είναι δυνατή η βιομηχανική δραστηριότητα που έχει ανάγκη θαλάσσιου μετώπου και εξυπηρετεί άμεσες τοπικές ανάγκες ή είναι σημαντική για την εθνική οικονομία (…),
β. Επιτρέπεται η ανέγερση κτισμάτων κοινωφελών εγκαταστάσεων (κλπ)

5. Απαγορεύεται η κατεδάφιση, η κάθε είδους καταστροφή ή αλλοίωση των παραδοσιακών κτισμάτων που απαντώνται στην ύπαιθρο υπό την μορφή συγκροτημάτων εξειδικευμένης αγροτικής ή βιομηχανικής/βιοτεχνικής χρήσης ή μεμονωμένων κτισμάτων.

6. Επιτρέπεται η επισκευή ή αποκατάσταση των παλαιών κτιρίων (…) υπό την προϋπόθεση ότι οποιαδήποτε επέμβαση δεν αλλοιώνει τα μορφολογικά στοιχεία τους και οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης εκτελούνται σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνοτροπία και χρησιμοποιούνται ίδια ή παρεμφερή υλικά με τα αρχικά».

Μπαλκόνι στο Αιγαίο, εξερχόμενος από το υπόσκαφο ξενοδοχείο. Αλλά μόνον για κροίσους

Το τόσο μεγάλο άνοιγμα του τούνελ, που οδηγεί  στην θέα της θηραϊκης παραλίας, προϊδεάζει για το μέγιστο της αψιδωτής εξόδου, αλλά και του εσωτερικού σκαψίματος! 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: