ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Για το Διαβήτη σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο


Στιγμιότυπο από το Αγρίνιο.


Πλήθος πολιτών ενημερώθηκαν στις δράσεις Περιφέρειας και Φορέων 

Ημερίδα για τον μελιταίο πυρετό σήμερα στα Καλάβρυτα  - «Βρουκέλλωση από το χθες στο σήμερα»

Την Παρασκευή η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020

Επιστολή του Απ. Κατσιφάρα στη Θεανώ Φωτίου: «Δεν έχετε λάβει υπόψη σας τις προτάσεις που εσείς μας ζητήσατε»

Δηλώσεις συγκομιδής και παραγωγής για το έτος 2016 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Αναρτήθηκαν οι πληρωμές 2ου έτους εφαρμογής Βιολογικής Κτηνοτροφίας – Μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου οι ενστάσεις


Πεζοπορία, εξετάσεις και ενημερωτικές ημερίδες διοργάνωσε, με την παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη, δράσεις που έγιναν με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγου Σωματείων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Δήμου Πατρέων, του Δήμου Πύργου και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η πρώτη εκδήλωση έγινε στην περιοχή της Πλαζ του ΕΟΤ στο Αλσύλλιο στην Πάτρα με τίτλο «Περπατώντας, μαθαίνω για το Διαβήτη», όπου πραγματοποιήθηκε πεζοπορία μέσα στο δασάκι, στην οποία ανά κάποια μέτρα υπήρχαν ενημερωτικά περίπτερα με πληροφορίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ενώ στο τέλος της διαδρομής έγιναν και προληπτικές εξετάσεις σακχάρου και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, καθώς και οφθαλμολογική εξέταση με την κινητή μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού». Επιπλέον στο σημείο, λειτουργούσε και διατροφικό εργαστήρι το οποίο ενημέρωνε σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

Η επόμενη εκδήλωση έγινε στο Αγρίνιο και ειδικότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με τον τίτλο «Μαθαίνω το Διαβήτη», κατά την οποία μίλησαν οι: Απόστολος Ξυλωμένος, Παθολόγος -Διαβητολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Ελευθερία Γκέρκη Διαιτολόγος –Διατροφολόγος, Βασιλική Γούλα Πρόεδρος του "Γλυκιά Ζωή" Πάτρας.

Στον Πύργο έγινε η τελευταία ημερίδα στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφέρειας με ομιλητές Μαρία Καλαπόδη Παθολόγος –Διαβητολόγος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ηλείας, Στυλιανός Φουντουλάκης Ενδροκρινολόγος, Παναγιώτα Ανδριοπούλου Διαιτολόγος –Διατροφολόγος.
Και στις δύο εκδηλώσεις συντονίστρια ήταν η ιατρός αλλεργιολόγος της Διεύθυνσης Υγείας της ΠΔΕ Κατερίνα Μπρίνια, ενώ παρέστησαν πέρα από τους πολίτες Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

«Η Περιφέρεια συνεχίζει να στηρίζει δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα δημόσιας υγείας. Είναι καθήκον μας και προς αυτό το σκοπό θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με φορείς της κοινωνίας» σημείωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Ημερίδα για τον μελιταίο πυρετό σήμερα στα Καλάβρυτα  - «Βρουκέλλωση από το χθες στο σήμερα»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαβρύτων και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός) από το χθες στο σήμερα».

Η ημερίδα θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, ώρα 11:30 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων.
Οι κτηνοτρόφοι, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορούν να παραβρεθούν και να ενημερωθούν για τα προγράμματα ελέγχου και εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Χαιρετισμοί από Μητρόπολη, Περιφέρεια, Δήμο και ΚΕΕΛΠΝΟ
Συντονιστής της Ημερίδας ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρος Νασιώτης, Ιατρός Καρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογίας Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων.

Ομιλίες:
·        «Βρουκέλλωση: Ιστορική αναδρομή της Νόσου, κλινική εικόνα, επιπλοκές, διάγνωση», Δημήτριος Δανίκας, ιατρός Παθολόγος – Διαβητολόγος ΠΔΕ Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών
·        «Η βρουκέλλωση στην Ελλάδα στα πλαίσια της Νοτίου Ευρώπης, κλινικά, εργαστηριακά δεδομένα και πρόληψη στον άνθρωπο», Δρ. Ρεγγίνα Βώρου, ιατρός Βιοπαθολόγος, Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πολιτικής ΚΕΕΛΠΝΟ
·        «Προγράμματα ελέγχου και εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων – εξάλειψη και αποτελέσματα», Χαρίκλεια Οικονόμου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της ΠΔΕ
·        «Βρουκέλλωση – Επιδημιολογικά δεδομένα – Πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων στην Αχαΐα», Γεώργιος Δουγάς, Κτηνίατρος Υποψήφιος Διδάκτωρ, Γραφείο Ζωονόσων ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την Παρασκευή η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020

Την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 και Αμερικής, Πάτρα).

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί η πορεία υλοποίησης του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, ενώ θα γίνει ενημέρωση για την ετήσια έκθεση υλοποίησης, αλλά και για την πορεία εφαρμογής της Εξειδίκευσης του ΕΠ και της επίτευξης των ετήσιων στόχων. 

Επιπλέον, θα δημοσιοποιηθούν οι νέες δράσεις προς εξειδίκευση, συζήτηση και έγκριση από τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, η παρουσίαση της πορείας Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, καθώς και για την εφαρμογή της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης.

Θα γίνει παρουσίαση προόδου κάλυψης Αιρεσιμοτήτων, ενημέρωση, συζήτηση και έγκριση από τα μέλη της Επιτροπής του Σχεδίου Αξιολόγησης του Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ενημέρωση για την υλοποίηση της στρατηγικής για την πληροφόρηση και επικοινωνία του ΕΠ.

Κλείνοντας, η συνεδρίαση θα γίνει αναλυτική συζήτηση και θα υπάρξουν παρεμβάσεις από τα μέλη.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.dytikiellada.gr.


Επιστολή του Απ. Κατσιφάρα στη Θεανώ Φωτίου: «Δεν έχετε λάβει υπόψη σας τις προτάσεις που εσείς μας ζητήσατε»

Να λάβει υπόψη τις προτάσεις που έχουν στείλει οι Περιφέρειες από τον μήνα Ιούνιο ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  όσον αφορά την έναρξη της δημόσιας ηλεκτρονικής για το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη».

Σε διαφορετική περίπτωση, η διαβούλευση που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ήταν προσχηματική.

Και αυτό όπως τονίζει ο κ. Κατσιφάρας γίνεται κατόπιν των προτάσεων (γραπτών και προφορικών) που είχαν ζητηθεί από την αρμόδια αναπλ. Υπουργό πριν από τέσσερις μήνες και οι οποίες –όπως φαίνεται– δε λαμβάνονται υπόψιν.

Σε επιστολή του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας προς την κυρία Φωτίου και με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ζητά να αποσυρθούν αυτές οι διατάξεις, να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και το Υπουργείο να μην παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και κυρίως αυτή της διαμόρφωσης του οργανογράμματος.

Ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο ότι “Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, θέτει από σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, και ώρα 10.00, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής και άλλες διατάξεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη» και καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να λάβουν μέρος, καταθέτοντας προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου.
Στις 28 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναφορικά με τη λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Παρακολούθησης  της ΕΣΚΕ και τη δημιουργία των Περιφερειακών Παρατηρητήριων.
Στις 4 Ιουλίου 2016,  λάβαμε το υπ’ αριθμ. οικ.118/4-7-2016 έγγραφό σας που αναφερόταν στα Περιφερειακά Παρατηρητήρια, με την παράκληση να ενημερώσουμε για τις ανάγκες  λειτουργίας του Παρατηρητηρίου στην ΠΔΕ σε στελέχωση, εξοπλισμό και άλλα.
Στις 7 Ιουλίου 2016, με έγγραφό σας  ζητούσατε ενημέρωση σχετικά  με τη διαθεσιμότητα χρηματοδοτικών πόρων ΠΕΠ για την ίδρυση και λειτουργία των Περιφερειακών Παρατηρητηρίων Κοινωνικής Ένταξης και Συνοχής.
Σε όλα αυτά συμμετείχαμε και δώσαμε γραπτές και προφορικές απαντήσεις.
Και ενώ για όλα αυτά έχουμε δώσει γραπτά τις προτάσεις μας, ξαφνικά, ενημερωνόμαστε από τον τύπο για έναρξη διαβούλευσης με νομοθετική ρύθμιση που δεν λαμβάνει υπόψη την μέχρι σήμερα αλληλογραφία, τις προτάσεις μας, αλλά και την σαφή, καθαρή αυτοδιοικητική αρμοδιότητα της Περιφέρειας για αλλαγή του οργανογράμματός της.
Θεωρούμε ότι η παρέμβαση αυτή πρέπει να αποσυρθεί, να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και το Υπουργείο να μην παρεμβαίνει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και κυρίως αυτή της διαμόρφωσης του οργανογράμματος».

Δηλώσεις συγκομιδής και παραγωγής για το έτος 2016 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, ότι για το έτος 2016 υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ.www.minagric.gr. 

Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής έχει ήδη αρχίσει και λήγει στις  30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Συγκομιδής: α) οι αμπελουργοί των οποίων οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν λιγότερο από 0,1 εκτάριο αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή. β) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης οι οποίοι οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους (δήλωση παραγωγής). Σε αντίθετη περίπτωση (π.χ. πώληση μέρους σταφυλικής παραγωγής) οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης υποχρεούνται να υποβάλουν και δήλωση συγκομιδής.

Οι αμπελουργοί που παραδίδουν τη σταφυλική τους παραγωγή σε οινοποιείο προς οινοποίηση και η παραγωγή αυτή επιστρέφεται με τη μορφή τελικού προϊόντος στον αμπελουργό, υποχρεώνονται να υποβάλλουν επιπλέον της δήλωσης συγκομιδής και δήλωση παραγωγής.

Εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για Δηλώσεις Συγκομιδής που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές αποκλείονται των διαφόρων ευεργετημάτων των μέτρων ενίσχυσης, που προβλέπονται για την τρέχουσα και την επόμενη αμπελοοινική περίοδο.

Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής και να επιλέξουν το αντίστοιχο πεδίο (π.χ αναδιάρθρωση, ζημιά από παγετό, χαλάζι, περονόσπορο, καύσωνα, ανωτέρα βία, οικονομικοί λόγοι). 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Αναρτήθηκαν οι πληρωμές 2ου έτους εφαρμογής Βιολογικής Κτηνοτροφίας – Μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου οι ενστάσεις

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Αχαΐας ενημερώνει όλους τους δικαιούχους της Δράσης 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία», καθώς και της Δράσης 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», ότι έχουν ήδη αναρτηθεί οι οριστικές καταστάσεις πληρωμών  Δικαιούχων και Απορριπτόμενων στους πίνακες ανακοινώσεων της Υπηρεσίας, όπως προέκυψαν μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων.

Ειδικότερα πρόκειται να πληρωθούν:

        18 δικαιούχοι για σύνολο ενισχύσεων  47.484,09 ευρώ στη δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» και
        1 δικαιούχος για σύνολο ενισχύσεων 6.700,00 ευρώ στη δράση 3.1 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».
Επισημαίνεται ότι δύναται να υποβάλλουν ένσταση, μόνο οι δικαιούχοι των οποίων τα ΑΦΜ ήταν δεσμευμένα και δεν πληρώθηκαν καθόλου στην πρώτη πληρωμή. 

Η περίοδος υποβολής των ενστάσεων και πρωτοκόλλησης αυτών ορίζεται αποκλειστικά  έως και την Πέμπτη 6/10/2016. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Αχαΐας (Πανεπιστημίου 171) και θα πρέπει να είναι απόλυτα δικαιολογημένες, τεκμηριωμένες και να επισυνάπτονται όλα τα δικαιολογητικά που θα βοηθήσουν την Επιτροπή εξέτασης των ενστάσεων στην ορθότερη και αντικειμενικότερη εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: