ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

«Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη»


Από παρουσίαση στην Πάτρα του βιβλίου του Χρ. Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη» τον Οκτώβριο του 2014.

«…Είχαμε ραντεβού σ’ ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού. Θέλαμε να πειραματιστούμε. Κλείσαμε για λίγη ώρα τα μάτια ανοίγοντας τα βλέφαρα της ψυχής. Ψάξαμε να φέρουμε στο μυαλό ό,τι μας είχε εμπνεύσει, μέσα από τη ζωή, τους ήρωες της λογοτεχνίας, της ποίησης και του θεάτρου, διαλέγοντας όμως μονάχα ένα πρόσωπο, ένα ρόλο. Έτσι, αφού σκεφτήκαμε, σηκωθήκαμε και οι δυο στη σκηνή να παίξουμε τους ήρωές μας. Ούτε εγώ ούτε κι εκείνος γνωρίζαμε ποιον ρόλο είχε επιλέξει ο καθένας μας. Θα γνωριζόμασταν αυθόρμητα, στην πράξη.

Ο Κωνσταντίνος είχε ντυθεί με κάτι πρόχειρα υφάσματα που βρήκε στην αίθουσα και κρατούσε στο χέρι ένα τριαντάφυλλο. Δεν ήταν δύσκολο να μαντέψεις ποιον ήρωα είχε διαλέξει».

 (Απόσπασμα από το βιβλίο του Χ. Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», 2η ανανεωμένη έκδοση, Χανιά 2016, εκδόσεις Ραδάμανθυς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: