ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΑΣΕΠ από τη νέα σχολική χρονιά για τους αναπληρωτές

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις των αναπληρωτών τη νέα σχολική χρονιά
Φέτος, για πρώτη φορά, οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας στο ΑΣΕΠ.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τον έλεγχο των ενστάσεων επί των πινάκων αυτών, σύμφωνα με ψήφιση, σήμερα, από τη Βουλή, προσωρινής διάταξης για το σχολικό έτος 2016 - 2017, η οποία είναι σύμφωνη με τις επιταγές του Συντάγματος και τη σχετική νομολογία του ΣτΕ. 

Η ρύθμιση αυτή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.

«Το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., αγνοώντας τη συνταγματική επιταγή που επέβαλε τον έλεγχο από το ΑΣΕΠ, οδήγησε σε παθογένειες και στρεβλώσεις, όπως, αποδεικνύεται από τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές κατηγοριών αναπληρωτών εναντίον άλλων συναδέλφων τους», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή του το Υπ.Π.Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: