ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Τσιμπούκης: Κάτι δεν πάει καλά με το Πάρκο Δημόπουλου



Μια «περίεργη» εισήγηση ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, που αφορούσε την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής η οποία θα εποπτεύει την τήρηση των υποχρεώσεων του μισθωτή στο πάρκο Δημόπουλου. Το θέμα αυτό προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της ΡΑΠ κ. Γιάννη Τσιμπούκη, ο οποίος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7».


«Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε δημοτικό συμβούλιο και υπήρχε ένα θέμα στην ημερήσια διάταξη να ορίσουμε μια επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί τη σύμβαση του εργοδότη, του μισθωτή του πάρκου Δημόπουλου με το Δήμο.

Ζήτησα από την κα πρόεδρο, όπως έχω το δικαίωμα βάσει του κανονισμού, κάποιες πληροφορίες, για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος, γιατί προ τριμήνου είχαν καταγγείλει ότι υπήρχε μια σύμβαση από εποχής Φλωράτου (σ.σ. 2001) σύμφωνα με την οποία ο ενοικιαστής δεν πλήρωνε το ενοίκιο στο Δήμο, χρησιμοποιούσε το νερό του Δήμου χωρίς ρολόι κτλ.

Έκανα την ερώτηση και η κα πρόεδρος με παρέκαμψε και προχώρησε στις τοποθετήσεις. Τότε εξεγέρθηκα και λέω «δεν έχετε κανένα δικαίωμα να προχωράτε το θέμα όταν δεν απατώνται οι ερωτήσεις και απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει σύμβαση με τον εν λόγω ιδιοκτήτη η οποία έχει τελειώσει».


Τότε θορυβήθηκαν και επενέβη ο κ. Τζανάκος (σ.σ. δημοτικός σύμβουλος), ο οποίος κατήγγειλε τον κ. Πελετίδη ότι αυτά για τα οποία κάποτε χτυπούσαν τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, τώρα τα κάνει ο ίδιος. Τις λεγόμενες κωλοτούμπες δηλαδή. Μετά την πίεση και της κας Μπίρμπα αναγκαστήκανε να μαζέψουν το θέμα και να το αποφύγουν.



Το συμφωνητικό που είχε υπογράψει ο ενοικιαστής το 2001, όριζε ένα ποσό ενοικίασης αντί 20.000 δραχμών με την προϋπόθεση ότι ο ενοικιαστής θα συντηρεί τις εγκαταστάσεις, τα δέντρα, την παιδική χαρά. Εν συνεχεία στο συμφωνητικό υπήρχε άρθρο που όριζε ότι μπορεί για άλλες δυο πενταετίες να το έχει (σ.σ. τον χώρο) ο ενοικιαστής με την προϋπόθεση ότι θα ανέβαινε κάπως μίσθωμα.


Όταν καταγγέλλουμε ένα μισθωτή για μια σύμβαση και μετά με πλάγιο τρόπο πάμε να του ανανεώσουμε τη σύμβαση, κάτι δεν πάει καλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιμπούκης.

 
 
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΡΑΠ:
 
Μια παράξενη εισήγηση (θέμα 26) ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο της 30/5/16 για τη «συγκρότηση τριμελούς επιτροπής η οποία θα εποπτεύει την τήρηση των υποχρεώσεων του μισθωτή στο πάρκο Δημόπουλου», εισήγηση που αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή μετά την έντονη διαμαρτυρία της ΡΑΠ.


Με τη συγκεκριμένη εισήγηση η δημοτική αρχή Πελετίδη καθόριζε επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης μίσθωσης του πάρκου Δημόπουλου που βρίσκεται απέναντι από το στρατόπεδο ΚΕΤΧ με ημερομηνία λήξης της επιτροπής την 31/08/2019! Και βέβαια, τα ερωτηματικά δεν γεννιούνται από την πρόθεση της δημοτικής αρχής να παρακολουθήσει την εφαρμογή των όρων μιας σύμβασης αλλά το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει σύμβαση για τον συγκεκριμένο δημόσιο χώρο με αντίστοιχη ημερομηνία λήξης.    


Θεωρούμε και εφιστούμε την προσοχή στη Δημοτική αρχή ότι είναι απαραίτητο να επανεξεταστούν ή να αναθεωρηθούν οι όροι της σύμβασης, που χρονολογείται από την 1 Ιουνίου 2001, με αποκλειστικό κριτήριο το δημόσιο συμφέρον.


Απαιτείται ως εκ τούτου, να έρθει ολοκληρωμένη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφισθεί σχετική απόφαση του σώματος για το εάν, πού και πώς θα διατεθεί αυτός ο Δημόσιος χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: