ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Νοικοκύρεμα των μισθώσεων της Περιφέρειας Αττικής

Αναδιοργανώνεται η Περιφέρεια Αττικής - Οι αλλαγές - Οι αριθμοί
 
Σε καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, εξορθολογισμό των μισθωμάτων των διαφόρων Υπηρεσιών της, αλλά και σε διοικητικές αλλαγές, που αφορούν στην εσωτερική της λειτουργία, "προχώρησε" η Περιφέρεια Αττικής, σε μία ειδικότερη προσπάθεια "νοικοκυρέματος" καταστάσεων που χρόνιζαν, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση παθογενειών σε βάρος της.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ενδεικτικό απολογισμό δράσης της Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού, Ελισσάβετ Τασούλη: 
Οι Υπηρεσίες της  Περιφέρειας  Αττικής στεγάζονται σε εβδομήντα τρία (73) συνολικά κτίρια, τα οποία βρίσκονται σε όλη την έκταση της Αττικής. 
Εξ’ αυτών, εξήντα δύο (62) κτίρια είναι μισθωμένα και έντεκα (11) ιδιόκτητα. 
Από τα μισθωμένα κτίρια 25 χρησιμοποιούνται με ισχύουσα μίσθωση και 37 εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ενώ τόσο η αρχική μίσθωση όσο και η τυχόν παράταση αυτής έχουν ήδη λήξει. 

Να σημειωθεί ότι επί σειρά ετών η Νομαρχία Αθηνών καθώς και πολλές άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν κτίρια, των οποίων η μίσθωση είχε λήξει, εφαρμόζοντας την πρόβλεψη του Αστικού Κώδικα (αρ. 611) περί σιωπηρής αναμίσθωσης. Περί αυτού υπήρξε και σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας. Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) ενέκρινε αυτή τη δαπάνη, χωρίς να διατυπώσει αντίρρηση μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Έκτοτε η Υ.Δ.Ε. άρχισε να επιστρέφει τα δικαιολογητικά των μισθώσεων με την αιτιολογία ότι η σιωπηρή αναμίσθωση δεν αναφέρεται στο Π.Δ. 242/96 και η δαπάνη πλέον δεν θεωρείται νόμιμη. Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στην προσπάθειά της να ανατάξει τη χαοτική κατάσταση (κτιρίων και μισθωμάτων) έθεσε άμεσα στόχο τον εξορθολογισμό του ζητήματος των μισθωμάτων και στη βάση της νομιμότητας και της οικονομίας, προχώρησε σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Διενήργησε διαγωνισμούς για νέες μισθώσεις και προχώρησε σε διαπραγματεύσεις για μείωση μισθωμάτων συμβολαίων που είχαν συναφθεί με τιμές προ κρίσης. Στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας, όταν κατακυρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί θα δημοσιοποιηθούν και συγκριτικά οικονομικά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: