ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

«Υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης και αναταραχής»

Όλγα Γεροβασίλη: "Υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης και πολιτικής αναταραχής"
Όλγα Γεροβασίλη: «Ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει τάξη στη χώρα; Είναι εν πρώτοις αυτοί που θίγονται από τον "πόλεμο" κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δη των λιστών (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ο.κ.). Αλλά είναι και εκείνοι που έχουν το άγχος να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς παρανομίας στα ραδιοτηλεοπτικά».
 


Προβοκατόρικες
οι συμπεριφορές

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΑΡΝΗΣΗ -ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ



Σχέδια αποσταθεροποίησης και πολιτικής αναταραχής, ακόμη και εκείνους όμως που είναι πίσω από αυτά, αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην πρώτη, μετά από καιρό χθες, ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απορίας άξιον είναι ότι ακόμη από πλευράς κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν έχει υπάρξει αντίδραση. Εκείνος που ανέλαβε να εκπροσωπήσει ατύπως την αντιπολίτευση, ήταν ο Απ. Καλαμάνης του ΠΑΣΟΚ, που μεταξύ άλλων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, για να βγάλει τα... απωθημένα του μάλλον, παρά για να ασκήσει πολιτική, καθώς είναι γνωστό πως ο ίδιος σπανίως εκτραχυλίζεται κατά την έκφρασή του.

Ο Απ. Κακλαμάνης γράφει: 

Φαίνεται ότι η κ. Γεροβασίλη ήταν πολύ πιο μικρή και  "διάβαζε" το 2010. Τότε που οργανωμένες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ ξυλοφόρτωναν την Πρωτομαγιά, στην Πανεπιστημίου, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη (σ.σ.: τον εαυτό του δηλαδή) ή πολιορκούσαν τον υφυπουργό Τύπου Γιώργο Πεταλωτή και τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στην Αργυρούπολη, απειλώντας να τους κάψουν ζωντανούς!».  

Ωστόσο το πρόβλημα της άρνησης -κυρίως από την ΝΔ και τους εκλεκτούς της στο Δημόσιο- να παραδώσει την εξουσία, μετά την έτσι κι αλλιώς παράδωση της κυβέρνησης, είναι γεγονός. Και σε αυτό ούτε ο Απ. Κακλαμάνης, μείτε άλλος από την αντιπολίτευση απαντά. Προφανής ο λόγος.

Γι αυτό η Όλγα Γεροβασίλη ερώτησε:

«Ποιοι είναι αυτοί που αντιδρούν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπει τάξη στη χώρα; Είναι εν πρώτοις αυτοί που θίγονται από τον "πόλεμο" κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δη των λιστών (Λαγκάρντ, Μπόργιανς κ.ο.κ.). Αλλά είναι και εκείνοι που έχουν το άγχος να διατηρηθεί το σημερινό καθεστώς παρανομίας στα ραδιοτηλεοπτικά». Είναι, με δυο λόγια, όπως συμπέρανε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, εκείνα τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που έχουν λόγους να φοβούνται, σημάδι ότι η κυβέρνηση κάνει καλά τη δουλειά της, όπως τόνισε.

Και πώς επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική κατάσταση; 

«Καλλιεργώντας επί παραδείγματι κλίμα φόβου και τρόμου», προειδοποίησε η Όλ. Γεροβασίλη, και όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ειδικότερα, «με προβοκατόρικες δράσεις και βίαιες συμπεριφορές που δεν τιμούν κανένα κίνημα», καλώντας τους αγρότες «να απομονώσουν τα ακραία στοιχεία, κάποια από τα οποία προέρχονται από τον φασιστικό χώρο», κατήγγειλε.

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει τα προβλήματα των αγροτών, προβλήματα συσσωρευμένα από την προηγούμενη πενταετία, και αντιτείνει "διάλογο, διάλογο, διάλογο"», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Διευκολύνουν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων»

Επ' αυτού εξάλλου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας διεμήνυσε πως «είναι απαραίτητο να γίνει διάλογος με την κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν περιθώριο να βρεθούν καλύτερες λύσεις». Αρνούμενοι τον διάλογο, αντιθέτως, οι αγρότες «διευκολύνουν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Δεν μπορώ να καταλάβω», έλεγε την ίδια στιγμή στην ΕΡΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, «πώς ένας κλάδος κινητοποιείται εδώ και τρεις εβδομάδες και ακόμα δεν δέχεται να δει τον πρωθυπουργό, όπως ζητούσε επίμονα εξ αρχής».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, στόχος της κυβέρνησης είναι, επανέλαβε η εκπρόσωπός της, «να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέσα στον Μάρτιο». Επιπλέον συσχέτισε φορολογικό και ασφαλιστικό, δεδομένου ότι «αυτό που έχει σημασία», εξήγησε, «είναι τι βγαίνει από την τσέπη του πολίτη».

Τέσσερα «όχι» από την Όλγα Γεροβασίλη


Είπε και τέσσερα «όχι» η Όλ. Γεροβασίλη: «όχι στις πρόωρες εκλογές («δεν θα ήταν πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τη χώρα»), όχι στα σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, όχι στον ανασχηματισμό, όχι στη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Αντιθέτως, υπογράμμισε την ευθύνη της αντιπολίτευσης αλλά και των κινημάτων «να μην πάει μόνη της η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση».

Είχε και άλλα «καρφιά» για την αντιπολίτευση της οποίας τις προτάσεις (και δη των κομμάτων που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση του δημόσιου τομέα) περιμένει η κυβέρνηση -μια αναφορά που έγινε με αφορμή την κατάθεση του ν/σ για το Μητρώο Στελεχών, που εκπόνησε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης. Έκανε δε λόγο για «αθλιότητες» όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να αλώσει το κράτος.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς της Ζωής Κωνσταντοπούλου είπε, «για την κυβέρνηση η Ζωή έχει τελειώσει"». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Εισαγωγικά η Όλ. Γεροβασίλη εξήγησε ότι «η κυβέρνηση επαναφέρει το μπρίφινγκ, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, καθώς αποδίδει μεγάλη σημασία στην επί της ουσίας ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κατ' επέκταση των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: