Συνάντηση με την ηγεσία της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) και της της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφωθεί την επομένη της αδειοδότησης των ιδιωτικών καναλιών, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας με προσωρινές άδειες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο υπουργός Επικρατείας «ενημερώθηκε για τις απόψεις της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) σχετικά με την υλοποίηση των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media και τις προτάσεις της προκειμένου να ξεπεραστούν παθογένειες δεκαετιών, ενώ ο ίδιος τόνισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών».

Από την πλευρά της ΕΤΙΤΑ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
  • Η ιδιαίτερα θετική της στάση απέναντι στην εφαρμογή του νόμου για τα media, όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και, κυρίως, στο τμήμα του που ορίζει κατώτατα όρια αριθμού εργαζομένων για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για τις άδειες.
  • Η ανησυχία της σχετικά με τον κίνδυνο δόλιας πτώχευσης εκ μέρους των υφιστάμενων επιχειρήσεων τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να απαλλαγούν από υποχρεώσεις και εργαζόμενους. Στο σημείο αυτό, ο Υπουργός Επικρατείας ανέλυσε όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες που έχουν ενταχθεί στο νέο νόμο και αποτρέπουν πλήρως τέτοια φαινόμενα.
  • Η ανεργία που ήδη μαστίζει τον κλάδο, όλα τα τελευταία χρόνια, η οποία όπως αναφέρθηκε ξεπερνά το 30%.
Από την πλευρά της ΕΕΤΕΠ τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
  • Η πρόθεση για συμβολή στην εξυγίανση του κλάδου, που απαρτίζεται σήμερα από 90 ενημερωτικά κανάλια διαφόρων βαθμών επάρκειας ανά την ελληνική επικράτεια.
  • Ο προβληματισμός σχετικά με τη μη αποτελεσματική λειτουργία του ΕΣΡ, όλα τα τελευταία χρόνια.
  • Το αίτημα τους να μειωθεί το υπερβολικό τίμημα που χρεώνει η Digea στα περιφερειακά κανάλια.