ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Οι Π. Στάμος και Βασ. Τσιγάρας για την ηχορύπανση


Αναφέρθηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί ένα ήρεμο και πολιτισμένο περιβάλλον για τους συνδημότες που διαμένουν κοντά στις εστίες ηχορύπανσης.


Συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, με εκπρόσωπους του Δικτύου Φορέων, με αφορμή το Καρναβάλι Πατρών και την ενοχλητική λειτουργία καταστημάτων
 
Οι λαϊκές συνελεύσεις του Κ. Πελετίδη - Ψήφισμα για το θάνατο του Κ. Γιαννόπουλου - Με τρία θέματα συνέρχεται σε Συνεδρίαση η Οικ. Επιτροπή -
Κλάδεμα δένδρων στις οδούς Ναυαρίνου και Λόντου


Με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού  Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής του Δήμου Πατρέων Παύλο Στάμο, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, εκπρόσωποι του Δικτύου Φορέων για την Προστασία από την Ηχορύπανση. Παρών στην συνάντηση και ο αρμόδιος Διευθυντής για θέματα χορήγησης αδειών μουσικής Βασίλης Τσιγάρας,  καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.
Ο κ. Στάμος έδειξε  μεγάλη προθυμία να συζητήσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί ένα ήρεμο και πολιτισμένο περιβάλλον για τους συνδημότες που διαμένουν κοντά στις εστίες ηχορύπανσης και υπήρξε ταύτιση απόψεων για την αναγκαιότητα λήψης αμέσων μέτρων αντιμετώπισης.
Επισημάνθηκε η αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Υγείας της Περιφέρειας διότι μόνο μετά από γνωμοδότηση της χορηγούνται νέες άδειες, καθώς και της Αστυνομίας η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να επιβάλει μέτρα.
Τέλος συμφωνήθηκε όπως με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος, Αστυνομία, Υγειονομικό, Δίκτυο Φορέων) για την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μέσα στους στόχους της συνάντησης θα είναι και η αντιμετώπιση του προβλήματος που προέρχεται από τη μη συνεννόηση των εμπλεκομένων αρχών, την οποία εκμεταλλεύονται οι παρανομούντες για να αποφεύγουν τις συνέπειες της εφαρμογής των νόμων.
Οι λαϊκές συνελεύσεις του Κ. Πελετίδη
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την παρουσίαση του Δημόσιου Απολογισμού της, με λαϊκές συνελεύσεις, που θα πραγματοποιηθούν:
-Αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στην Καλλιθέα.
-Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. στο Άνω Καστρίτσι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού.
-Την Δευτέρα στις 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. στα Ροΐτικα στην αίθουσα «Τσίγκα», για τους κατοίκους Ροϊτίκων, Παραλίας και Μιντιλογλίου.
Ψήφισμα για το θάνατο του Κ. Γιαννόπουλου
Για την πρόσφατη απώλεια του γιατρού και πρώην δημοτικού συμβούλου, Κωνσταντίνου Π. Γιαννόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο αναφέρει:
«Θλίψη προκάλεσε το άγγελμα του θανάτου του συμπολίτη μας γναθοχειρουργού Κωνσταντίνου Π. Γιαννόπουλου.
Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος που προσέφερε ασκώντας την ιατρική ως λειτούργημα.
Εκτός από τη δημόσια υγεία, την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών, δίνοντας καθημερινά μάχες στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» για την υγεία των ασθενών του, δραστηριοποιήθηκε για όλα τα λαϊκά προβλήματα συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες.  Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1983 – 1986 και με συνέπεια εκπροσώπησε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφάσισε:
Να εκδώσει το παρόν ψήφισμα για να τιμήσει τη μνήμη του Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.
Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του».
Με τρία θέματα συνέρχεται σε Συνεδρίαση η Οικ. Επιτροπή
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου πατρέων, πταγμαστοποιείται στην αίθουσα Λαδόπουλου, την 9η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ., με τα παρακάτω θέματα:
1-              Παραίτηση ή μη του Δήμου Πατρέων από τις αιτήσεις ακύρωσης και τις αιτήσεις αναστολής που κατέθεσε ο Δήμος Πατρέων κατά των με αριθμό 4-1,4-2,4-3,4-4,4-6,4-7,4-8/5-6-2013 και 5-3/17-6-2013 αποφάσεων - πρακτικών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Π.Ε. Αχαϊας, σχετικά με την βαθμολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων: α. Ιωάννη Σίδερη, β. Αικατερίνης Χάλκου, γ. Ιωάννας Κάκκου, δ. Χαράλαμπου Θεοδωρόπουλου, ε. Νικόλαου Αλιβιζάτου, στ. Δημητρίου Γούλα, ζ. Κων/νου Γεωργίου και η. Παναγιώτη Μεταξά αντίστοιχα, που πρόκειται να συζητηθούν στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών. (εισηγητής: Κώστας Πελετίδης –Δήμαρχος,  Φ. Κουλούρης – Νομικός Σύμβουλος).
2-             Εξέταση ενστάσεων, έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Έργα ανακατασκευής γηπέδου Πετρωτού» (εισηγητής: Χ. Κορδάς – Αντ/ρχος,  Ε. Αλεξοπούλου – Αρμ. Δ/νρια).
3-              Επικύρωση πρακτικών και κατακύρωση αποτελέσματος, του Ηλεκτρονικού Επαναληπτικού Διεθνούς Δημόσιου Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού, για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), διαμερίσματα τύπου Α και τύπου Β για άτομα με νοητική υστέρηση. Επανάληψη με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση, για τις ομάδες που δεν κατατέθηκαν προσφορές (εισηγητής: Χ. Κορδάς – Αντ/ρχος, Ε. Αλεξοπούλου,  Χ. Θεοδωρόπουλος – Αρμ. Δ/ντές).
Κλάδεμα δένδρων στις οδούς Ναυαρίνου και Λόντου
Από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι την προσεχή Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, συνεργεία της Υπηρεσίας θα προχωρήσουν σε κλάδεμα των δέντρων στην οδό Ναυαρίνου, από το ύψος της οδού Παπαφλέσσα μέχρι και την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
Επίσης, εργασίες κλαδέματος, την προσεχή Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, θα γίνουν στην οδό Λόντου.
Η Διεύθυνση Πρασίνου παρακαλεί για μια ακόμα φορά τους κατόχους οχημάτων να μη τα αφήνουν παρκαρισμένα στις προαναφερθείσες οδούς ώστε να διευκολύνουν τα συνεργεία στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: