Φωτογραφία αρχείου. |
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός,
ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αν. ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν Κλοντ
Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο πρώην επικεφαλής των
Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ κ.α.
Την οριστική παραπομπή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων των 32 κατηγορουμένων, για την υπόθεση διακίνησης "μαύρου χρήματος" που δόθηκε ως μίζα για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης δεν έκανε δεκτή την αίτηση του Πάνου Γερμανού, ενός εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος είχε ζητήσει την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος, το οποίο παρέπεμπε σε δίκη και τα 32 εμπλεκόμενα πρόσωπα, με κατηγορίες που επισύρουν ακόμα και ισόβια κάθειρξη.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, οι συνεργάτες του Α. Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο Αντώνης Χάγιας, ο Γιάννης Νικολάου κ.ά.
Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι για τα υποβρύχια θα δικαστούν για πράξεις δωροδοκίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε κάποιες περιπτώσεις με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που συνέταξαν οι ανακριτές Διαφθοράς Γ. Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος, τις συμβάσεις των υποβρυχίων είχε υπογράψει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τη γερμανική εταιρεία HDW - Ferrostaal και διακινήθηκαν σε μίζες περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου