ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Έφερε ψύχρα το ξήλωμα αφισών από το Δήμο Πατρέων για την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αστείες δικαιολογίες απαντά ο αντιδήμαρχος στις κατηγορίες για ξήλωμα των αφισών του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, για την συγκέντρωση του κόμματος την Πέμπτη 4-7-13 με τον Αλ. Τσίπρα στην πλ. Γεωργίου.


Σφοδρή καταγγελία του κόμματος και αστείες δικαιολογίες περί προστασίας καθαριότητας και πολιτών από τον αντιδήμαρχο Πατρέων
Και κοτσίλησε, αλλά και μπερμπάντεψε διά του αντιδημάρχου της η δημοτική Αρχή Πάτρας, με την απάντηση που έδωσε για το πρόβλημα που δημιούργησε, με το κατέβασμα αφισών πολιτικού κόμματος, υπό το πρόσχημα ότι διαφύλαξε την τιμή και την δόξα της υπηρεσίας καθαριότητας, εκ της τυχούσας αδράνειας της οποίας θα κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Και όχι μόνον. 

«Τους εξήγησα ότι κατέβηκαν από τα συνεργεία μας, κατόπιν καταγγελίας δημοτών, δύο – τρία ταμπλό τα οποία είχαν καταστραφεί και τα οποία υπήρχε κίνδυνος να πέσουν» δικαιολογείται δημόσια, ο κ. Γεωργακόπουλος, αλλά τότε προς τι η συγγνώμη που ζητούσε ανήμερα Τρίτης 2-7-13, από τον υπεύθυνο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος του διαμαρτυρήθηκε τηλεφωνικά. Και γιατί ο κ. αντιδήμαρχος δήλωσε ότι δεν είχε σχέση με το περιστατικό, αφού όπως είπε ο ίδιος ευρίσκετο εκτός Πατρών; Και μετά πως εξηγείται ότι συνεργεία αποξήλωσαν αφίσες επί της Ακτής Δυμαίων και στο κέντρο της Πάτρας;

Πολλές οι συμπτώσεις για να είναι τυχαίες. Και η απάντηση περί προστασίας των πολιτών σε πρακτική Δένδια ταιριάζουν και μόνον για έξυπνου πολίτες δεν είναι κατάλληλη.

Και μετά, γιατί δεν απαντά στα υποστηριζόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει: 

«Η επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου διαφήμισης της εκδήλωσης έγινε μετά από υπόδειξη του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλου με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση και την διευκόλυνση των συνεργείων καθαρισμού στο έργο τους μετά το πέρας της εκδήλωσης». 

Το πιθανότερο είναι ότι εντός του Δήμου επωάζονται στοιχεία αντιτιθέμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που όμως με την πρακτική του εκθέτουν τον Δήμαρχο Πατρέων, που τον εμφανίζουν ως επικεφαλής σε ένα σκορποχώρι, μπουλούκι ασκέρι.

Ας απαντήσει ο κ. Γεωργακόπουλος, αφού έλλειπε από την Πάτρα, ποιος έδωσε την εντολή για το κατέβασμα των αφισών; Για να αναλάβει και την ευθύνη; 

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποχρεώθηκε να καταγγείλει δημόσια αυτήν την πρακτική, την οποία ενήμεροι πολίτες απέδωσαν στο γεγονός της μη στήριξης της παράταξης του Δημάρχου από το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα.

Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάτρας

Στην καταγγελία αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Δήμος Πατρέων με μια πρωτοφανή συμπεριφορά υπερβάλλοντος  ζήλου αποκαθήλωσε σήμερα τα διαφημιστικά χαρτόνια και λάβαρα-πανό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που ενημέρωνε για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, που θα γίνει την Πέμπτη, 4 Ιούλη, στην πλ. Γεωργίου, στις 8.00 μμ.
Η ενέργεια αυτή είναι προκλητική.

Όχι μόνο γιατί είναι επιλεκτική, αφού μέχρι χτες ο ίδιος ο Δήμος είχε γεμίσει την Πάτρα με πανό συναυλίας που συνδιοργάνωσε στο χώρο του λιμανιού  και γενικότερα πλείστες ιδιωτικές εκδηλώσεις απολαμβάνουν διαφημιστικής ασυλίας αλλά και γιατί ακόμα είναι  αναρτημένες αφίσες άλλου πολιτικού κόμματος με παρόμοια εκδήλωση.

Η ενέργεια αυτή είναι στην ουσία της υποκριτική.

Η επιλογή του συγκεκριμένου τρόπου διαφήμισης της εκδήλωσης έγινε μετά από υπόδειξη του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλου με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο μικρή περιβαλλοντική επιβάρυνση και την διευκόλυνση των συνεργείων καθαρισμού στο έργο τους μετά το πέρας της εκδήλωσης. 

Ας μην προβάλλει το επιχείρημα του εξωραϊσμού της εικόνας της πόλης γιατί θα του θυμίσουμε την εικόνα που έχουν όλες οι γειτονιές της πόλης οι οποίες είναι εγκαταλελειμμένες στην τύχη τους με μηδενικά δημοτικά έργα.
Ας πει στα Ζαρουχλέικα, στο Ψαροφάι, στα Σύνορα, στην πλ. Ελευθερίας, στο Βλατερό, στη Γούβα, στον Αγ. Διονύσιο, στις Ιτιές, στη Λεύκα, στα Μποζαίτικα αλλά και στο ίδιο το κεντρικό διαμέρισμα για τις παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στις γειτονιές αυτές και ας κάνει μια βόλτα για να δει από κοντά την εικόνα που παρουσιάζουν.

ΥΓ. Άραγε οι αφίσες που αποψιλώθηκαν προωθήθηκαν στην ανακύκλωση ή κατέληξαν κι αυτές στο νέο κύταρο προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ που σχεδιάζετε στην κορεσμένη χωματερή της Ξερόλακκας;».

Οι δικαιολογίες Γεωργακόπουλου

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν κατέβασμα αφισών του από συνεργεία του Δήμου Πατρέων, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Προκαλεί έκπληξη η επίθεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προς την δημοτική Αρχή της Πάτρας, με μια ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζεται ότι τα συνεργεία της Καθαριότητας κατέβασαν τις αφίσες του κόμματος για την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Πάτρα. 

O Δήμος της Πάτρας, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει την πόλη καθαρή, ζητώντας από όλους ανεξαιρέτως να μην ξεπερνούν τα όρια, ενώ παράλληλα επιδεικνύει ανοχή σε ότι αφορά τις αφίσες όλων των πολιτικών κομμάτων όταν αυτές αφορούν πολιτικές ομιλίες και θέματα διακίνησης ιδεών και θέσεων. 

Ουδέποτε ο Δήμος, όπως καταβάλλεται προσπάθεια να εμφανιστεί, δεν παρεμπόδισε εκδήλωση κόμματος, αντιθέτως έχει δείξει διάθεση συνεργασίας με όλους. 

Στο πλαίσιο αυτής της καλής συνεργασίας, προσωπικά είχα επαφή με τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και πριν την αφισοκόλληση που έκαναν αλλά και σήμερα το πρωί. Τους εξήγησα ότι κατέβηκαν από τα συνεργεία μας, κατόπιν καταγγελίας δημοτών, δύο – τρία ταμπλό τα οποία είχαν καταστραφεί και τα οποία υπήρχε κίνδυνος να πέσουν. 

Αν η ασφάλεια των πολιτών εκλαμβάνεται από κάποιους ως προσπάθεια παρεμπόδισης της ενημερωτικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα, τότε τι να πούμε; 

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας χρησιμοποιεί το θέμα με τις αφίσες για να προκαλέσει θόρυβο αλλά και για να επιτεθεί αδίκως -και εν τω συνόλω- εναντίον της Δημοτικής Αρχής, η οποία με τα όσα πενιχρά οικονομικά διαθέτει, λόγω των περικοπών στις χρηματοδοτήσεις από την κυβέρνηση, προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο και για την Καθαριότητα σε όλη την πόλη της Πάτρας και στο κέντρο και στις συνοικίες της. 

Κι αυτή μας την προσπάθεια τη γνωρίζει πολύ καλά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και μας εκπλήσσει η σημερινή του ανακοίνωση, η οποία μοιάζει να έχει γραφτεί με κριτήρια που δεν αφορούν ούτε την καθαριότητα της πόλης, ούτε την διακίνηση των αφισών των πολιτικών κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: