ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Καμία απόλυση στο Δήμο Πατρέων και στα Νομικά Πρόσωπα

Δήμαρχείο Πατρέων. Φωτογραφία αρχείου.


 «Στα πλαίσια υλοποίησης των επιταγών της Τρόικα η κυβέρνηση προχωρά στην απόλυση χιλιάδων δημοσιών υπαλλήλων και μία από τις πηγές άντλησης ανθρώπινου δυναμικού είναι και οι ΟΤΑ. Έτσι, με την κατάργηση των Δημοτικών επιχειρήσεων και των ΝΠΔΔ ένα τεράστιο πρόβλημα προκύπτει και στο Δήμο Πατρέων με διαφαινόμενο τον κίνδυνο της διοικητικής και λειτουργικής κατάρρευσης του, καθώς μετά το πρώτο κύμα απομάκρυνσης υπαλλήλων του, στο πλαίσιο του μέτρου της διαθεσιμότητας, απειλείται με περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του από το μέτρο κατάργησης και συγχώνευσης νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων. 

Έχοντας αντιμετωπίσει το προηγούμενο διάστημα μία δημοτική αρχή που υπακούει τυφλά στις κυβερνητικές επιταγές σε ό,τι αφορά και τα εργασιακά ζητήματα, θεωρούμε αναγκαίο να δηλώσουμε δημόσια την αντίθεση μας στην κατάργηση ή συγχώνευση των υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων στην πόλη μας, με δεδομένο ότι ο Δήμος Πατρέων έχει φθάσει στα όριά του, και όχι μόνο δεν περισσεύουν υπάλληλοι, αλλά κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό με μόνιμη εργασιακή σχέση. 

Επειδή ο στόχος των καταργήσεων είναι οι απολύσεις εργαζομένων και η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών παροχών και δράσεων και όχι-όπως θα έπρεπε- η αποδοτική, γόνιμη, χρήσιμη και παραγωγική αναδιάρθρωση των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καλούμε τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υγιούς συνεργασίας να πάρει θέση δημόσια και στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσουν την σκληρή εναντίον της επίθεση. 

Η έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών πρόκειται να αποτρέψει την οριστική «ταφόπλακα» στη λειτουργία του Δήμου, των υπηρεσιών και των κοινωνικών δομών του (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, κλπ). Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως στο Δήμο Πατρέων μετά και τον «Καλλικράτη» δεν περισσεύει ούτε ένας υπάλληλος, αν θέλουμε να μιλάμε για την εύρυθμη και αποκεντρωμένη λειτουργία του Δήμου και την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών στους δημότες μας. 

Βανταράκης Απόστολος
Γκόλφης Χρήστος
Δημακόπουλος Φώτης
Καυκάς Γιώργος
Κουρή Ήρα
Μακρής Νικόλαος
Μπακαλάρος Χρήστος
Σκαρμέας Αλέξης
Χαροκόπος Αντώνης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: