ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Όλα όσα έχετε υπογράψει και δρομολογήσει τρία χρόνια τώρα, δεν δεσμεύουν παρά εσάς!

«Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, όλα όσα έχετε υπογράψει και δρομολογήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν μας δεσμεύουν» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
  Δεν πέρασαν ούτε δέκα μήνες από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση της χώρας ο τρικομματικός εσμός και τα όσα ακούγονταν πριν τις εκλογές Μαΐου-Ιουνίου 2012 αντηχούν ως εφιάλτης!
Το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο σήμερα είναι τελείως διαφορετικό.

Τότε μας έλεγαν οι σημερινοί συνέταιροι της διαρπαγής των ιματίων της χώρας ότι, εάν δεν τους ψηφίσουμε η χώρα θα βαδίσει στον γκρεμό, οι καλοί μας φίλοι Μέρκελ και ΑντρεΟλάν θα δυσαρεστηθούν τόσο και δεν θα έχουν διάθεση να μας βοηθήσουν, εάν αντιθέτως, εκλεγεί ο… άπειρος Αλέξης η Γη θα καταστραφεί και οι γέροντες θα χάσουν τον… οργασμό τους!

Σήμερα, τρία χρόνια μετά την επιβολή του πρώτου μνημονίου και ενώ βρισκόμαστε στο τρίτο και ωσονούπω βαδίζουμε για το τέταρτο, κοιτάζουμε πίσω μας και διαπιστώνουμε ότι κάθε ημέρα που περνά βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στο τέλμα της αβεβαιότητας.

Ο τρόμος της καθημερινότητας, του τι θα ξημερώσει αύριο κυριαρχεί στις ψυχές των πολιτών. Όχι όλων βέβαια, διότι την κρίση την υφίστανται οι αδύναμοι κρίκοι της κοινωνίας μας. Όσο κι αν λένε λόγια συμπάθειας οι κυβερνητικοί κάθε βαθμίδας, για τις καθημερινές δυσκολίες των πολιτών, αυτοί δεν νοιώθουν, δεν μπορεί να νιώσουν την απελπισία που οδηγεί στο αδιέξοδο και κάποιες φορές στο απονεννοημένο διάβημα τους πολίτες, όπως πρόσφατα τον πρόεδρο των επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας, που έσφιξε τη θηλιά στο λαιμό του, που του είχαν περάσει τα χρέη.

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –ο κατ’ εξοχήν θεσμός συμπαραστάτης στα προβλήματα του πολίτη- καταβαραθρώνεται. Τον οδηγούν στο θάνατο από οικονομική ασφυξία, αφού πρώτα τον φαλκίδευσαν με τον νόμο-έκτρωμα του “Καλλικράτη”, φτιάχνοντας δήμους τέρατα εκτάσεων. Τώρα με τον Πολυνόμο φέρνουν αντιμέτωπους τους δημάρχους με τους νεαρούς ανέργους, που θα τους προσλαμβάνουν εποχιακά, με μεροκάματο καθαρό 19,6 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή 392 ευρώ αποδοχές το μήνα και πάντως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όχι περισσότερα από 490 ευρώ!

Αν έχουν το Θεό τους, αυτοί οι 168 βο(υ)λευτές που ψήφισαν αυτόν τον γκραν γκινιόλ νόμο -μεταξύ αυτών και οι της Αχαΐας Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ και Θαν. Νταβλούρος της ΝΔ- είναι δυνατόν να πείσουν έστω και έναν ψηφοφόρο ότι το έκαναν για το καλό των ανέργων;   

Αυτό αποτελεί εμπαιγμό και είναι συνέχεια της κοροϊδίας και διακίνησης φρούδων ελπίδων προς τους ανέργους, που παίχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα 25 Απριλίου, στα σταματημένα εδώ και καιρό έργα της οδού Κορίνθου-Πατρών-Τσακώνας, με μεταφερόμενες μπουλντόζες και επιστρατευμένα άτομα που φορούσαν τα εργοταξιακά γιλέκα της Ολυμπίας Οδού για να κάνουν το… κομμάτι τους οι πολιτικάντηδες Σαμαράς, Βενιζέλος και ο Τσούκαλης εκ μέρους του Κουβέλη!  

Κι αυτό ήταν που έκανε τον απολυμένο πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στην οδό αυτή, τον Θόδωρο Τσελεπή να γράψει σε άρθρο του: «Αλήθεια βρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ποια Ολυμπία Οδός; Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία Οδός, κανένα έργο. Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο».

Αλλά και τον Παν. Λαφαζάνη στη Βουλή την Κυριακή, 28-4-13, το βράδυ κατά την ψηφοφορία του εκτρώματος-νόμου, που καταβαραθρώνει τα μεροκάματα να διαμαρτυρηθεί: «Δεν είναι δυνατόν τα μεσάνυκτα να ρίξετε τον κατώτατο μισθό στο μηδέν και να καταβαραθρώσετε τα ασφαλιστικά ταμεία», είπε, ενώ χιλιάδες διαδήλωναν έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα για τις ετοιμαζόμενες απολύσεις εργαζομένων του Δημοσίου.

Για να λάβει την απάντηση από τον εγκάθετο της Μέρκελ και του Αμερικανικού Επιμελητηρίου, δοτό υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα: Εντάξει, κ. Λαφαζάνη, ο μισθός είναι μικρός, τα 420 ευρώ είναι λίγα. Αλλά μιλάμε για ανέργους! 
Δηλαδή τι ήθελε να πει ο… ποιητής; Ότι οι άνεργοι δεν είναι άνθρωποι; Ή μήπως ότι τους συμπονάει, τους καταλαβαίνει;

Ε, γιαυτό η απάντηση που πήραν από τον Αλέξη ήταν στα μέτρα τους! «Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, όλα όσα έχετε υπογράψει και δρομολογήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν μας δεσμεύουν. Μόνη μας δέσμευση είναι η εντολή του λαού. Αυτή είναι η διαφορά μας. Είστε εντολοδόχοι της τρόικα, είμαστε εντολοδόχοι του λαού». Κι έδωσε το στίγμα του τι σημαίνουν οι πρωτοκλασάτοι της κυβέρνησης, λέγοντας:

 «Ο κύριος Στουρνάρας και ο κύριος Σαμαράς δε συναναστρέφονται την πραγματική κοινωνία, συναναστρέφονται τους τεχνοκράτες της τρόικας. Και έχουν την ανάγκη να ακούνε καλά λόγια από τη κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε. Εμείς από την άλλη, είναι αλήθεια, ότι δε δίνουμε δεκάρα αν θα απογοητεύσουμε τη κυρία Μέρκελ και διαρκώς στο μυαλό μας έχουμε αυτά τα κατώτερα, όπως λέτε εσείς, ένστικτα και αισθήματα. 

Το αίσθημα της πείνας για τα παιδιά που πεινάνε στο σχολείο. Το αίσθημα της απόγνωσης για τον άνεργο με δυο παιδιά, για τις οικογένειες χωρίς εισόδημα. Το αίσθημα του εξευτελισμού για το συνταξιούχο που του τελειώνει η σύνταξη πριν το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.  Εμείς λοιπόν σε αυτούς απευθυνόμαστε, όχι σε σας, ούτε στη τρόικα. 

Στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων. Στους 150.000 νέους επιστήμονες που φύγανε. Στα 500.000 νοικοκυριά δίχως εισόδημα. Και τους λέμε: Δεν είστε στατιστική είστε άνθρωποι. Δεν είστε το βάρος της Ελλάδας, είστε η δύναμη της Ελλάδας. Σας σπρώχνουν στο περιθώριο, σας ενοχοποιούν, μιλάνε για κατώτερα ένστικτα, σας σπρώχνουν στην κατάθλιψη. Και το κάνουν όχι γιατί δε σας υπολογίζουν, αλλά γιατί σας φοβούνται».

Και απευθυνόμενος στους Μανιτάκη-Κουβέλη, προειδοποίησε: «Το χειρότερο είναι ότι ετοιμάζεστε να ξαναγυρίσετε το δημόσιο στη σκοτεινή μετεμφυλιακή εποχή των πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων. Τότε ήταν απαραίτητα για να μπεις. Τώρα θα είναι για να μην απολυθείς».

Γιαυτό και απηύθυνε την ειρωνεία: «Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στον κ. Μανιτάκη και στον κ. Κουβέλη για την συνέπεια λόγων και πράξεών τους...»!

Είπε όμως και κάτι άλλο που πέρασε στα ψιλά:
«Τον Ιούνη δεν έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχασε η χώρα μία ευκαιρία να σταματήσει η καταστροφή».

Δυστυχώς, αλλά ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση του Ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: