ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ένας εφιάλτης που λέγεται... ΠΑΣΟΚ

Νέοι πονοκέφαλοι πριν συνέλθει ο Αν. Σαμαράς από τους προηγούμενους!


Νέος πονοκέφαλος για τον Αντ. Σαμαρά και την κυβερνητική συνοχή η ανοιχτή σύγκρουση Παπανδρέου-Βενιζέλου
Πριν καν διαλύσουν οι ίδιες οι απαιτήσεις της τρόικας την "ανακούφιση" του Μεγάρου Μαξίμου από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ήρθε η ανοιχτή σύρραξη Παπανδρέου - Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ να προσθέσει νέες έγνοιες στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ήδη από προχθές, δεν έκρυβαν τη δυσφορία, αλλά και την έντονη ανησυχία του Αντ. Σαμαρά για τα τεκταινόμενα στον δεύτερο τη τάξει κυβερνητικό εταίρο. Οι φόβοι του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι απλώς... αριθμητικοί -δεν έχουν, δηλαδή, να κάνουν μόνο με τους 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εξασφαλίζουν στην κυβέρνηση τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής. 

Επιπροσθέτως, οι φόβοι του πρωθυπουργού είναι αμιγώς πολιτικοί, καθώς, αν το ΠΑΣΟΚ μπει σε τροχιά διάσπασης ή διάλυσης, τα ποσοστά του θα πέσουν κατακόρυφα και, σε συνδυασμό με την πτωτική δημοσκοπική πορεία της ΔΗΜ.ΑΡ., θα αναδειχθεί ως μέγα πολιτικό θέμα η αθροιστική μείωση της αποδοχής της τρικομματικής κυβέρνησης στην κοινωνία.

"Φαντάζεσαι να κυβερνούμε με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να βρίσκονται οριακά πάνω από το 3% στις δημοσκοπήσεις ή με τον έναν (σ.σ.: ΠΑΣΟΚ) να εμφανίζεται εκτός Βουλής;" διερωτάται με ανησυχία κεντρικό στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου, που δεν κρύβει την... απορία του Μεγάρου Μαξίμου για τις διαρροές των οικονομικών στοιχείων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. 

Έτερος πρωθυπουργικός συνεργάτης παραδεχόταν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, αμέσως μετά τη θυελλώδη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, ότι "οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναδειχθούν σε σημαντικό πρόβλημα για την ομαλή πορεία της κυβέρνησης", ενώ η ανησυχία του Μαξίμου ήταν τέτοια, ώστε κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Αντ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον Ευ. Βενιζέλο, όταν άρχισαν να φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία διαρροές που ήθελαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έτοιμο να διαγράψει από το κόμμα τον πρώην πρωθυπουργό. 

Βεβαίως, οι συγκεκριμένες φήμες διαψεύστηκαν και συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά έλεγαν κατηγορηματικά ότι "ο πρωθυπουργός δεν θα έμπαινε ποτέ στα εσωτερικά άλλου κόμματος". Παρ' όλα αυτά, είναι σαφές ότι ο Αντ. Σαμαράς και οι συν αυτώ θα αναμένουν με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της υπόθεσης και, συγκεκριμένα, τη βεντάλια των αντιδράσεων που αναμένεται να ανοίξει όταν οι έξι ελεγκτικές εταιρείες παραδώσουν και δημοσιοποιήσουν το πόρισμά τους για τα οικονομικά της Ιπποκράτους.

 Παράλυση

Την ίδια στιγμή, εκτός των συνθηκών αστάθειας που δημιουργούν εξ αντικειμένου στην κυβέρνηση τα διαλυτικά φαινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έχει έρθει αντιμέτωπος και με τη... "χαλάρωση" των υπουργών του. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, στο Μαξίμου διεξήχθη ειδική σύσκεψη επί του θέματος, με τον Αντ. Σαμαρά να διαπιστώνει ότι... τα περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν κατεβάσει τα μολύβια και περιμένουν τον ανασχηματισμό. 

Όλα αυτά σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει στην τρόικα -δηλαδή στις αρχές Ιουνίου- ότι έχει ήδη αρχίσει να φέρνει σε πέρας τα "μνημονιακά" υπεσχημένα. Για το λόγο αυτό, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά αποκλείουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα πριν από τον Ιούνιο, καθώς θέτουν ως ορόσημο γύρω στις 1.000 με 1.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαΐου. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό από τα όσα είπε ο Φ. Κουβέλης στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. πως ο ανασχηματισμός τοποθετείται στις αρχές Ιουλίου, δηλαδή μετά και το συνέδριο της Ν.Δ. (τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου).

Με όλα τα παραπάνω ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαμηνύσει στους υπουργούς του πως πρέπει να... ασχοληθούν ξανά με τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης το Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ο Αντ. Σαμαράς επικοινώνησε με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τους ζήτησε να είναι στα γραφεία τους και την Μ. Πέμπτη.

(Πηγή: aygi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: