ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο κόσμος οδηγείται στην αυτοκτονία, αλλά οι φιλιππινέζες του συστήματος το βιολάκι τους!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
    Στον χώρο των οικονομολόγων και στον χώρο της πολιτικής υπάρχουν τρεις σχολές σκέψης: Η μια λέει ότι το σκληρό νόμισμα έχει θετικά, διότι δημιουργεί ένα περιβάλλον σταθερότητας που αυτό μπορεί να βοηθήσει, υπό όρους και προϋποθέσεις, και την εργατική τάξη να μην απαξιώνεται ο μισθός και το μεροκάματο από τον πληθωρισμό. 

Η δεύτερη σχολή λέει ότι το νόμισμα, υπό καθεστώς ελεύθερης διακύμανσης, έχει περισσότερα πλεονεκτήματα και σου επιτρέπει να το υποτιμήσεις.

Η τρίτη σχολή λέει ότι το κεντρικό επίδικο δεν είναι το νόμισμα, αλλά οι πολιτικές που εφαρμόζονται και το πλαίσιο πολιτικής μέσα στο οποίο λειτουργούν τα νομίσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ώς τώρα τουλάχιστον, είναι με επιμονή υπέρ της τρίτης εκδοχής”.

Τα παραπάνω στήριξε στον ραδιοφωνικό Σκάι ο Γ. Δραγασάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και γνωστός οικονομολόγος, όταν κλήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την πολιτική του κόμματος στο θέμα του νομίσματος.

Απάντησε λοιπόν ότι «ανάμεσα στο 'μένω στο ευρώ παθητικά συναινώντας σε όλα', όπως γίνεται σήμερα, και στο 'φεύγω από το ευρώ με μια ρήξη εφ’ όλης της ύλης', εγώ τουλάχιστον θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές ενδιάμεσες περιοχές (...)».

Και σαφώς τόνισε ότι η Τρίτη εκδοχή είναι αυτή που αποτελεί την θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από οικονομολόγους έγκριτους και καταξιωμένους έχει αρκετούς!
Αυτά διότι τις τελευταίες ημέρες αυτοί που οδήγησαν την Οικονομία της χώρας στα βράχια, σπεκουλάρουν θρασύτατα, αντί να κλείσουν το στόμα τους και να αναλογιστούν ότι έχουν βυθίσει ολόκληρο λαό στα αδιέξοδα.  

Μιλούν για επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην δραχμή, για έλλειψη συνεννόησης στα στελέχη του κόμματος και άλλα ευτράπελα, λες και ο κόσμος δεν βλέπει τα χάλια τους αυτών που υποτίθεται έχουν πλήρη συμφωνία μεταξύ τους. Και σε κάθε περίπτωση υφιστάμεθα τα αποτελέσματα της πολιτικής τους!

Μάλιστα στο ίδιο ραδιοσταθμό, το Σάββατο 6-4-13, στην πρωινή εκπομπή, καθηγητής ψυχολογίας που απαντούσε σε σχετικές ερωτήσεις περί υγείας και συνδρόμων ψυχολογικών, ήταν σαφής.

Ο ελληνικός λαός ήταν από τους αρκετά υγιείς σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονίας και ο πιο εύρωστος, άλλωστε είναι γνωστό το σχετικό απόφθεγμα των αρχαίων, που διατηρείται μέχρι σήμερα. Πλην όμως, τόνισε, από την επιβολή των μνημονίων και δώθε, έχουμε ραγδαία άνοδο των αυτοκτονιών και αυτές εξηγούνται από το στρες που καταλαμβάνει τους πολίτες!   

Δεν υπάρχουν σχόλια: