ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Νέο δόγμα για φυλακές, σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καταχραστές δημοσίου χρήματος

Αντ. Ρουπακιώτης.


Συνέντευξη του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη
Ένα βήμα πριν την υλοποίηση του βρίσκεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το ενέχυρο, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που προβλέπουν την αξιοποίηση υπέρ του δημοσίου χρημάτων που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων και ύποπτων για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το νομοσχέδιο έχει ήδη αποσταλεί στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και «ανοίγει ένα παράθυρο στην ποινική συνδιαλλαγή με εκείνους που καταχράστηκαν χρήματα του δημοσίου». Στην ουσία με τις διατάξεις του νομοσχεδίου σπάνε τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον εκείνοι επιστρέψουν χρήματα που καταχράστηκαν.

Νέο δόγμα για ζητήματα του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης. Ο υπουργός ανακοίνωσε έλεγχο στα οικονομικά των σωφρονιστικών υπαλλήλων μέσω ΣΔΟΕ, παράλληλα επισήμανε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν τεθεί σε αργία 42 φύλακες από τους οποίους οι 8 κρατούνται με σχετικό ένταλμα.

Περιέγραψε δε την κατάσταση στα σωφρονιστικά καταστήματα με τα πλέον ζοφερά χρώματα. Όπως είπε, σήμερα οι κρατούμενοι της χώρας αυξήθηκαν κατά 50% (έφτασαν τους 12.912) , ενώ οι ισοβίτες κατά 72% τα τελευταία 15 χρόνια. Ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και τη μετακίνηση 220 υπαλλήλων από το υπουργείο διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το προσωπικό μειώθηκε το 2011 κατά 155 και από το 2010 έχουν συνταξιοδοτηθεί 350 υπάλληλοι. Στον Κορυδαλλό αντιστοιχεί ένας φύλακας προς 300 κρατούμενους.
Γιαυτό μετατρέπεται συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα σε υψίστης ασφαλείας, όπου θα μεταφερθούν οι λεγόμενοι επικίνδυνοι κρατούμενοι. Ψηλά στη λίστα για αυτή τη μετατροπή είναι οι φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων.
Τοποθετούνται σε όλες τις φυλακές συρματόσχοινα για την αποτροπή απόδρασης από αέρος, ενώ τοποθετούνται κλωβοί διακοπής χρήσης των κινητών.
Ακόμη συνδέονται οι κάμερες παρακολούθησης των φυλακών με κεντρικό σύστημα παρακολούθησης από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Ενισχύεται ο θεσμός των εξωτερικών φρουρών με βαρύ οπλισμό, δακρυγόνα, φωτοβολίδες κ.ά. Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα κελιά με τη βοήθεια ανδρών ΕΚΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: