ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Σε άτυπο «ντιμπέιτ» μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα εξελίχθηκε η εκδήλωση μνήμης για Καραμανλή

Αλ. Τσίπρας στην εκδήλωση για τη μνήμη του Κ. Καραμανλή, κέρδισε τις εντυπώσεις.


Με εντυπωσιακή προσέλευση πολιτικών, κι όχι μόνο, έγινε η εκδήλωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και έγινε η αφορμή για μια ιστορική, έστω και πρόσκαιρη συνύπαρξη διαφορετικών εκπροσώπων της πολιτικής τάξης της Ελλάδας.

Η ηγεσία των κομμάτων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου για πρώτη φορά συνομολόγησε την αξία καίριων επιλογών του Κ. Καραμανλή (πολιτική σταθερότητα, ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και κοινωνικό κράτος) οι οποίες ατόνησαν ή εγκαταλείφθηκαν και επανήλθαν ορμητικά ως παράμετροι της κρίσης.
Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κέρδισε τις εντυπώσεις της χθεσινής εκδήλωσης .

Οι αιχμές που διάνθισαν την ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν διακριτικές πλην όμως ευδιάκριτες όταν πχ εξήρε μεταξύ άλλων τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ότι «δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδέκτης εντολών ούτε παρατηρητής των συσχετισμών». 

Αλλά δεν έμειναν αναπάντητες από τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και λαμβάνοντας το λόγο τελευταίος σημείωσε «η δυτική πνευματική ταυτότητα του Κ. Καραμανλή δεν ήταν καιροσκοπισμός υποταγής σε κάποιους διεθνείς συσχετισμούς. Δεν του άρεσαν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ούτε οι τυχοδιωκτισμοί». Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ίδιος τιμά το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στην πράξη διαφυλάσσοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 

Εξάλλου και η σύσταση του κ. Σαμαρά για περισσότερη υπευθυνότητα είχε επίσης αποδέκτη τον κ. Τσίπρα όπως και η διαπίστωση «Δημοκρατία σημαίνει να λύνουμε τα προβλήματα με διάλογο όχι με τη βία ή την παρανομία...». Επιπλέον απάντησε και στον διαχωρισμό που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορική πορεία Καραμανλή λέγοντας «είναι μύθος η άποψη ότι άλλος ήταν ο Κ. Καραμανλής πριν και άλλος μετά στην μεταπολίτευση».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι η απόσταση από τα χρόνια εκείνα βοηθά να προσεγγίσουμε σήμερα με λιγότερες προκαταλήψεις την επίδρασή του Καραμανλή στη σύγχρονη δημοκρατία και στην σύγχρονη Ελλάδα. «Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν ο πολιτικός εκείνος που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση» σημείωσε. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγ. Βενιζέλος έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στο πως οι πολιτικές παρακαταθήκες του Κ. Καραμανλή θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες στο σήμερα αφήνοντας και εκείνος αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η πολιτική διαφωνία μετατρέπεται σε ασύμμετρο θεσμικό πόλεμο. Το δημοκρατικό μέτρο έχει χαθεί. Είμαι βέβαιος ότι ο Κ. Καραμανλής θα έλεγε ότι είναι κοινή υποχρέωση όλων μας να αναζητήσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο συνεννόησης και πολιτικού πολιτισμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στην «αποφασιστική» συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον «οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας», ενώ σημείωσε ως αναγκαία σήμερα την προσχώρηση όλων στη θέση που έκανε σταθερά πράξη ο Κ. Καραμανλής «η πολιτική υπηρετεί το γενικό καλό». 

Μεταξύ των πολιτικών που πήγαν στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. και οι πρώην πρωθυπουργοί Κων. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά και τους πρώην προέδρους της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο και Χρ. Σαρτζετάκη.

Στο ακροατήριο όπως ήταν φυσικό ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα, ενώ ισχυρή ήταν εκπροσώπηση του λεγόμενου καραμανλικού μπλοκ από τους Γιάννη Βαρβιτσιώτη, Δ. Σιούφα, Σ. Χατζηγάκη, Φ. Πετραλιά, Πρ. Παυλόπουλο, Γ. Αγγέλου, Ευάγγ. Αντώναρο, Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Αλογοσκούφη και Α. Σπηλιωτόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: