ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Διεθνής συνάντηση του Rproject στις 1, 2, 3 Μάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο



Θέμα  παύσης πληρωμών προς τους δανειστές και απαίτησης για την άμεση διαγραφή του χρέους
«Το τριήμερο φιλοδοξεί και ελπίζει να συμβάλει στην ενίσχυση της ριζοσπαστικής γραμμής για τη σύγκρουση με τα σκληρά σχέδια λιτότητας των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών κέντρων της ΕΕ και διεθνώς, που οδηγούν τον κόσμο της εργασίας και τη λαϊκή πλειοψηφία της Ελλάδας, του ευρωπαϊκού Νότου και προοπτικά  όλης της Ευρώπης στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε κάλεσμα του πόρταλ Rproject, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς του αντιμνημονιακού αγώνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 1, 2 και 3 Μάρτη.
Ακόμη το πόρταλ συνεχίζει με τα παρακάτω: 

 «Στη γραμμή της μονομερούς ανατροπής του μνημονίου, της παύσης πληρωμών προς τους δανειστές και της απαίτησης για την άμεση διαγραφή του χρέους πέρα από «νομισματικά» διλήμματα, της ανατροπής και αναστροφής της λιτότητας. Της υπεράσπισης της δημοκρατίας και της διεύρυνσής της μέσα από τον κοινωνικό και εργατικό έλεγχο απέναντι στη δεξιά και ακροδεξιά ανασύνταξη των αστών μέσα στην κρίση. Της υπεράσπισης των αξιών και των ιδεών της Αριστεράς απέναντι στη δικτατορία της αγοράς, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Του στόχου για την “κυβέρνηση της Αριστεράς” σαν αποφασιστικό βήμα για τη σοσιαλιστική προοπτική».

Ριζοσπαστική Αριστερά

Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος τόπος για μια τέτοια συνάντηση, όταν το τελευταίο διάστημα τα μάτια ολόκληρου του πλανήτη, και ιδιαίτερα της Ευρώπης, είναι στραμμένα εδώ. Το κίνημα των πλατειών, οι μεγαλειώδεις απεργίες, οι καταλήψεις εργατικών χώρων ενάντια στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, η άνοδος της Αριστεράς που πλησίασε στο να πάρει την κυβέρνηση και η αίσθηση σε όλους ότι κάτι σπουδαίο πρόκειται να γίνει, έχουν κάνει την Ελλάδα το κέντρο του κόσμου.

Την ίδια στιγμή που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ελπίζουν ότι θα επιβάλουν τη σκληρή λιτότητα της Ελλάδας και στις χώρες τους, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι μια ανατροπή στην Ελλάδα θα τους δώσει τη δύναμη για να ανατρέψουν τις δικές τους κυβερνήσεις.
Το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος της ριζοσπαστικής Αριστεράς μέσα σε αυτόν συζητιέται ήδη στην ευρωπαϊκή Αριστερά. 

Αυτή η συζήτηση έχει να δώσει πολλά στους αγωνιστές από το εξωτερικό, αλλά και στους αγωνιστές της Ελλάδας, αφού οι καλεσμένοι εκπροσωπούν υπαρκτές και μαζικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Ιδιαίτερα σημαντική «θα είναι η εμπειρία που θα καταθέσουν οι συνδικαλιστές, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για τους αγώνες των νοσοκομείων στην Ισπανία, των δασκάλων στην Αμερική, των μεγάλων απεργιών της Ιταλίας, τη δουλειά στα συνδικάτα της Γαλλίας κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: