ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σκληρή αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ – ΣΥΡΙΖΑ: Διαχρονική ομερτά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Ευ. Βενιζέλος απολογούμενος στην Επιτροπή της Βουλής για την απόκρυψη τη λίστας Λαγκάρντ. Φωτογραφία αρχείου.


Κατέθεσαν χθες στους οικονομικούς εισαγγελείς οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου
Σε υψηλούς τόνους συντηρείται η πολιτική αντιπαράθεση για τη λίστα Λαγκάρντ, μία ημέρα μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, πέραν του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Εν τω μεταξύ οι κληθέντες ως ύποπτοι Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Συκιαρίδης και Ανδρέας Ροσσώνης θα εμφανιστούν σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς και πιθανότατα θα πάρουν προθεσμία για να δώσουν τις εξηγήσεις τους σχετικά με την απαλοιφή των ονομάτων τους από την λίστα Λαγκάρντ.
«Ούτε οι πολιτικές ευθύνες για τη συγκάλυψη και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά ούτε και οι ποινικές ευθύνες των Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου μπορούν να κρυφτούν πίσω από επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.
Και προσθέτει: «Η προσπάθεια της μνημονιακής συγκυβέρνησης να περιορίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου εξυπηρετεί το στόχο μιας ελεγχόμενης εκτόνωσης, χωρίς όμως να μπορεί να συγκαλύψει τη διαχρονική ομερτά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για συγκάλυψη της διαφθοράς και διαιώνιση της διαπλοκής μεταξύ οικονομικής ολιγαρχίας και πολιτικής».
Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη με βάση τα στοιχεία και όχι με φλυαρίες, σημείωσε στο Α΄ Πρόγραμμα ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι παρά πολύ προσεκτικός, αφού για την ώρα, υπάρχουν μόνο για τον κ. Παπακωνσταντίνου σαφείς ενδείξεις ενοχής.
Ηχηρή ήταν επίσης η παρέμβαση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος κατελόγισε πολιτικές ευθύνες σε όσους καθυστέρησαν τις διαδικασίες στη διαχείριση της λίστας.
Σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ τόνισε πως το ζήτημα των χειρισμών των κυρίων Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου θα τεθεί και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε, δε ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κ.Παπακωνσταντίνου διέγραψε ονόματα συγγενών του από τη λίστα και αυτό είναι - όπως είπε - ποινικό αδίκημα.
Ήδη όπως εγνώσθη τετραήμερη διάρκεια θα έχει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αποφασίσθηκε, θα διεξαχθεί στο διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2013. Την προσεχή Τρίτη θα γίνει συνάντηση εργασίας του Ευ. Βενιζέλου με την ΚΟ, για το θέμα αυτό.
Κύκλοι της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς είχε τόσο το κίνητρο, όσο και τη δυνατότητα να νοθεύσει τη λίστα. Μάλιστα εκτιμούν πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή και για τον Ευ. Βενιζέλο, έχει στόχο να αντλήσει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά τους πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμπλακούν στην υπόθεση και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Γ. Παπανδρέου ακόμη και ο Λ. Παπαδήμος, ως πρώην πρωθυπουργοί. Ωστόσο σημειώνουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο και τα ευρήματα της δικαστικής έρευνας.
Στην Ιπποκράτους πάντως τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση και σε κάθε τόνο ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του Ευ. Βενιζέλου, καθώς η λίστα είχε δοθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στον τότε υπεύθυνο του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη.
Το πρωί χθες μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, είπε πως επί 14 μήνες τη λίστα διαχειριζόταν ο Ευ. Βενιζέλος και τόνισε: "Έχουμε ένα usb ένα ψηφιακό αρχείο που παραλήφθηκε επισήμως, επίσημα μας το διαβίβασαν τουλάχιστον στο υπουργείο Εξωτερικών. Το οποίο χάνεται για περισσότερο από δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτών των δύο χρόνων τους 14 μήνες αυτός στου οποίου τα χέρια έχει χαθεί είναι ο κ. Βενιζέλος".
Από την πλευρά του ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημ. Καρύδης μιλώντας στην ίδια εκπομπή, υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Ευ. Βενιζέλου λέγοντας: "Δεν έχει πολιτικές ευθύνες κατά τη γνώμη μου ο Βενιζέλος. Ήταν θύμα μιας πολύ άγριας πλεκτάνης, η οποία πιστεύω ότι και κατά τη συζήτηση στη Βουλή θα αποκαλυφθεί πλήρως. Η πολιτική ζωή της χώρας δεν χρειάζεται νέους διχασμούς".

Κατέθεσαν οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου

Εν τω μεταξύ, κατάθεση στους οικονομικούς εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα έδωσαν δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Τα δύο πρόσωπα κλήθηκαν ενώπιον των εισαγγελέων να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις ώστε να αποσαφηνιστεί η πορεία των γεγονότων που ακολούθησαν την παραλαβή εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου της επίμαχης λίστας καταθετών στην τράπεζα HSBC, το 2010, από την τότε ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού κλήθηκαν να απαντήσουν όσα γνωρίζουν για το πώς και από ποιον μεταγράφηκε το περιεχόμενο του cd σε ηλεκτρονικό στικάκι, ποιος κλήθηκε να προβεί στη μετεγγραφή του υλικού και εφόσον γνωρίζουν, ποιος αφαίρεσε από το επίμαχο αρχείο τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, οι δικαιούχοι των οποίων είναι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Να σημειωθεί ότι η εξάδελφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της, Συμεών Συκιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της, Ανδρέας Ροσσώνης αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να περάσουν το κατώφλι των δύο εισαγγελέων, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων, που σχετίζονται με την υπόθεση της λίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: