ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το πάνε φυρί-φυρί για να βάλουν χαράτσι στα καυσόξυλα και να εκβιάσουν τον κόσμο

Θα το μετατρέψουν σε ενεργειακό και με την ευκαιρία θα μπει κι επόμενος φόρος!


Δεν λαμβάνουν υπόψη την πρόταση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενός της ΝΔ και της Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ
Κίνητρα για τη μετατροπή των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ αντιθέτως οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πρόταση για επαναφορά στο πρότερο καθεστώς της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μην ξεπαγιάσουν τα νοικοκυριά, αλλά και να αποκτήσει φορολογικά έσοδα το κράτος, με μειωμένο κόστος για τους καταναλωτές.

Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Υγείας, αλλά και επιστημόνων, το ΥΠΕΚΑ επιμένει σε μέτρα οικονομικού χαρακτήρα, για να αποκρούσει την καύση των τζακιών και των ξυλόσομπων. Τούτη η εμμονή στο μοντέλο που προτείνει το Υπουργείο, δημιουργεί ανησυχίες ότι το επόμενο βήμα του θα είναι η επιβολή νέου φόρου επί των καυσόξυλων!

Όπως ανακοινώθηκε, τα κίνητρα για τζάκια και ξυλόσομπες, θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον», με στόχο την άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Καλαφάτη έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο πλέον αδυνατούν να αγοράσουν πολλά νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο αίτημα είχε υποβάλει και η υφυπουργός κα Σκοπούλη της ΔΗΜΑΡ και απερρίφθη από τον υπ. Οικονομικών

Όπως ανέφερε στην ερώτηση που έθεσε στον υπουργό Οικονομικών, ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, τα έσοδα από το φόρο μειώθηκαν από τα 761 εκατ. ευρώ το διάστημα Οκτώβριος-Νοέμβριος του 2011, στα 752 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: