ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Και η αριστερά στην προπαγάνδα των ΜΜΕ περί καυσίμων;

Για φανταστείτε. Ένας ακόμη φόρος, επί των καυσόξυλων αυτή τη φορά, ίσως λύσει το πρόβλημα του κ. Στουρνάρα και όλων των στουρναριών της τρικομματικής, που μας έφτασε μέχρι εδώ.  Λέμε ίσως... Όχι κι ότι το πιστεύουμε!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
       (Από Ρεπόρτερ Πάτρας)
Τούτες τις μέρες που εντείνεται συζήτηση η σχετική με την κατανάλωση πετρελαίου και το γλίσχρο επίδομα θέρμανσης, η προσοχή των ΜΜΕ στρέφεται προς την κατανάλωση εναλλακτικών υλικών θέρμανσης, που δήθεν προκαλούν μέγιστη καταστροφή του περιβάλλοντος και ενοχοποιούν την χρήση τζακιών και ξυλόσομπων. Και όλα αυτά λες και η χρήση πετρελαίου δεν είναι αυτή που προκαλεί μόλυνση περιβάλλοντος. Βγαίνουν ειδικοί που προσπαθούν να μας πείσουν πόσο όμορφη είναι βρομιά του πετρελαίου, που ειδικά σε κάποιες πολυκατοικίες όταν μπαίνεις στην είσοδό τους πρέπει να πιάνεις τη μύτη σου για να αντέξεις την μπόχα από το πετρέλαιο!
Ξεχνούν ότι η χρήση ξύλου είναι ο παραδοσιακός τρόπος θέρμανσης που κράτησε την ισορροπία στη φύση επί χιλιάδες χρόνια. Ισορροπία που ανατράπηκε τα τελευταία 50 χρόνια, με αποτέλεσμα επιπροσθέτως την δέσμευσή μας στην ισορροπία τρόμου που προκαλούν οι πολεμικές εντάσεις για τον έλεγχο των πετρελαιοπαραγωγικών χωρών.
Εκείνο που προκαλεί όμως εντύπωση είναι ότι ακόμη και ένα παραδοσιακό κόμμα, όπως το ΚΚΕ, αλλά και εφημερίδες γενικότερα αριστερής κατεύθυνσης, όπως η Αυγή, προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρα συνεργατών, φαίνεται να παρασύρονται από την προπαγάνδα περί αιθαλομίχλης, δήθεν προκαλούμενης από την χρήση καυσόξυλων. Κι αυτό παρόλο που επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν είναι το καθαρό καυσόξυλο που προκαλεί την ρύπανση, όσο τα εμπλουτισμένα καυσόξυλα με τοξικά υγρά ή ελαιοχρώματα, που αναγκάζονται λόγω οικονομικής δυσκολίας ή ακόμη και άγνοιας να χρησιμοποιούν ως καύσιμο ύλη στις σόμπες τους τα φτωχά νοικοκυριά.
Ας μην ξεχνούμε ότι δεν είναι άσχετα τα παραπάνω με το γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου ο τρόπος  διάθεσης καυσόξυλων άλλαξε πια. Θα πωλούνται με το κυβικό, που σημαίνει δεματοποίηση και είναι ζητούμενο ποιος από αυτούς που σήμερα στις μάντρες πωλούν ξύλα για κάψιμο θα έχει τη δυνατότητα δεματοποίησης και κυρίως ποιος θα επιβαρυνθεί γι αυτήν; Είναι επίσης γνωστό ότι δειλά – δειλά στα βενζινάδικα αρχίζουν να πωλούνται ξύλα με το δεμάτι, σε τιμή μάλιστα αρκετά τσουχτερή, σε σχέση με τις μάντρες που πωλούν με τον τόνο.
Και εντέλει, μήπως ανοίγεται μέσω του ορυμαγδού δηλώσεων περί μόλυνσης του περιβάλλοντος, ο δρόμος για την επιβολή ενός ακόμη φόρου, στο όνομα της καθαριότητος, όπως έγινε με το 50δραχμο στη βενζίνη, επί ΠΑΣΟΚ;
Ήδη τέτοιες απόψεις εφαρμόζονται σε κάποιες αναπτυγμένες χώρες, όπου ακόμη ανοικτά δεν έχει επιβληθεί φόρος, ωστόσο όμως επικρατεί η άποψη που ορίζει ότι η καύση τζακιών προκαλεί ρύπανση, επιβλαβή για τον γείτονα που μπορεί να είναι ασθματικός! Έτσι το πετρέλαιο ή το αέριο, που φυσικά ελέγχονται από τις εταιρείες εκτοπίζει από την αγορά τα καυσόξυλα. Μία τέτοια ήπειρος, εκτάσεως μιάμιση φορά όσο η Ευρώπη και σύνολο πληθυσμού όσο δύο φορές η Ελλάδα, υπέκυψε στην κυβερνητική προπαγάνδα, προκειμένου να καταναλώνει το πετρέλαιο που αντλεί στον  τόπο της. Μιλώ για την Αυστραλία.    
  Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Φτάνει πια η κοροϊδία με τα ψίχουλα του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης» και τονίζεται: «Ας σταματήσουν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την αιθαλομίχλη εκείνοι που έχουν αναγκάσει τα λαϊκά νοικοκυριά να ζεσταίνονται με τις ξυλόσομπες».
«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανέχονται να ζουν το 2013 σε συνθήκες προηγούμενων αιώνων. Πρέπει να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει, να συσπειρωθούν και να απαιτήσουν την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών», αναφέρει, τέλος, το ΚΚΕ, προτείνοντας εμμέσως την χρήση πετρελαίου!
Ελπίζω το ίδιο λάθος να μην επαναλάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: