ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ναζιστικής μορφής οι αντιλήψεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη

Φωτογραφικό στιγμιότυπο απο Ρομά.


Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προτροπή του για διάλυση καταυλισμού Ρομά
Για «ναζιστικής αντίληψης» απόψεις κατηγορεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι η έκκληση του κ. Τατούλη προς την αστυνομία να καταστρέψει άμεσα τους καταυλισμούς των Ρομά, προτού λυθεί το ζήτημα της μετεγκατάστασής τους σε νέους χώρους, «κινείται εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας και προσβάλλει τόσο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης σε κατοικία όσο και την αρχή της ίσης μεταχείρισης».
«Με τη θέση αυτή ο κ. Τατούλης ξεπέρασε και τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις ναζιστικές αντιλήψεις περί συλλογικής ευθύνης» προσθέτει η ανακοίνωση.
«Υπενθυμίζουμε στον κ. περιφερειάρχη ότι σε ένα κράτος δικαίου υπεύθυνοι για τις όποιες παράνομες πράξεις είναι τα άτομα που τις τελούν και όχι οι συγγενείς τους, οι γείτονές τους, τα μέλη της κοινότητάς τους. Και σε κάθε περίπτωση η τιμωρία τους δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον εκπατρισμό ή το διωγμό από την οικία» αναφέρει η ανακοίνωση.
Και συνεχίζει: «Μετά από δεκαετίες απαξίωσης και περιθωριοποίησης των Ρομά από το ελληνικό κράτος -που οδήγησαν και οδηγούν μεγάλα τμήματα αυτών των ανθρώπων στην παραβατικότητα και σε αντικοινωνικές συμπεριφορές- είναι χρέος της Πολιτείας να διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ρομά σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας και, μέχρι να αναπτυχθούν τέτοιες πολιτικές, κάθε κρατικό όργανο οφείλει να απέχει από κατασταλτικές ενέργειες που αφήνουν απροστάτευτους τους Ρομά και συμβάλουν στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ «θα εργαστεί για την οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα της πλειονότητας και των Ρομά με σκοπό να σπάσει ο φαύλος κύκλος της περιθωριοποίησής τους».

Επίθεση χρυσαυγιτών στην Αμφιλοχία

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε νεαρός, στενός συγγενής γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Αμφιλοχία τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν του επιτέθηκαν άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χ.Α. σε μπαρ της παραλιακής πόλης της Αιτωλ/νίας
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, το επεισόδιο που συζητιέται πολύ από χθες στην Αμφιλοχία,  έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε παραλιακό μπαρ  της πόλης, όταν σε αυτό εισήλθαν 3-4 άτομα από χωριό της περιοχής που φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Νεαρός θαμώνας που διασκέδαζε με παρέα, έκρινε σκόπιμο να τους κάνει παρατήρηση για την ένδυση με αποτέλεσμα οι παρέα των Χρυσαυγιτών να του επιτεθεί. Aξίζει να σημειωθει ακόμη πως ο νεαρός που υπέστη την επίθεση, είναι στενός συγγενής γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλ/νία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: