ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ας φτιάξουμε πρόγραμμα και μετά αναζητούμε ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν

Φωτογραφία αρχείου, από την κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς 2012 στην Πάτρα. Η Μαρία Κανελλοπούλου πρώτη αριστερά.


Τοποθέτηση της Μ. Κανελλοπούλου στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δυτικής Ελλάδας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ σημεία από την τοποθέτηση της βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρίας Κανελλοπούλου, στην συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δυτικής Ελλάδας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διεξήχθη στην αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, το Σάββατο 12-1-2013. Στην ομιλία της μεταξύ άλλων καταλήγοντας τόνισε: «Ας φτιάξουμε πρόγραμμα και μετά ας αναζητήσουμε ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν»!
«Ελπίζω και εύχομαι από βάθη καρδιάς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να έχει διδαχθεί από τα μαθήματα και από τα παθήματά του. Κατά τη γνώμη μου, μόνο όταν αγωνίστηκε ενιαίος, ως όλος ΣΥΡΙΖΑ, κέρδισε. Μόνο όταν όλοι μαζί επιδιώξαμε κάτι και αγωνιστήκαμε γι' αυτό, το πετύχαμε. 

Οι τελευταίες Περιφερειακές εκλογές, ελπίζω να έχουν αποδείξει σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σε όλες τις συνιστώσες του, ότι κάλπη με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ διχασμένο δεν θα βγάλει τίποτα θετικό.
Ενότητα λοιπόν και συμμαχίες. Συμμαχίες παντού. Συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις. Με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Αρκεί να μην είναι όψιμες και ευκαιριακές. Αρκεί να μην φέρουν το παραμικρό στίγμα προσωπικών πολιτικών. Αρκεί να μην προκαλούν την παραμικρή υποψία διαφθοράς. Αρκεί να μη μειώνουν ούτε στο ελάχιστο το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Και εννοείται δημοκρατία παντού. Στη φάση της συγκρότησης των αυτοδιοικητικών μας σχημάτων, τίποτα και κανένας να μην προβάλλεται αν δεν έχει προηγουμένως αποφασίσει η βάση.
Οι επικεφαλής των σχημάτων να αναδειχθούν από αμεσοδημοκρατικές ψηφοφορίες.

Αλλιώς, γιατί να κρυβόμαστε; Τα γνωστά γραφειοκρατικά παζάρια σε επίπεδο κορυφής, παραγόντων και αρχηγών συνιστωσών θα βυθίσουν για άλλη μια φορά το εγχείρημά μας στην ανυποληψία και την αναποτελεσματικότητα.

Όλοι γνωρίζουμε τη φημολογία γύρω από πρόσωπα. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φιλοδοξίες, ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιδιώκουν να παίξουν κεντρικό ρόλο. Όλα είναι νόμιμα και αποδεκτά εφόσον όμως όλοι περάσουν από τη βάσανο της συναπόφασης και της δημοκρατίας. Η διαδικασία αυτή πρέπει να φωνάζει , να κραυγάζει, να λάμπει στο φως, ότι εμείς είμαστε που αποφασίζουμε για τις θέσεις μας και τους υποψηφίους μας. Ούτε τα ΜΜΕ, ούτε οι διάδρομοι, ούτε οι παρέες ειδικών συμφερόντων, ούτε τα τοπικά λόμπι. Εμείς με τις θέσεις μας, εμείς με το πρόγραμμά μας.

Εάν επιθυμούμε... άλλες πόλεις, εάν ονειρευόμαστε άλλες πολιτικές, εάν στοχεύουμε στο να γίνουμε ηγεμονική δύναμη στην αυτοδιοίκηση, εάν θέλουμε οι ψηφοφόροι να παίζουν κεντρικό ρόλο συμμετοχής και ελέγχου και εάν τελικά θέλουμε πραγματικά να φτιάξουμε μια ασπίδα προστασίας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για τους εργαζόμενους, τους αδύναμους τους φτωχούς, ας φτιάξουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα και μετά ας αναζητήσουμε ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: