ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ελιγμό με ασπίδα την υπόθεση Βίλα Αμαλίας επιχειρεί η τρικομματική αθλιότητα

Από την παρεμπόδιση της εισόδου των γραφείων της ΔΗΜΑΡ χθες στην Αθήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ την καταδίκασε, όπως και όλα τα πολιτικά κόμματα.
Αξιοποιεί  το επί 25 χρόνια κατειλημμένο κτίριο για να συγκαλύψει το σκάνδαλο της Λίστας

Διάλογος στο διαδίκτυο για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ  αντιμετώπισε το θέμα

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ γύρω από τη Βίλλα Αμαλίας, τον οποίο πυροδότησε σκόπιμα και μεθοδευμένα μετά από 25 χρόνια, επιχειρεί η τρικομματική κυβέρνηση. Προσπαθεί να στοχοποιήσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας από την πολιτική της,
αλλά και από μείζονα θέματα γύρω από την αλλοίωση και τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ.

Το θέμα πήρε νέα τροπή, με αφορμή την προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλλας Αμαλίας από ομάδα αντιεξουσιαστών και στη συνέχεια τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ.

Και χθες πάντως παρατηρήθηκε ταύτιση στις αντιδράσεις μεταξύ των τριών
κυβερνητικών εταίρων αναδεικνύοντας έτσι την πρόθεσή τους για συντονισμό «πυρών» κατά της Κουμουνδούρου.

Μετά τη... σύμπτωση φρασεολογίας Ευ. Βενιζέλου - Σ. Κεδίκογλου αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, για την οποία αποφάνθηκαν ότι «μοιάζει με προκήρυξη από τη Βίλλα Αμαλία», χθες προέκυψε νέα «σύμπτωση», αυτή τη φορά ανάμεσα
στη ΔΗΜ.ΑΡ. και τη Ν.Δ.

Συκοφαντούν τον ΣΥΡΙΖΑ και αμφισβητούν την ειλικρίνειά του, παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα καταδίκασε «κατηγορηματικά» τη συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ.

Η πολιτική στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι διαρροές από την αστυνομία, τις οποίες επικαλέστηκαν ως «πληροφορίες» αρκετά ΜΜΕ το πρωί και τις οποίες ωστόσο διέψευδαν εν συνεχεία από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ήθελαν τον γιο του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση να έχει συλληφθεί ως συμμετέχων στην προσπάθεια ανακατάληψης της Βίλλας Αμαλίας, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε.

Σχόλια συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τα παραπάνω, ανεπίσημος διάλογος μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκληθεί στο διαδίκτυο όσον αφορά την αντιμετώπιση των καταλήψεων στη βίλα Αμαλίας και αλλού.

Χαρακτηριστικά σύντροφος γράφει:
«Από τα επίσημα κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ πάντως και σωστά ,  δεν προκύπτει ότι θέλει τις καταλήψεις και την αυτοδιαχείριση των ιδιωτικών και δημόσιων χώρων που έχουν εγκαταλειφθεί ή όχι.
Είναι συνεπώς απολύτως παράλογο, να θυσιαστεί το μέλλον ενός ολόκληρου λαού που ακουμπά αυτήν ώρα στο ΣΥΡΙΖΑ , για χάρη μιας ακίνδυνης ομάδας,  που τα μέλη της αυτοαποκαλούνται συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, αλλά στην πράξη είναι  ακίνδυνοι  και μόνο που αξιοποιούνται από το σύστημα για το χτύπημα των κινητοποιήσεων».

Ένας άλλος ακόμη τονίζει:
«Χρειάζεται πολιτική ωριμότητα,εμπειρία, ευθύνη ,σοβαρότητα  να αποφεύγει τις παγίδες που «στήνονται» γιατί στον τομέα  οικονομία, η Κυβέρνηση  ξέρει  ότι δεν είναι και το δυνατότερο σημείο της   για να παίξει. Πoιά ζητήματα  επέλεξε ή τι θα επιλέξει στο μέλλον   για  να «στριμώξει» το ΣΥΡΙΖΑ; Ζητήματα δημόσιας τάξης, μετανάστευση, πανεπιστήμιο και Εθνικά θέματα με αιχμή το θέμα της ονομασίας  Π.Γ.Δ.Μ. Θέματα ,με υπαρκτά προβλήματα και με ενδιαφέρον για το μέσο πολίτη. Χρειάζεται λοιπόν για αυτά τα θέματα ξεκάθαρες θέσεις και στρατηγική Τώρα,!!!.Δύσκολο ναι, ακατόρθωτο όχι. Τι Πανεπιστήμιο  θέλουμε; Πως  να λειτουργεί ;Με ποιο τρόπο δημοκρατικό  και με ποιες διαδικασίες θα αποδίδονται στο Κοινωνικό σύνολο(φορείς, συλλόγους σωματεία κλπ) και στους πολίτες Δημόσια κτήρια για διάφορες κοινωνικές χρήσεις, εκδηλώσεις; Μεταναστευτικό και το ποιο σοβαρό από όλα  τα Εθνικά θέματα. Αν έχεις θέσεις και όχι πανσπερμία απόψεων δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα .Δυστυχώς και στο θέμα «βίλα Αμαλία» και στο θέμα ΑΣΟΕΕ η διαχείριση των θεμάτων από πολλά στελέχη δεν ήταν η καλύτερη.  Η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «με μαζικούς, ενωτικούς, ειρηνικούς αγώνες» απαντάς στην επίθεση που δέχεται όλη η κοινωνία    από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουν «πεπονόφλουδες» και να γλιστράει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν προκύπτει πάντα ένα μεγάλο θέμα για την συγκυβέρνηση  Είναι «κρίμα και άδικο». Αντί  να συζητάμε για τη διαπλοκή, διαφθορά, ατιμωρησία, φοροδιαφυγή κ.α. που βγάζει η λίστα Λαγκάρντ , την φτώχεια, την ανεργία, την κοινωνική εξαθλίωση , να συζητάμε για αυτά που θέλει η συγκυβέρνηση π.χ. για  «ανακυκλώσιμα μπουκάλια, μάσκες, κοντάρια κλπ». Η άσκηση Δημοκρατίας μας αφορά όλους, γιατί θα τα βρούμε πιθανόν αύριο μπροστά μας. Ρεαλιστική, κοινωνική Συμφωνία με τους πολίτες τώρα!!! Η απάντηση είναι να γίνουν , Μαζικοί, Ενωτικοί, Ειρηνικοί Αγώνες με το σύνολο του λαού και της νεολαίας. Ο κλεφτοπόλεμος, αποπροσανατολίζει, φέρνει καταστολή βοηθάει τελικά το κυρίαρχο σύστημα.

Ακόμη πιο επικριτικός ένας σύντροφος:
 «Απαιτείται άμεση απεμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση της βίλας Αμαλία, τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και τις καταλήψεις που κάνουν.
Τα σχόλια του απλού κόσμου είναι λίαν αρνητικά.
Η εν λόγω υπόθεση , έχει επιλεγεί ως αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να μην απομείνει στο τέλος, αγκαλιά με τους αναρχικούς και η κεντροδεξιά να αλωνίζει.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να πάει στα σχολειά που κάνει πάρτι η ΧΑ , και να αφήσει τα πάρτι με τους αναρχικούς.
Η θέση του ΚΚΕ είναι απολύτως σωστή σ' αυτό το θέμα που λέει:
“Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα’’».

Και η άποψη ενός εκπαιδευτικού:
«Δεν  αφήνουμε επιτέλους τις βλακείες με την όποια βίλα του όποιου κυρίου.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πεινασμένα παιδιά στο σχολείο και να ανάγουμε σε μείζον θέμα διάφορους μυστήριους και κυρίως παρακμιακούς τύπους.
Που άλλωστε στις μεγαλειώδεις πορείες μάλλον άλλων το παιχνίδι παίζουν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: