ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Από το “Εξπρές του μεσονυκτίου” στην Ελλάδα με δικαστική απόφαση

Ο Τούρκος αγωνιστής Νεβζάτ Καλαϊτσί.

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση του Καλαϊτσί

 Της Μ. Πλήκα
(Από το www.avgi.gr)
Θετική έκβαση είχε η υπόθεση του Νεβζάτ Καλαϊτσί. Χθες το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των τουρκικών δικαστικών αρχών για έκδοσή του, προκειμένου να δικαστεί για “τρομοκρατική” δράση στη γειτονική χώρα.
Το Συμβούλιο Εφετών έβαλε “φρένο” στην έκδοση του 53χρονου πολιτικού πρόσφυγα με σκεπτικό ότι έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και πως τα έγγραφα που στάλθηκαν από την Τουρκία είναι ελλιπή για να συγκροτήσουν το κατηγορητήριο.
Ο Νεβζάτ Καλαϊτσί έχει φυλακιστεί για πολλά χρόνια στην Τουρκία εξαιτίας της πολιτικής του δράσης και ήταν έγκλειστος στα περιβόητα “λευκά κελιά”. Αποφυλακίστηκε λόγω της επιβαρημένης υγεία του και διέφυγε για να σώσει τη ζωή του. Το 2006 ήρθε στην Ελλάδα. Αν και έχει αιτηθεί ασύλου ως πολιτικός πρόσφυγας, ουδέποτε η ελληνική πολιτεία του το χορήγησε, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται σε αυτό το θέμα από όλες τις κυβερνήσεις. Το αίτημά του εκκρεμεί μέχρι και σήμερα.
Στη Θεσσαλονίκη, όπου διαβιοί, τον περίμενε μια νέα περιπέτεια, όταν αδίκως συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως μέλος άγνωστης οργάνωσης, που είχε κρύψει εκρηκτικά σε διαμέρισμα στην Τριανδρία και από έκρηξη που προκλήθηκε σκοτώθηκε ένας Τούρκος. Έμεινε στις φυλακές για πέντε μήνες, μέχρι που αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και πριν προλάβει να χαρεί την ελευθερία του ξαναβρέθηκε προφυλακισμένος μετά από έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψής του από την Τουρκία.
Χθες στο δικαστήριο τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Αφροδίτη Σταμπουλή, όσο και ο πρώην γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Ανδρέας Τάκης, κατέθεσαν υπέρ του Νεβζάτ Καλαϊτσί επιβεβαιώνοντας ότι διώκεται για την πολιτική του δράση και τυχόν έκδοσή του στην Τουρκία ισοδυναμεί με καταδίκη σε θάνατο.
(Αναλυτικά για τον Καλαϊτζί είχε αναφέρει το ISTOLOGIO στις 24-9-12 με τίτλο «Από το “Εξπρές του μεσονυκτίου” στην Ελλάδα για τον  Nevzat Kalayci).

Δεν υπάρχουν σχόλια: