Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δεν βλέπουν μέλλον στο ΠΑΣΟΚ και... φλερτάρουν με Σαμαρά!

Την περασμένη βδομάδα παρ' ολίγο να τους κόψει το νερό η ΕΥΔΑΠ.


Θ. Πάγκαλος, Ν. Σηφουνάκης, Α. Λοβέρδος "καλοβλέπουν" τις προσπάθειες του πρωθυπουργού
Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος αξιώνει για τον εαυτό του και το κόμμα του να αποτελέσουν "παράγοντα κυβερνητικής σταθερότητας" και προσπαθεί να διαχειριστεί τη συμφωνία με τους κυβερνητικούς του εταίρους και την Κοινοβουλευτική Ομάδα εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε "κινούμενη άμμο", με τη συνοχή του να αγγίζει πια υποτυπώδη επίπεδα, γράφει σε χθεσινό ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Ν. Λιονάκης σε ρεπορτάζ στο www.avgi.gr
Ιστορικά και κορυφαία στελέχη του κόμματος δηλώνουν ανοικτά πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκφράσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κόμμα ή συνεργασία κομμάτων, υπολογίζοντας τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ορισμένοι δε εξ αυτών σπεύδουν να εκθειάσουν την πρωθυπουργία του Αντ. Σαμαρά με δηλώσεις που προκαλούν εντύπωση, καθώς μοιάζει να... φλερτάρουν πολιτικά μαζί του, δεδομένου ότι έρχονται σε ένα χρονικό σημείο όπου "οργιάζει" η σεναριολογία περί προσπάθειας του προέδρου της Ν.Δ. για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με διεύρυνση του κόμματός του.

Την αρχή έκανε ο Θ. Πάγκαλος, που δήλωσε ότι η μόνη διέξοδος είναι η στήριξη στην κυβέρνηση και στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας "έκπληξη" την εικόνα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός: "Με βάση λοιπόν το έργο που βλέπω ώς τώρα, θα έλεγα 'όλοι μαζί με τον Σαμαρά, διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος'. Ακόμη, δήλωσε πολύ απαισιόδοξος για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Με εξίσου κολακευτικό τρόπο αναφέρθηκε στον Αντ. Σαμαρά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης λέγοντας (ρ/σ Alpha) ότι "κανείς δεν περίμενε ότι θα προχωρούσε έτσι. Πρέπει να πάει καλά", δήλωσε και πρόσθεσε ότι "είναι ηρωικός ο χειρισμός (με την τρόικα), που πρώτος χρεώνεται ο Σαμαράς".

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης αμφισβήτησε ευθέως τον Ευ. Βενιζέλο, δηλώνοντας (ΝΕΤ) ότι η προσπάθεια για την "αναγέννηση" μιας παράταξης που δεν αποτελεί "ενδεχομένως" νέο κόμμα, αλλά θα προέρχεται από "αναδιάταξη" του ΠΑΣΟΚ και θα έχει "κεντροαριστερή κατεύθυνση", δεν θα μπορούσε να γίνει από εκείνον, καθώς "είναι εγκλωβισμένος στα αρχικά του λάθη και τα αρχικά του στρατηγικά αδιέξοδα, δυστυχώς". Ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση και ότι η προσπάθεια πρέπει να αφορά στην αναδιάταξη των συστημικών αστικών πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Ερωτηθείς μάλιστα εάν θα συμπεριλαμβάνεται και η Ν.Δ. σε αυτό, ανέφερε ότι θέλει να επιδιώξει συνεννόηση "πρωτίστως μέσα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ", από παλαιές και νέες δυνάμεις του ώστε να διαμορφωθεί ένα κόμμα κεντροαριστερής κατεύθυνσης.
Ακόμη, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το κόμμα του, στο οποίο είπε ότι παραμένει, υποστηρίζοντας ότι "αυτό το ΠΑΣΟΚ, με αυτές τις προϋποθέσεις, με αυτό το συνέδριο που πάμε να στήσουμε, δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια προοπτική". Ερωτηθείς σχετικά, μίλησε για ταύτιση με τις διαπιστώσεις του Ανδ. Λοβέρδου, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει καμία πολιτική επικοινωνία μαζί του και δεν γνωρίζει ακριβώς τις επιδιώξεις του.
Στο ίδιο κλίμα και ο Ανδ. Λοβέρδος, εκτίμησε (Σκάι) ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εκφράσει την Κεντροαριστερά και ότι δεν θα βοηθήσει ένα συνέδριο. Η δε αντιπρότασή του παρουσιάστηκε αρκετά αντιφατική, καθώς από τη μια υποστήριξε ότι μετά την ψήφιση των μέτρων η Ν.Δ. (και άρα και η ΔΗΜ.ΑΡ.) θα "απονομιμοποιηθεί" και, από την άλλη, προκρίνει τη συνεργασία ακριβώς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. Ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τα μέτρα και εάν στηρίζει τον Αντ. Σαμαρά, ανέφερε ότι στηρίζει "την επιλογή των τριών αρχηγών". "Προτιμώ να το εκφράζω με αυτόν τον τρόπο", διευκρίνισε.
Ειδικότερα, είπε ότι ανήκει στον σοσιαλδημοκρατικό χώρο και εκεί θα παραμείνει και ότι "στον χώρο της Κεντροαριστεράς υπάρχουν δύο εκδοχές: ή τα κόμματα θα παραμείνουν όπως είναι και είναι καταδικασμένα, επειδή είναι και κυβερνητικά, να πηγαίνουν ολοένα και περισσότερο προς μικρότερη εκλογική επιρροή ή να δημιουργηθεί ένας καινούργιος φορέας ή να υπάρξει συνεργασία -έστω εκλογική- όλων αυτών των κομμάτων". Διευκρινίζοντας, είπε ότι αυτό αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ όταν ρωτήθηκε εάν σε αυτό συνυπολογίζει και τους Άν. Διαμαντοπούλου, Γ. Ραγκούση και κομμάτι του "παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ", είπε: "Όλα τα πρόσωπα, όλα τα δίκτυα, όλα τα κόμματα". Σε χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του, στο Άργος, επανέλαβε την "επιλογή" του να αναλάβει, αλλά και να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, "με τη συμμαχική λογική που επιβάλλει η κρίση".

Μ. Μπόλαρης: "Κάποιοι αλληθωρίζουν"

Αιχμηρή απάντηση, που, κατά πληροφορίες, απευθύνεται στους Θ. Πάγκαλο και Ανδ. Λοβέρδο, έσπευσε να δώσει ο Μ. Μπόλαρης, με σχόλιό του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook: " "Άλλαξε το κλίμα στην Ευρώπη, πάμε με Σαμαρά." Τιμαριούχοι χωρίς τιμάριο! Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλληθωρίζουν δεξιά, κεντροδεξιά! Μιμούνται το θλιβερό 'Καραμανλής ή Τανκς!' Και η ευθύνη μας απέναντι στον δημοκρατικό πολίτη και την παράταξη;".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς