Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Νέα κυβερνητική ήττα στο θέμα της περιουσίας των Πανεπιστημίων

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.


Αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη με την οποία υπαγόταν στο ΤΑΙΠΕΔ
Νέα ήττα στη Βουλή (αλλά και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο) του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, αφού αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη με την οποία υπαγόταν στο ΤΑΙΠΕΔ η περιουσία των πανεπιστημίων. Η ρύθμιση είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μείωση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ, με την ψήφιση του νομοσχεδίου συνολικά να είναι αμφίβολη, μετά από απειλές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ. για καταψήφιση σειράς διατάξεων.
Η διάταξη για την περιουσία των πανεπιστημίων αποσύρθηκε μετά από τις αντιδράσεις των πανεπιστημίων και τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, που ανέδειξε το ζήτημα, ενώ η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να στηρίξει τον υπουργό Οικονομικών συνέβαλε καθοριστικά στην υπαναχώρηση του Γ. Στουρνάρα. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, η Θ. Φωτίου τόνισε ότι δεν αρκεί η απόσυρση της ρύθμισης και ζήτησε τη ρητή κατοχύρωση της περιουσίας των Πανεπιστημίων, καθώς στο Μεσοπρόθεσμο δίνεται η δυνατότητα στα Συμβούλια Διοίκησης των πανεπιστημίων να προχωρήσουν στην υπαγωγή της περιουσίας των ιδρυμάτων στο ΤΑΙΠΕΔ.
  
Γ. Στουρνάρας: «Πριν αδειάσουν τα ταμεία»

Ο Γ. Στουρνάρας επανήλθε με μεγαλύτερη ένταση στην κινδυνολογία για τα άδεια ταμεία του Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να τρέξουμε, αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση, πριν τελειώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου» και συμπληρώνοντας ότι «αν δεν παίρναμε τη δόση θα πεινούσε κόσμος. Σήμερα ζούμε επειδή πήραμε τις προηγούμενες δόσεις». Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε και στο ΤΕΕ, που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, διερωτώμενος: «τι σύμβουλος του Δημοσίου είναι το ΤΕΕ, όταν η απεργία του κοστίζει στο Δημόσιο 1 εκατ. ευρώ την ημέρα από το 'κατέβασμα' των ηλεκτρονικών συστημάτων;».
Αντιδράσεις κι από τα τρία κόμματα της συμπολίτευσης υπήρξαν και στο ζήτημα των περικοπών στο Επικουρικό Κεφάλαιο ασφάλισης ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων. Ο Γ. Στουρνάρας υποσχέθηκε αλλαγές στην ολομέλεια, ενώ αντίστοιχη υπόσχεση έδωσε και για το ζήτημα της ρύθμισης για την απομάκρυνση των επικεφαλής των ΔΟΥ.
(Πηγή: avgi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς