Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Χρυσοχοΐδης: «Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει καμία προοπτική»

Οι αδελφοποιητοί του ΠΑΣΟΚ, Λοβέρδος Χρυσοχοΐδης.


Συμμετοχή σε νέα κυβέρνηση; Όχι ευχαριστώ από τους κορυφαίους του κόμματος
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρέας Λοβέρδος θέτουν σε αμφισβήτηση τη στρατηγική Βενιζέλου, με τον πρώτο να υπαινίσσεται ότι ενδεχομένως να πρέπει να αλλάξει και η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ και τον δεύτερο να δηλώνει ότι ο χρόνος της αναμονής του φθάνει στο τέλος του, σύμφωνα με ρεπορτάζ στα ΝΕΑ online.
Ο δε Μ. Χρυσοχοΐδης εμφανίζεται απαισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανανήψει μετά το σοκ των δημοσκοπήσεων που το καθηλώνουν οριστικά σε απογοητευτικά επίπεδα και δεν πιστεύει ότι το συνέδριο που εξήγγειλε ο Ε. Βενιζέλος θα το βγάλει από την κρίση αξιοπιστίας έναντι των πολιτών.
 Πάντως και οι δύο πρώην υπουργοί αρνήθηκαν ότι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση ανασχηματισμού, ωστόσο υπεραμύνθηκαν της άποψης που είχαν πριν από τις εκλογές, ότι δηλαδή η Ιπποκράτους θα έπρεπε να στείλει στην κυβέρνηση πρώτης γραμμής στελέχη της.
«Εχω άλλες προτεραιότητες και δεν είναι προσωπικό το ζήτημα», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν ρωτήθηκε εάν θα έμπαινε στην κυβέρνηση, αιτιολογώντας ότι «πρέπει να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά πράγματα». Αναφερόμενος σ' αυτές τις προτεραιότητες είπε ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων ώστε να δημιουργηθεί ένα κόμμα κεντροαριστερής κατεύθυνσης μέσα από την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως με τη σημερινή του μορφή.
Στην ερώτηση (ΝΕΤ) εάν χρειάζεται νέα ηγεσία για να υλοποιηθεί η αναδιάταξη δυνάμεων, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένος στα αρχικά του λάθη και στα αρχικά στρατηγικά αδιέξοδα, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το κατά πόσο το σημερινό ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει κάτι.
Είπε πάντως ότι πρέπει να γίνει μεγάλο κάλεσμα, «να κάνουμε έναν μεγάλο απολογισμό από το '74 ώς σήμερα, να πετάξουμε ό,τι πρέπει να πετάξουμε και να αρνηθούμε μα και να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τους πολίτες χωρίς θυμούς, εγωισμούς και πείσματα».
Ακολούθως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι οι λογαριασμοί μεταξύ κορυφαίων στελεχών δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα, αλλά έχουν να κάνουν με στρατηγικές πολιτικές διαφορές... Συγχρόνως σχολίασε ότι το συνέδριο που έχει αναγγείλει ο Βαγγέλης Βενιζέλος για το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει καμία προοπτική, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Ανδρέα Λοβέρδο τόνισε ότι έχει μία συμφωνία και ταύτιση μαζί του σε ό,τι αφορά τις διαπιστώσεις του, αλλά «σε ό,τι αφορά τις επιδιώξεις δεν έχω καμία επαφή με τον κ. Λοβέρδο».
Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας στο Αργος το τελευταίο του βιβλίο, διεμήνυσε ότι «η αναμονή μου λαμβάνει τέλος», λέγοντας ότι θα αγωνιστεί για να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί επιτέλους το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την επισήμανση ότι «η πίστη μου σ' αυτό που επιχειρώ είναι ακλόνητη». Ως εκ τούτου επανέλαβε ότι χρειάζεται ένα κόμμα ριζοσπαστικό, ευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό, σοσιαλδημοκρατικό, ανοικτό στην κοινωνία και στα ρεύματά της, με όπλο το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση.
Αναφερόμενος στη δημοκρατική παράταξη είπε ότι «θα τη σεβαστούμε, θα τη στηρίξουμε και θα την ξανακάνουμε σε λίγο και πάλι πολύ μεγάλη στη συνείδηση και τις επιλογές των ελλήνων πολιτών». Διευκρίνισε ότι έχει αίσθηση της κρισιμότητας της συγκυρίας και ότι δεν πάσχει από κάποια μωροφιλοδοξία. «Ολα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους», είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας μάλιστα στον Σκάι υπογράμμισε ότι «αυτό το παιχνίδι το έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς