ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Για να χορτάσετε ποιοτικό Κινηματογράφο στο Ιντεάλ Πάτρας


Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας                                              
    «14o Διεθνές Πανόραμα»
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
τηλ/fax 2610 426779
κιν. τηλ.6932766373

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΡΑΜΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ
Όχι αποκλεισμούς και ατζέντηδες

   Ακατάπαυστα και αμετανόητα συνεχίζεται το κινηματογραφικό φεστιβάλ της πόλης μας κόντρα στις σειρήνες της κρίσης και της απαξίωσης του λαϊκισμού και της ελίτ τέχνης. Από τη μια τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του φεστιβάλ που εκπέμπουν στους θεατές, μέσω των ταινιών τα μηνύματα της αλληλεγγύης και της δημιουργίας μιας νέας πολιτιστικής – και όχι μόνο- συλλογικότητας και από την άλλη το κοινό του φεστιβάλ με το πάθος του εραστή που προσδοκά να γευτεί, να νοιώσει, να χαρεί τα μηνύματα των εικόνων. Εικόνες που φτιάχτηκαν από νέους δημιουργούς, από ανθρώπους που αμφισβητούν, που αγωνίζονται κόντρα στη μιζέρια και τον φόβο.

  Πρέπει να τονιστεί ότι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής προσφέρουν ως εθελοντές και την ίδια στιγμή είναι άνεργοι, κάτι που δεν ήταν αρκετό να τους σταματήσει την θέληση για δημιουργία για την πραγμάτωση ενός τέτοιου θεσμού και μάλιστα Διεθνούς.

   Την ίδια στιγμή που άλλοι και ατζέντηδες χρησιμοποιούν και «επαγγελματίες» και «διάφορους αλεξιπτωτιστές» αλλά χωρίς να έχουν την φρεσκάδα και την δυναμικότητα των εραστών-εθελοντών του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης μας.
   Ένα φεστιβάλ για να υφίσταται και να «αναπνέει τον φρέσκο αέρα» του πολιτισμού πρέπει να  ακροάζεται τα μηνύματα των καιρών και όχι των ατζέντηδων και των κοσμικών στηλών. Γιατί ως γνωστόν οι κοσμικές στήλες έχουν τα φλάς που είναι στιγμιαία, τυφλώνουν και μετά έρχεται η λήθη.  

   Όπως δηλώνουν τα μέλη του κινηματογραφικού φεστιβάλ: «δεν θέλουμε απλώς να προβάλουμε - αναπαραγάγουμε και τελικά απλώς να καταναλώσουν οι θεατές κάποιες καλές ταινίες ΑΛΛΑ η θεμελιώδη διαφορά είναι στο γεγονός της γνωριμίας με άλλους πολιτισμούς, με άλλες τεχνοτροπίες, το πλησίασμα εν τέλει με την κουλτούρα άλλων λαών, μαθαίνοντας την αγωνία για την καθημερινότητα, την ανταλλαγή των ονείρων. Απλησίαστες έννοιες για τους «δήθεν» παράγοντες του πολιτισμού των κοσμικών στηλών και της εμπορικότητας». 

Οι θεματικές ενότητες προβολών της Τετάρτης 3/10 είναι:
16.00 «Η Ευρώπη που ματώνει, οι Ευρωπαίοι που αγωνίζονται»,
18.00 «Στα πέρατα της γης»
20.00  «Κινηματογράφος και Λαϊκή Παράδοση»
22.00 «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά»



Το φεστιβάλ συνεχίζεται με φουλ τις μηχανές του έως τις 6/10/2012 στον πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ (Αγ. Νικολάου 4, Πάτρα) (www.inteal.gr).  Οι προβολές ξεκινούν  στις 16 μ.μ. και η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
για το πρόγραμμα προβολών με φωτογραφίες, trailers και περιγραφές των ταινιών καθώς και στιγμιότυπα απο τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr
  
Το Γραφείο Τύπου
του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας

___________________________________
Με την υποστήριξη:
MP Productions
STUDIO AMPERSAND Γραφιστική & Τυπογραφία www.studioampersand.net
«ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» Kέντρο Πολιτισμού - Εκδόσεις Κανακάρη 65, www.peritexnon.com.gr

Χορηγοί  Επικοινωνίας:
Protagon / ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά www.protagon.gr
Mojoradio107.7 fm www.mojoradio.gr
Διαδικτυακό περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr

Υποστήριξη εκθέσεων κόμικς: Αnimatic Vision www.animatic-vision.gr
Υποστήριξη Κινηματογραφικού Αφιερώματος: Εκπομπή του Mega channel «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: