ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Ισοπεδωτικές αποφάσεις σε βάρος των νησιωτών

Ασχημα τα σχόλια για τον "Μαυρογυαλούρο" υπουργό κάτω στις Κυκλάδες!


Καταργούν ΔΟΥ στις Κυκλάδες με κριτήρια "Μαυρογυαλούρου"
Τα κριτήρια "Μαυρογυαλούρου" και πάλι πρωτεύουν στην κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θέλει να εκσυγχρονίσει το σύστημα συλλογής φόρων μέσω της κατάργησης 127 ΔΟΥ. Ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, που ιδιαίτερη πατρίδα του είναι η Νάξος, απ’ όπου ως βουλευτής Κυκλάδων παίρνει τις περισσότερους ψήφους από τους συνυποψηφίους του, φέρεται να επιλέγει το νησί ως τόπο διατήρησης της τοπικής ΔΟΥ. Και τούτη η πρότασή του προς την κυβέρνηση, γίνεται παρά το γεγονός πως η Νάξος έχει μεν αρκετό κόσμο, πλην όμως αποφέρει αρκετά λιγότερα έσοδα από το νησί της Σαντορίνης, που είναι το πρώτο στον κόσμο σε προσέλκυση τουριστών και εισροή ξένου συναλλάγματος.
Η συμπεριφορά και τα κριτήρια του υπουργού έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους των Κυκλάδων, που πλέον σχολιάζουν δηκτικά την συμπεριφορά του και τα όσα απεργάζονται στην κυβέρνηση, για την οποία δεν διστάζουν να πουν ότι φέρεται και άγεται από τις βλαχοπολιτικές του Γ. Βρούτση!
Ένα ακόμη νησί στο οποίο θα διατηρηθεί η ΔΟΥ είναι αυτό της Σύρου, που είναι και πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Όμως η θαλάσσια απόσταση, που αποτελεί δύσκολο και χρονοβόρο εμπόδιο δεν αντιμετωπίζεται με την επιλογή και διατήρηση μόνον δύο ΔΟΥ.
Τις επιπτώσεις που θα έχει για τους κατοίκους των Κυκλάδων η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τις ΔΟΥ στα περισσότερα νησιά αναδεικνύει σε δήλωσή του ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Νίκος Συρμαλένιος, αναφέροντας μεταξύ άλλων τη διαφυγή σημαντικών φορολογικών εσόδων και την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κάτοικοι αναγκαζόμενοι ακόμη και σε μετακινήσεις μακράν εκτός των νησιών τους.
Ο Ν. Συρμαλένιος δηλώνει τη συμπαράσταση του σχήματος στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των ΔΟΥ και καλεί τους ΟΤΑ των Κυκλάδων «να μην συναινέσουν στη διάλυση των ΔΟΥ και να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι δεν μπορούν για μια ακόμα φορά να παίρνουν ισοπεδωτικές αποφάσεις σε βάρος των κατοίκων των νησιών και της νησιωτικής ιδιαιτερότητας».
Επίσης, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα δημοτικά συμβούλια, όλους τους κοινωνικούς φορείς των Κυκλάδων «με πρώτο σταθμό την Πανελλαδική απεργία της 18ης Οκτωβρίου να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στα επαχθή μέτρα που μας περιμένουν».
Για το θέμα των ΔΟΥ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, μα όπως εύστοχα επισημαίνει ο βουλευτής Κυκλάδων: «Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει τα πάντα στους δανειστές - κατακτητές μας και δεν διαθέτει ίχνος ευαισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα».

Αντίθετοι οι εφοριακοί στην κατάργηση ΔΟΥ


    Την πλήρη αντίθεσή τους στην ανακοινωθείσα από το υπουργείο Οικονομικών κατάργηση 127 εφοριών σε όλη τη χώρα δηλώνει η Ομοσπονδία Εφοριακών. Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟΥ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη στην απόφαση, η οποία θα βρει αντιμέτωπους τους εφοριακούς, που είναι υπέρ της αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών με μετρήσιμα γεωγραφικά, οικονομικά και πληθυσμιακά κριτήρια και με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της μηχανοργάνωσης. Προσθέτει ακόμη ότι οι εφορίες θα συντονίσουν τον αγώνα τους με τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες και κάθε φορέα που αγωνίζεται για να παραμείνουν εφορίες (όπου είναι απαραίτητο), να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: