ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Συγκίνηση και χειροκροτήματα για τον Πατρινό λογοτέχνη Χρήστο Τσαντή




Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας           
           «14ο Διεθνές Πανόραμα»
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
τηλ/fax 2610 426779
κιν. τηλ.6932766373

 «Λίγο πριν πέσει η αυλαία για το κινηματογραφικό φεστιβάλ»

157 ΤΑΙΝΙΕΣ – 45 ΧΩΡΕΣ

   Έντονη συγκίνηση στους θεατές και χειροκροτήματα προκάλεσε χθες το βράδυ η θεματική ενότητα των ταινιών «Της μετανάστευσης πικρό τραγούδι» και ειδικά όταν η κ. Κατερίνα Γκούτη (νηπιαγωγός), διάβασε αποσπάσματα από το διήγημα του πατρινού λογοτέχνη Χρήστου Τσαντή, με τίτλο: "Γράμμα σ' ένα φίλο που έφυγε πρώτος", (το βιβλίο βραβεύτηκε με έπαινο στον 30ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών). Παράλληλα προβλήθηκαν στην οθόνη φωτογραφίες του Γιώργου Στραβόλεμου. Η βραδιά όμως επιφύλασσε ακόμα πιο φορτισμένες στιγμές που δημιούργησε το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Ρήγα «Τι μέσα, τι έξω» που είχε να κάνει με τις αφηγήσεις πρώην κρατουμένων για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.
    Για την Παρασκευή, η Οργανωτική Επιτροπή εκτός από την θεματική ενότητα «Εικόνες που αγαπάμε, εικόνες που ονειρευόμαστε, Ελληνικό σινεμά» υπήρξε και το αφιέρωμα στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Στ. Θεοδωράκη αλλά και η ενότητα «Home politicus» με ταινίες μικρού μήκους αλλά και ντοκιμαντέρ με έντονο το πολιτικό τους λόγο γύρω από τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κριση στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.

   Όμως στους θεατές περίμενε άλλη  μια ευχάριστη έκπληξη στις λίγο πριν τα μεσάνυχτα με τις ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΚΠΛΗΞΗ. Φέτος η Οργανωτική Επιτροπή του φεστιβάλ πραγματικά ξεπέρασε τον εαυτό της και χάρισε πολύ όμορφες και αξέχαστες στιγμές στο κοινό της Πάτρας, είτε με το μουσικό ιντερμέδιο με κρητική μουσική, είτε με το ποιητικό-φωτογραφικό αναλόγιο, είτε με τις ταινίες έκπληξης, η 14η διοργάνωση θα μείνει αξέχαστη.
                                             
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΗ.
   
Για το Σάββατο 6/10 οι προβολές θα ξεκινήσουν από τις 3 το μεσημέρι με ότι καλύτερο από Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους έχει συλλέξει η Οργανωτική Επιτροπή και ειδικά στις 16.10 θα υπάρξει η θεματική ενότητα «Η ελπίδα είναι γένους θηλυκού» με ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες σκηνοθέτριες. Μια προσπάθεια από πλευράς του φεστιβάλ να αναδείξει την αισιοδοξία και την ευαισθησία  που εμπνέουν οι γυναίκες δημιουργοί μέσα από τις ταινίες τους, οι γυναίκες που από την φύση τους δημιουργούν-γεννούν την ελπίδα του νέου, την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομορφότερες λέξεις είναι γένους θηλυκού. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ενότητα «Εγώ και ο γείτονας μου» με ταινίες από Ελλάδα και Τουρκία που αναφέρονται σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθερίας, τονίζοντας τις παράλληλες πορείες των δύο λαών.

Για την απονομή των βραβείων η Οργανωτική Επιτροπή έχει προσκαλέσει –με e-mail- όλους σχεδόν (εκτός της Χ.Α), τους πολιτικούς αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αλλά μέχρι τώρα μόνο από το γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα υπήρξε απάντηση.

  Πριν αρχίσει στις 20.30 η τελετή λήξης και απονομής των βραβευμένων ταινιών η Οργανωτική Επιτροπή ως αφιέρωση στους πολιτικούς της χώρας μας, θα προβάλει την ταινία «92% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ!!!» 
Σκηνοθεσία: Κωμάκης Γιώργος, ιδέα-σενάριο Δημήτρης Καρατζιάς, μουσική Μάνος Αντωνιάδης, κάμερα Αγάθη Παπαμανώλη, μοντάζ Χρήστος Κοντέος σε  παραγωγή  BACKUP. Τα σίριαλ θα σταματήσουν, το Εθνικό Θέατρο θα πουληθεί στο ΙΚΕΑ, η Λυρική θα γίνει Σουπερμάρκετ και οι πρωταγωνιστές του θεάτρου και της τηλεόρασης θα καταντήσουν σουβλατζήδες, καθαριστές, ντελιβερήδες, παπατζήδες, πλανόδιοι, μουσικοί, λουλουδάδες, ομπρελάδες, λαχειοπώλες κι όποιο άλλο παρασιτικό επάγγελμα για να «τη βγάλουν».

Και λίγο πριν πέσει η αυλαία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας «13ο Διεθνές Πανόραμα» η ομάδα EQUUS θα παρουσιάσει δύο δρώμενα στα πλαίσια της τελετής λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και πολιτισμού Πάτρας.
·         "Περιμένοντας το Νόμο". Ένας  θεατρικός μονόλογος του Γιώργου Παπαστεφάνου σε σκηνοθεσία του ίδιου με τον Βασίλη Τάσση και μουσική  Γιώργου Παπαστεφάνου και Πορφύριου Τάσση.
·         "Alone with People" Mια χοροθεατρική σύνθεση με Video Art σε σύλληψη και εκτέλεση των Ξένιας Βλάχου-Κογχυλάκη, Νίκου Αθανασόπουλου και Θεοδοσίας Μάργαρη, βασισμένη στο ομώνυμο βίντεο και ιδέα της Φιορέλας Μαστρόκαλου.
Φωτισμοί: Γιώργος Φραντζόλας - Video Art Σύλληψη -Σκηνοθεσία – Παραγωγή Φιορέλα Μαστρόκαλου - Βοηθός Σκηνοθέτη Aντιγόνη Παπαστεφάνου – Μοντάζ Γιάννης Σπηλιωτόπουλος

   Κάθε προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής από πλευράς προσέλευσης έχει ξεπεράσθηκε, και από ότι φαίνεται «έσπασε» το περσινό ρεκόρ που ήταν 500 θεατές την ημέρα. Η χαρά των διοργανωτών είναι ότι ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του νεανικού –και όχι μόνο- Πατρινού κοινού για μια πολιτιστική εκδήλωση με ποιότητα και με συγκεκριμένη συγκροτημένη ταυτότητα. Αυτός ήταν και ο πρωταρχικός στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής, όχι να κάνει άλλη μια πολιτιστική εκδήλωση που απλώς θα προβάλλει ταινίες αλλά το βασικότερο όλων την ενεργή συμμετοχή των θεατών.
 
Η Οργανωτική Επιτροπή της 14ης διοργάνωσης


Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις και λεπτομέρειες για τις ταινίες
στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr
  
Με την υποστήριξη:
MP Productions
STUDIO AMPERSAND Γραφιστική & Τυπογραφία www.studioampersand.net
«ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ» Kέντρο Πολιτισμού - Εκδόσεις Κανακάρη 65, www.peritexnon.com.gr
Χορηγοί Επικοινωνίας:
Protagon / ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά www.protagon.gr
Mojoradio107.7 fm www.mojoradio.gr
Διαδικτυακό περιοδικό για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr
Υποστήριξη εκθέσεων κόμικς: Αnimatic Vision www.animatic-vision.gr
Υποστήριξη Κινηματογραφικού Αφιερώματος: Εκπομπή του Mega channel «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: