ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κλείνουν 127 ΔΟΥ, ανοίγουν 99 ΚΕΠ Φορολογούμενων

Φωτογραφία αρχείου από τη Γ΄ΔΟΥ Πατρών.


Σύμφωνα με πόρισμα της επιτροπής για την αναδιοργάνωση των εφοριών
Τη δημιουργία 99 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων και την κατάργηση 127 εφοριών σε όλη η χώρα μέχρι το τέλος του έτους προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών. Ηδη, την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε τη διατήρηση 114 εφοριών και την κατάργηση 127 σε όλη την Ελλάδα.
Ωστόσο, στο πόρισμα της επιτροπής για την αναδιοργάνωση των εφοριών συστήνεται η άμεση λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, οπουδήποτε διακόπτεται η λειτουργία μιας ΔΥΟ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Kthimerini.gr.
Το πρώτο διάστημα τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού, μέχρι ολοκλήρωσης της μηχανογραφικής συγχώνευσης των αρχείων θα λειτουργούν με χειρόγραφες διαδικασίες. Με τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων τα Γραφεία αυτά θα λειτουργούν ως απομακρυσμένοι σταθμοί εργασίας των ΔΟΥ Υποδοχής. Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών (π.χ. στον χώρο του ΚΕΠ ή του ΟΤΑ), ακόμη και όταν υπάρχει ιδιόκτητο κτίριο στον Νομό, ώστε να μην προκύπτουν λειτουργικές δαπάνες που επιβαρύνουν το υπουργείο Οικονομικών (π.χ. ασφαλείς τηλεπικοινωνιακές γραμμές σύνδεσης κ.λπ.). Τα Γραφεία αυτά θα μπορούσαν να ονομαστούν, π.χ. Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) ή Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (ΚΕΦΥ).
Σύμφωνα με το σχέδιο τα ΚΕΦ θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:
– Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κ.λπ.
– Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, όπου απαιτείται.
– Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου του Γραφείου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης και των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην αρμόδια ΔΟΥ και χορήγηση αντιγράφων ή βεβαιώσεων μετά την επιστροφή τους από την αρμόδια ΔΟΥ. Βασική προϋπόθεση της παραλαβής είναι η δήλωση να μη συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.
– Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.
Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής μεταστέγαση αυτών των ΔΟΥ απαιτεί δαπάνες (μεταφοράς, διαρρύθμισης/διαμόρφωσης των χώρων, υποδομών πληροφορικής), οι οποίες εκτιμούνται περίπου σε 4,25 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23% και απρόβλεπτων εξόδων 15,3%), το οποίο μπορεί και να επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ κατά 95%.
Ταυτόχρονα, το έργο των παραπάνω ενοποιήσεων θα αποφέρει όφελος περίπου 19 εκατ. ευρώ στη διετία 2013-2014. Συνεπώς το κόστος μεταφοράς και διαρρυθμίσεων των κτιρίων που θα στεγάσουν τις ενοποιημένες ΔΟΥ, εφόσον συντρέξουν όλες οι προϋποθέσεις που καταγράφονται στο παρόν πόρισμα, θα αποσβεστεί σε 5,4 μήνες, ενώ αν επιδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, τότε το κόστος για το Δημόσιο θα είναι ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: