ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Δεν φτιάχνουμε τάση, δεν θα επαναλάβουμε ότι κάναμε στο ΣΥΝ

Φωτογραφία Αρχείου.


Υποστηρίζουμε την προγραμματική συμφωνία, λέει ο Χρ. Σταυρόπουλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ
«Δεν φτιάχνουμε τάση, δεν θα επαναλάβουμε αυτά που κάναμε όταν είμαστε στο ΣΥΝ. Τότε ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Υπήρχαν στο κόμμα οι δύο τάσεις. Η μεταρρυθμιστική και η ανατρεπτική» είπε ο Χρ. Σταυρόπουλος,  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, -σύμφωνα με το ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU- σε ερώτηση για το τι ακριβώς επιδιώκουν με την διαφοροποίησή τους κάποια στελέχη από την γραμμή της πλειοψηφίας.
Και εξήγησε:
«Το ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι φτιάξαμε τάση. Υποστηρίζουμε την προγραμματική συμφωνία που κάναμε όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση καθώς και  τις κοινωνικές δυνάμεις που αναφέρονται στη ΔΗΜΑΡ».
Είναι γνωστό ότι είχαν διαφωνήσει στην απόφαση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά τόσο ο Χρ. Σταυρόπουλος, όσο ο Βασ. Λοτσάρης, στελέχη της ΔΗΜΑΡ Πάτρας και ο Τ. Παπαθεοδωρόπουλος, γραμματέας Αχαΐας.
Ωστόσο «για τη Δημοκρατική Αριστερά, τίποτε δεν είναι αυτή τη στιγμή δεδομένο», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης, το βράδυ της Κυριακής.
Την επόμενη ημέρα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, επεσήμανε, στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα», πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την στήριξη της κυβέρνησης. Επανέλαβε όμως και τη δήλωση του Φ. Κουβέλη για τη μη δεδομένη στάση σ’ ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.
Κι έτσι έδωσε μία δυσυπόστατη ερμηνεία της θέσης της ΔΗΜΑΡ, που μας μπέρδεψε όλους. Πολύ περισσότερο σήμερα που ο και αντιδήμαρχος Β. Λοτσάρης συμμετείχε στην αντικυβερνητική διαμαρτυρία των δημάρχων στην Αθήνα, στο πλάι του δηλωμένου πολέμιου της κυβερνητικής πολιτικής δήμαρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά.
Στο μεταξύ οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΔΗΜ.ΑΡ. συνεχίζονται. Ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης έστειλε τη Δευτέρα ανοιχτή επιστολή προς τον Φ. Κουβέλη, στην οποία επισημαίνει μεταξύ άλλων πως τα μέτρα που συζητιούνται συνιστούν οριζόντιες περικοπές και ρωτάει τι θα πράξει το κόμμα αν δεν εισακουστούν τα ισοδύναμα μέτρα. Κι αυτό μέλλει να απαντηθεί, καθώς ο υπ.Οικ. Γ. Στουρνάρας σήμερα ήταν κάθετα αντίθετος.
Σημειώνω ότι απόψε (12-9-12) στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ Πάτρας, όπου και βρέθηκε τηλεφωνικά το μέλος της ΕΕ Χρ. Σταυρόπουλος, αυτή την ώρα 8.50 μ.μ., εξελίσσεται συζήτηση στο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος.
Ακόμη ο γνωστός αντιρρησίας βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Οδυσσέας Βουδούρης έχει τοποθετηθεί πολλές φορές εναντίον της ψήφισης των μέτρων που πλήττουν χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς, ενώ ο Χρ. Σταυρόπουλος από κοινού με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Αν. Νεφελούδη, Β. Ζορκάδη, και Γ. Κακουλίδη, έχουν προσχωρήσει σε διαμόρφωση εσωκομματικού μετώπου για τη διατήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει συγκρότηση πολιτικής τάσης.
Πάντως ανοικτά αντιδράσεις καταγράφονται ανοικτά τόσο για τη συγκυβέρνηση όσο και για τη λήψη  μέτρων με την σύμφωνη γνώμη η ακόμα και την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, μέσα από το ηγετικό μπλοκ. Οι Κ. Κριετσιώτης, ο Γ. Καρβουνιάρης, ο Ν. Λεκατσάς, η γιατρός Ανθή Ακτύπη, ο Γ. Βλάχος αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των απλών μελών δείχνουν προβληματισμένοι.
Σε αναμονή αλλά με σοβαρές ενστάσεις για ότι γίνεται στην ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας, βρίσκονται ακόμη η Αλ. Γκοριτσοπούλου και ο Λ. Παπαδόπουλος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: