Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Κοκκινιά: Ο λαός σύντομα στην εξουσία για την ανατροπή

Στην πρωτοπορία ο λαός της Κοκκινιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το νέο γίγνεσθαι υπενθυμίζοντας το προηγούμενο της μεγάλης πλειοψηφίας της αλλαγής

(Πηγή: www.avgi.gr)

Προσκλητήριο για τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας για την ανατροπή καθώς και τη διαμόρφωση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς ώστε να έρθει σύντομα ο λαός στην εξουσία, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας χθες βράδυ, σε μια εντυπωσιακή σε κόσμο και παλμό ανοιχτή συγκέντρωση του «Νέου Αγωνιστή», συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, στην πλατεία Δαβάκη - Περιβολάκι στην Κοκκινιά, με συμβολική αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτέμβρη. Παρόντες ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Χατζηλάμπρου, η τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά και πολλοί άλλοι, εκ των οποίων κάποιοι της εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί της ΔΗΜΑΡ.
Στη συγκέντρωση μίλησαν η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Χατζηαντωνίου εκ μέρους των διοργανωτών, οι οποίοι τόνισαν ότι δεν είναι πασοκογενείς, αλλά σοσιαλιστές που ήρθαν σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση του Νέου Αγωνιστή, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με θέμα: «Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς στον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση σήμερα» και κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα. Περίπου 2.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι αλλά και μεγαλύτεροι, από την περιοχή της Νίκαιας αλλά κι από τις γύρω συνοικίες, γέμισαν την πλατεία για να ακούσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του πολιτικού σχηματισμού που στις πρόσφατες εκλογές ανέδειξε ότι μπορεί να υπάρξει μια νέα, διαφορετική πολιτική προοπτική, πέρα από τον εφαρμοζόμενο ακραίο νεοφιλελευθερισμό.
Καθώς η οικονομική κατάσταση, ιδίως των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, έχει επιδεινωθεί εν μέσω της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής και ενόψει του νέου πολύ σκληρού πακέτου μέτρων, τα οποία αναμένονται να ανακοινωθούν εντός του Σεπτεμβρίου, η υπόθεση της διαμόρφωσης μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα ακυρώσει το Μνημόνιο είναι για τους ανθρώπους που κατοικούν σε συνοικίες όπως η Νίκαια επιτακτική ανάγκη.
Η Νίκαια, “η τιμημένη Κοκκινιά”, όπως τόνισε εισαγωγικά ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μια γειτονιά αγώνων και μαρτυρίου, μια λαϊκή γειτονιά η οποία ανέδειξε πρώτη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στις πρόσφατες εκλογές, με ποσοστό 37,85% και 21.611 ψήφους, όπως και σε ολόκληρη την εκλογική περιφέρεια της Β' Πειραιά, με ποσοστό 36,3%. Συνεπώς, οι προσδοκίες από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι πλέον αυξημένες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κ.Ο., οι βουλευτές Τζένη Βαμβακά, Θοδωρής Δρίτσας, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιώργος Πάντζας, Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασίλης Χατζηλάμπρου. Επίσης παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης, ο δημ. Σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς και η δημ. σύμβουλος Κορυδαλλού Καίτη Κυλλάκου. Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, γεγονός που σχολιάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς