Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Από την 3η Σεπτέμβρη στο τρίτο Μνημόνιο της Τριανδρίας

Η νέα 3η Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ...


Λαθροχειρία η προσπάθεια του Βενιζέλου και της παρέας του να συνδέσει την 3η του Σεπτέμβρη με το Μνημόνιο

 Μιλώντας στην εκδήλωση του «Νέου Αγωνιστή» στην Κοκκινιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μεταξύ άλλων αφού χαρακτήρισε λαθροχειρία την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συνδέσει την ιστορική μέρα με την σημερινή επιβολή του Μνημονίου, τόνισε:
 «Είμαστε σήμερα, όλες και όλοι, εδώ. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των συντρόφων μας του Νέου Αγωνιστή. Που μαζί διαμορφώνουμε την ενωτική, προοδευτική και αριστερή δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Την προοπτική εξουσίας για τον λαό μας. Δεν είμαστε εδώ για να αναπολήσουμε ούτε για να προσπαθήσουμε να οικειοποιηθούμε μια διακήρυξη αρχών που δεν ήταν η αφήγηση της δικής μας Αριστεράς. Παρόλο που η ίδια η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη αντλεί από το ιδεολογικό, προγραμματικό και αγωνιστικό απόθεμα της ιστορικής Αριστεράς. Από το ΕΑΜ και την ΕΔΑ. Είμαστε σήμερα εδώ, όλες και όλοι.
* Γιατί μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στη συγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς που θα κυβερνήσει τον τόπο για να σταματήσει τη λεηλασία του λαού μας.
* Γιατί μας ενώνει η ισχυρή δέσμευσή μας στην προγραμματική και πολιτική ενότητα όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.
* Η ισχυρή δέσμευσή μας στις αξίες και τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δημοκρατικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Η ισχυρή δέσμευσή μας στη διαμόρφωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας».

Αναφερόμενος στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε:

«Είναι πιο φανερό κι από τον ήλιο. Ότι η μνημονιακή αφήγηση του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέεται από την 3η του Σεπτέμβρη. Ορόσημο του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι η 23η Απριλίου του 2010. Είναι εκείνη η αποφράδα μέρα, που από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε την παράδοση του λαού και του τόπου στο ΔΝΤ και τους δανειστές.

Είναι η μέρα που το ΠΑΣΟΚ έβαλε τον τόπο σε μια μεγάλη και οδυνηρή περιπέτεια. Και αναρωτιέμαι σήμερα μαζί σας: Ποια είναι άραγε λαθροχειρία; Να συζητούν η Αριστερά και οι τίμιοι αγωνιστές του σοσιαλιστικού χώρου για τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ή να προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου και της παρέας του να συνδέσει την 3η του Σεπτέμβρη με το Μνημόνιο;
Αυτό κι αν είναι μεθοδευμένη πολιτική λαθροχειρία. Για να συγκαλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες τους για το σημερινό κατάντημα της χώρας».

Η Νίνα Κασιμάτη που προλόγισε την εκδήλωση υπενθύμισε ότι η κίνηση «Νέος Αγωνιστής» ανταποκρίθηκε στις ενωτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις περιφερειακές εκλογές του 2010, εξήρε τη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «εκπροσωπεί επάξια τη νέα γενιά σε οδηγό και παραγωγό των πολιτικών εξελίξεων» και κατέληξε λέγοντας ότι:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούμε όλοι μαζί τη σταθερή λαϊκή κοινωνική συμμαχία, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς, που θα επαναφέρει το αληθινό περιεχόμενο των προδομένων αρχών και θα επαναθεμελιώσει το όραμα της δημοκρατικής και σοσιαλιστικής πατρίδας σε μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς