Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Νίνα Κασιμάτη: Το λεγόμενο πια ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, αλλά ο λαός μπορεί

Νίνα Κασιμάτη, του "Νέου Αγωνιστή"

Όμως οι ιστορικοί δεσμοί μαζί του δεν θα μας γίνουν δεσμά στη γη της δουλείας του
 
Παρουσία πολιτών που ο αριθμός τους έφθανε τις δύο χιλιάδες, οι επιτελείς του «Νέου Αγωνιστή» παρενέβησαν στις πολιτικές εξελίξεις χθες το βράδυ τονίζοντας: «Η ιστορία ξαναγράφεται και το λεγόμενο πια ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, αλλά ο λαός μπορεί». Με την παράφραση αυτή του συνθήματος του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος του «Νέου Αγωνιστή» Νίνα Κασιμάτη έδωσε το στίγμα της προσπάθειάς τους, στην συγκέντρωση της Κοκκινιάς.
Στην ομιλία της μεταξύ άλλων τόνισε:
«Εδώ και δυόμισι χρόνια ζούμε στη χώρα μας μια ιδιότυπη δικτατορία νέου τύπου, τη δικτατορία του Μνημονίου. Ένα νεοαποικιακό καθεστώς που λεηλατεί τη χώρα και ισοπεδώνει την κοινωνία, που κλέβει από τον εργαζόμενο το χρήμα που με κόπο παράγει σε μια εργασιακή ζούγκλα για να διασώσει τους διεθνείς πιστωτές και τοκογλύφους από την κρίση που προκάλεσαν.
Η δικτατορία αυτή, που επιβάλλεται -προς το παρόν- χωρίς όπλα, είχε και έχει ως ζωτικά όργανα στην Ελλάδα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, στη συνέχεια τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. - ΛΑΟΣ του απροκάλυπτου τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και τώρα την τρόικα εσωτερικού των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Όλοι αυτοί, σε αγαστή συνεργασία και με τη συνδρομή του μιντιακού κατεστημένου, των καναλαρχών που είναι τραπεζίτες και καθηγητών που είναι υπάλληλοι των τραπεζιτών και μετά διορίζονται υπουργοί».
Η ομιλήτρια συνέχισε: «Εμείς, απέναντι σ' αυτή τη βαρβαρότητα, εμπνεόμενοι από τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, χωρίς πλέγματα εξαρτήσεων από το κρατικό μηχανισμό, τις υλικές προσόδους του, προχωρήσαμε εδώ και δυόμισι χρόνια σε ρήξη με το λεγόμενο ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαστε κυρίως πασοκογενείς. Αυτό είναι μια καταγωγική περιγραφή. Είμαστε σοσιαλιστές. Παλεύουμε το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών ως ελεύθεροι πολίτες και νέοι αγωνιστές.
Το σημερινό ψευδώνυμο ΠΑΣΟΚ είναι πια γη της δουλείας για τους δημοκράτες και σοσιαλιστές. Οι ιστορικοί δεσμοί όμως δεν θα γίνουν δεσμά. Οι περισσότεροι τα υπερέβησαν, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες εκλογές. Η έξοδος αυτή είναι προϋπόθεση μιας αποφασιστικής πάλης, μιας νέας πορείας γι' αυτά που συνηθίσαμε να λέμε οράματα. Οράματα που τώρα όμως πρέπει να τα κάνουμε πρόγραμμα, συγκροτημένο λόγο και οργανωμένη δράση για τη σοσιαλιστική κοινωνία του 21ου αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς