ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Σπέκουλα από την ΝΔ που προσβάλλει τα μαρτυρικά Καλάβρυτα

Ναζιστικές θηριωδείες σαν αυτή διαπράχθηκαν και στα Καλάβρυτα.


Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας προς τον Αντ. Σαμαρά για τις γερμανικές επανορθώσεις
 
Σε απάντηση των σχολίων της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ και των δηλώσεων του πολιτευτή Δ. Τριανταφυλλόπουλου, που δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε εκδήλωση την Κυριακή στα Καλάβρυτα αλλά δεν μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, κάλεσε την ΝΔ να απαντήσει εάν θα διεκδικήσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις από την σημερινή Γερμανία και τόμισε ότι τα προβλήματα των Καλαβρύτων είναι στο επίκεντρο της προσοχής του κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
Στα  Καλάβρυτα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν πήγε για «καθαρό αέρα». Γνωρίζουμε άλλωστε, ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει «καθαρός αέρας», από την ασφυξία που προκαλεί σε όλους η μνημονιακή πολιτική της ΝΔ, συνεργού και συναυτουργού μαζί με το ΠΑΣΟΚ, στο έγκλημα του ξεπουλήματος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στην Τρόικα και στα τοκογλυφικά χρηματοπιστωτικά συμφέροντα. Ξεπούλημα που περιλαμβάνει ακόμα και τον αέρα και τον ήλιο της χώρας μας!  
Στα Καλάβρυτα, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πραγματοποίησε -μία από τις πολλές- προεκλογική εκδήλωση με σύνθημα, «Λέμε ΟΧΙ στη Φτώχεια την Υποτέλεια και το Φασισμό» και κάλεσε τον Μανώλη Γλέζο ως κεντρικό ομιλητή, που με νεανική ορμητικότητα στα 90 του χρόνια, μας υπενθύμισε πώς η ΓΕΡΜΑΝΙΑ χρωστάει στο Ελληνικό κράτος περίπου 1 τρις ευρώ, για την λεηλασία της οικονομίας της Ελλάδας που προκάλεσε με διάφορους τρόπους στη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής, και που οι Ελληνικές κυβερνήσεις ουσιαστικά αρνούνται να διεκδικήσουν και σαμποτάρουν όσους προσπαθούν να τα διεκδικήσουν.    
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε υποχρέωση να οργανώσει αντιφασιστική εκδήλωση, στην πόλη του Ναζιστικού ολοκαυτώματος, για να θυμίσει μαζί και με τους κατοίκους της περιοχής, στο πανελλήνιο, πώς «δεν περνάει ο φασισμός» και να ζητήσει από το επίσημο κράτος να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη του ολοκαυτώματος στις νέες γενιές, ιδιαίτερα δε για ΟΛΕΣ τις πόλεις που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των Ναζί.
Η σημερινή Ευρώπη, η σημερινή Ελλάδα, τα σημερινά Καλάβρυτα, το Δίστομο και το Κομμένο Άρτας, χτίστηκαν πάνω στα ερείπια και τις στάχτες του παράφρονος ναζισμού. Ο Λαός των Καλαβρύτων, που οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, πρέπει να κρατήσει άσβεστη την ιστορική μνήμη της θηριωδίας των Ναζί και να μην δώσει χώρο και δημόσιο βήμα στη ρητορική του μίσους, λέγοντας σήμερα ΟΧΙ στον Φασισμό!
Αν, κύριοι της ΝΔ, οι αναφορές στις θηριωδίες των Ναζί και τα ολοκαυτώματα που προκάλεσαν, αποτελούν «ιδεολογικές εμμονές» είμαστε περήφανοι για αυτές.
Λυπούμαστε που ένα κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει την Ελλάδα, αναφέρεται απαξιωτικά για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, χωρίς ίχνος σεβασμού στα εκατοντάδες θύματα της Γερμανικής παραφροσύνης. 
- Ενοχλεί μάλλον η αποκαλυπτική αναφορά του Μανώλη Γλέζου για το τεράστιο χρέος της Γερμανίας προς το Ελληνικό Δημόσιο, που θα πρέπει να πληρώσει η κ. Μέρκελ! Και αρνούνται να το διεκδικήσουν όλες οι μετεμφυλιοπολεμικές κυβερνήσεις!
- Ενοχλεί μάλλον η αποστροφή μας για το φασισμό και η εμμονή μας στη Δημοκρατία, γιατί δυσκολεύει την επιβολή των εντολών της τρόικας, που έχει συνυπογράψει η Ν.Δ. και ο αρχηγός κ. Σαμαράς, χωρίς τη νομιμοποίηση των ελλήνων πολιτών! 
Ενοχλεί δε ακόμα περισσότερο την ΝΔ το γεγονός. ότι εμείς ακόμα μπορούμε να διοργανώνουμε πολιτικού τύπου ΑΝΟΙΚΤΕΣ συγκεντρώσεις. Γιατί στη συνείδηση του λαού καταγραφόμαστε σαν μέρος της λύσης των προβλημάτων του, ενώ ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και οι ομοτράπεζοι του σαν δημιουργοί του και μάλιστα κατ’ εντολή.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει τοποθετηθεί διαχρονικά με τα τοπικά μέλη του αλλά και πρόσφατα με την Μαρία Κανελλοπούλου, σε δημόσια εκδήλωση, στα σύγχρονα προβλήματα των Καλαβρύτων και έχει δηλώσει ξεκάθαρα, πως στηρίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια υπέρ της μαρτυρικής πόλης, με την προϋπόθεση του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος. Με την περιφρούρηση δηλαδή ότι πολυτιμότερου διαθέτουν τα Καλάβρυτα, που αποτελεί παγκόσμια και όχι μόνο Ελληνική κληρονομιά.
Φτάνουν οι ανέξοδες υποσχέσεις! 
Ας μας πει λοιπόν, ας πει στους Καλαβρυτινούς, η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Σαμαράς, αν θα διεκδικήσει την καταβολή του Γερμανικού χρέους προς το Ελληνικό δημόσιο, χρέος που έχει προσδιορίσει διεθνής επιτροπή και όχι μόνο Έλληνες.  Ας μας πουν αν θα τολμήσουν να θέσουν στην κ. Μέρκελ, όπως είπε ο Μανώλης Γλέζος, τις οφειλές της Γερμανίας  προς την Ελλάδα για την λεηλασία του κοινωνικού μας πλούτου, που με διάφορους τρόπους επέβαλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: