ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων προκαλούν οι συζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΒΑΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.

Παρών έδωσε χθες στου Ταραμπούρα Πατρών το γερμανικό κανάλι DTE

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση.
Το έντονο ενδιαφέρον του γερμανικού κοινού προκαλούν οι εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου βρεθούν οι ομιλίες του συγκεντρώνουν την προσοχή των ευρωπαϊκών ΜΜΕ, καθώς το κόμμα της Αριστεράς εκφέρει τον ανατρεπτικό λόγο έναντι των πολιτικών των Μνημονίων, ενώ οι πιθανότητες να το αναδείξουν κυβέρνηση υπερβαίνουν τις αρχικές προβλέψεις που έκλειναν υπέρ της Δεξιάς υπό τον Σαμαρά. Και αυτό δεν είναι άσχετο από τις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό των χωρών που συγκροτούν τον πυρήνα του ευρώ, όπου και σε αυτές οι δυνάμεις της αριστεράς ζητούν όλο και πιο έντονα την χαλάρωση των πολιτικών λιτότητας, που βλάπτουν την ανάπτυξη.
Χθες ήταν η σειρά της εκδήλωσης στη συνοικία του νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, του Ταραμπούρα. Παρουσία του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού DTE, o ομιλητής και υποψήφιος βουλευτής Βασ. Χατζηλάμπρου διακήρυξε εις επήκοον όλων ότι είναι απαράβατος όρος του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στις 18-6-12, η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς το ελληνικό δημόσιο, από τις καταστροφές που επέφεραν τα ναζιστικά στρατεύματα στη διάρκεια της τετράχρονης Κατοχής.
Ακόμη ο ομιλητής αναφέρθηκε στα προβλήματα επιβίωσης των ασθενών που περιθάλπονται στα νοσοκομεία, λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησής τους από το κράτος.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο παλιός συνδικαλιστής Γιάννης Γκόβας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που τόνισε ότι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δείχνουν οι πολιτικές των Μνημονίων που μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο, απαρέγκλιτα τηρεί ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος υπέγραψε και δεσμεύτηκε έναντι της Τρόικας.
Στα ταμεία που λόγω του κουρέματος των αποθεματικών τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στην παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, όπως και τον κίνδυνο να καταρρεύσει ο ΕΟΠΠΥ υπό το βάρος των χρεών που του φόρτωσαν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Υγείας Ανδρ. Λοβέρδου αναφέρθηκε ο γιατρός και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Γιακουμής.
Επίσης για τα ζητήματα της ανεργίας ειδικά των νέων μίλησε η 25χρονη υποψήφια Δήμητρα Σιαηλή, άνεργη του ΟΤΕ, αλλά και στην ανάγκη να συσπειρωθούν οι νέοι γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Η εκδήλωση, που ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα κατέληξε στις 10 μ.μ. έπειτα από διεξοδική συζήτηση που κράτησε έντονο το ενδιαφέρον, όχι μόνον των παρευρεθέντων, αλλά και το γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού, που θα μεταδώσει εικόνες στο γερμανικό κοινό.
Στα ερωτήματα των κατοίκων περιλαμβάνονταν θέματα όπως ο ρόλος των ΜΚΟ, τα δάνεια στις τράπεζες, για τα οποία εκφράστηκε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚ ότι θα κριθούν και θα παραγραφούν σε όσους είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση, η κατάργηση του Μνημονίου και η συζήτηση για τις υποχρεώσεις από την αρχή, η εξακρίβωση του επαχθούς χρέους με προσφυγή στην αρμόδια αρχή και πολλά άλλα.
Ένα ακόμη στιγμιότυπο από την λαϊκή συνέλευση.
Οι ομιλητές. Από αριστερά. Χατζηλάμπρου, Σιαηλή, Γκόβας, Γιακουμής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: