ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: Συνεχίζουμε την προσπάθεια με νέους δρόμους για το λαό

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε σήμερα, στη 1 μ.μ., τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν ευρεία κοινωνική και πολιτική, αλλά ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη


Της ΔΑΦΝΗΣ ΣΦΕΤΣΑ

(Από την ΑΥΓΗ)

Μπορεί το όνειρο, η συγκρότηση κυβέρνησης Αριστεράς, να μην έγινε πραγματικότητα, ωστόσο η ελπίδα έχει ξαναζωντανέψει όχι μονάχα στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη: Στέλνοντας αυτό το μήνυμα χθες κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και με τη δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει σαν τους άλλους, δεν θα προδώσει τον λαό και θα σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία για την ανατροπή του καταστροφικού Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε σήμερα, στη 1 μ.μ., τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έπειτα από δύο μέρες που εξάντλησε τα περιθώρια συζητώντας -ή επιχειρώντας να συζητήσει μιας και το ΚΚΕ αρνήθηκε-, με τα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς και με προοδευτικές δυνάμεις εντός και εκτός κοινοβουλίου, με κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, ο Αλ. Τσίπρας διαπίστωσε, όπως είπε χθες στην ομιλία του, ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν ευρεία κοινωνική και πολιτική, αλλά ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη. Έδωσε όμως την υπόσχεση ότι θα επιμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου, όπως σημείωσε, να γίνει πραγματικότητα η λαϊκή κρίση και ετυμηγορία: “Προκειμένου να σταματήσει αυτή η λαίλαπα σκληρών μέτρων”.
Η επίσημη πρώτη για την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατακλείδα δύο ημερών με ιστορική σημασία, μιας και η Αριστερά ανέλαβε μετά από χρόνια διερευνητική εντολή -τελευταίος, υπενθύμισε προχθές ο Αλ. Τσίπρας, που την είχε πάρει ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης. Δύο ημερών όμως και με “πόλεμο” διαρροών, επικοινωνιακό παιχνίδι από τις συστημικές δυνάμεις και μπλόφες από τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται να διασφαλίσουν συμφέροντα των ισχυρών, των πιστωτών, που αδιαφορούν για τον τόπο. «Βενιζέλος και Σαμαράς μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη» ήταν μια απόστροφή στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αποτύπωνε το κλίμα, ενώ λίγες γραμμές παρακάτω σημείωνε τη σημασία που έχει η άμεση επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο, η οικοδόμηση στέρεων κοινωνικών σχέσεων που δεν θα υπόκεινται «στην παραμόρφωση της επικοινωνιακής διαμεσολάβησης».

Ο καλπονοθευτικός νόμος

Δεν έγινε, λοιπόν, όχι με αυτή τη σύνθεση τουλάχιστον "το όνειρο πραγματικότητα" για δύο, σύμφωνα με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λόγους: Εξαιτίας του καλπονοθευτικού νόμου, που για κάθε μία έδρα δίνει στο πρώτο κόμμα δώρο κι άλλη μία και αφήνει εκτός Βουλής κόμματα με αξιόλογη εκλογική καταγραφή. Και εξαιτίας της έλλειψης μερικών μόλις χιλιάδων ψήφων που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση.

Επιπροσθέτως όμως έρχεται και η “βαριά ιστορική ευθύνη” που αναλαμβάνει το ΚΚΕ κωφεύοντας “την ώρα που η Ιστορία χτυπά την πόρτα”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στην άρνηση ακόμη και τετ α τετ συνάντησης. Ο ίδιος πάντως δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη γραμμή ενότητας και κοινής δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: